Zvjezdano nebo za April 2011.


Ares, Grčki bog rataI pored Retro Merkura koji ce nas pratiti veci dio aprila, razmotrićemo i ostale nebeske konstalacije koje ce se dešavati u ovom mjesecu.

Prvi april pocinje s jednim vrlo interesantnim aspektom Mekura (rijec) u konjukciji s Neptunom (obmana)..Vjerovatno cemo nasjesti na prvoaprilsku šalu!

Kako nam April starta po svemu sudeci, prva polovina, ce biti u znaku ODNOSA – sa samim sobom i sa drugima.

Vec duže vrijeme Saturn (Veliki zlotvor, ali i Veliki ucitelj) tranzitira u znaku Vage koja simbolizira polje ODNOSA, a uz to je i retrogradan, što ukazuje da ce sve ono što smo ‘sakrili ispod tepiha’ u našim odnosima izaci na vidjelo i biti testirano, jos jednom za svaki slucaj da ‘utvrdimo lekciju’.

Polje u kojem nam je Vaga, je na ispitu, ali ono sto moze biti utjesno, na isto mjesto se nece vratiti za nekih još cca 27. godina zato naučimo lekciju iz te oblasti života. .

Saturn u opziciji s Jupiterom nam poručuje da će nam svima nedostajati discipline i smisla za organizaciju vlastitog života,a i entuzijazam će biti u padu. Ovdje ne mislim na fizičku energiju, nego na to da ioako planirate grandiozne projekte, vaš optimizam će, s obzirom na situaiju (Jupiter-finansije) biti sa zadrškom.

Bice tu puno izazova da se stvari povežu. Iako Jupiter u Ovnu ima tendenciju da se stvari urade na grandiozan nacin, druga strana, koju necemo željeti da povredimo djelovace kao ‘mokra krpa’ (Saturn)

Sa Uranom koji je ušao u Ovna (prvu prirodnu kucu Zodiaka), vecina će osjetiti želju za promjenom. Definitvno, period u kojem će sve u nama i nasim odnosima prema drugima biti puno varnica. Uran je u ovom znaku pun elektriciteta, pa ako se uzme u obzir i Retro Merkur koji traje cijeli mjesec, vrlo je moguce da ce nas zaboliti glava ako nam crkne naša omiljena igracka -kompjuter ili nestane struje  baš kad smo stavili mafine da se peku u rernu… Gledajuci mundano, borbe za slobodu u svijetu ce se nastaviti, inovacije u svijetu tehnologije će nicati kao gljive poslije kiše, svijet ce se boriti za energiju, a nuklearke ce tek postati glavna tema. Kao da su prirodne katastrofe doprinijele da se aktivira ‘pokret otpora’. Sa Saturnom u 7. kući -javnosti, očekivati je da mnogi svoja prava potraže izlaskom na ulicu.

A vi, ako već dugo osjećate nemir, nezadovoljstvo u vezi i sa svojim statusom, reforme su neminovne. Ali ne prije dok dobro ne porazgovarate sami sa sobom! Vaš stav i način mišljenja i pogled na situaciju zahtjevaju reformu! Uran je planet individualizma, pa se i njegova energija odnosi na pojedince, a što će se kasnije prenijeti na grupu.

Upitajte se Šta vam to donosi? jer se odluka donešena u aprilu kasnije može preispitati. Prije da je u pitanju vaš ego. (Uran u konjukciji sa sSuncem).

Slobodu koju želite za sebe, potrebno je dati i partneru, ponajprije – slobodu izražavanja. Upamtite ovo kad krenete u reforme!

Došlo je vrijeme da počnemo prihvatati druge,ali ne prije nego počnemo njegovati ljubav prema sebi i prihvatati sebe. Kad prihvatimo ljubav prema sebi,ni tuđe mane i trivijalnosti nam neće smetati.

Vrijeme je za povlačenje ručne!

Akcije koje zamišljajte, prvo dobro isplanirajte!
Sa Jupiterom i Uranom u Ovnu posebno nesto kao da nas tjera da na prečac donesemo odluke, ali ne zaboravimo da je Uran i planet karme, i da ćemo odgovarati za posljedice svojih dijela.
Sa R Merkurom u Ovnu, možemo se povući pod tuđim misljenjem.. ipak Saturn namneće dozvoliti da se stari problem sakrije.
Period je dobar da riješimo stare probleme koji se odavno vuku. Naše odnose ćemo unaprijediti ako zauzmemo čvrst i odlučan stav i drugom damo dovoljno slobode.
Ulaskom Marsa iz magle Riba u sazviježđe Ovna na samom startu Aprila, moguće da ćemo se osjetiti vatreniji i spremniji na napad, ali ako udjemo u rat samo će nas zaboliti glava (Ovan).
Vatrenost je bolje iskoristiti da uvedemo novine (Uran) u vezu i odnose s drugima, ali tako da ćemo više raditi na svojoj unutrašnjoj regeneraciji. (Pluton)
S Venerom u konjukciji s Neptunom, skloni smo idealizirati naše odnose ili samo sanjariti o njima. Pazite da se taj san iznenada ne ostvari kad Venera dodje u blizak odnos sa Uranom oko 23. aprila. I potentnost će rasti ulaskom Sunca u BiKa u istom trenutku, pa sve još može završiti samo ‘provodom za jednu noć’, a nakon čega Mjesec i Neptun stupaju u konjukciju što ukazuje na to da je lako da osjetimo razočaranje ili se pokajemo jer smo dopustili da nas zavedu. Istina je da smo sami sebe zaveli.
Ipak, Pluton u kvadratima sa Merkurom,Venerom, Saturnom i Uranom natjeraće nas da sve uzorke potražimo prvo u sebi i regenerišemo svoje stavove prijenego osudimo druge.
Ulaskom u maj, situacija će se za mnoge promjeniti na bolje. Zato iskoristite april da postavite stvari na svoje mjesto, prvo prema sebi! Borbenost planeta u Ovnu iskoristite da energiju usmjerite na sebe. Idite na fitnesse, teretane, trčanje. Ukljepšavajte se. Posjetiti neki od kurseva ličnog razvoja  ili salon ljepote. Učinite nešto što već dugo planirate, neki hobi ili tečaj. Svakako, i ako ste nekad išli na jogu pa zanemarili, osjetićete poriv kako vas ta ista stara dobra navika vuče da joj se vratite.

Pouka mjeseca – Razvijajmo sebe, uljepšajmo sebe, radimo na sebi, samo tako će se popraviti nasš odnos s drugima- KADA MI PROMJENIMO PERSPEKTIVU!

Komentariši