Horoskop za april – Ovan 2011


OVAN – Opozicija Saturna s vašim Suncem smanjuje mentalne aktivnosti i ne dozvoljava da se psihički razvijate.  Može čak produbiti pesimistički stav te uzrokovati poteškoće i probleme na poslu, želju za izolacijom ili čak patnju, žaljenje, mentalnu bol ili bolest.

Ovo je period u kojem možete imati mnogo blokada i izazova od raznih događaja izazvanih od drugih ili situacije generalno.  Jupiter vam donosi želju za ekspanzijom, udruživanjem,  poslovnim napredovanjem i povećanjem zarade.

Sve to osjećate u sebi, ali će vas  Saturn  natjerati na više discipline i kontrole. Ovo je za vas jedna prekretnica ako jasno  sagledate svoje probleme.

Mogućnost za to će vam dati Uran, koji daje dublji uvid u vas lično i vaše ambicije. Ovo je period kad se osoba od autoriteta ili muška osoba mogu pojaviti u vašem životu. Možete otkriti nove vizije ili privući učitelja u vaš život.
Upijaćete impresije iz okruženja, a također biti i sposobni unijeti više imaginacije u ambicije i poslove koje planirate. U svakom slučaju period u kojem će vaš temeljni životni  smjer i svrha biti testirani. Sve sto radite radite oprezno.  Vaš vladar Mars  do 2. aprila boravi u  Ribama, pa taj period iskoristite da osmislite konkretan projekt. Ne dozovolite sebi da se izgubite u magli mašte i sanjarenja. Vaša vatrenost se 2. aprila vraća ulaskom Marsa u Ovna, a Venera u Ribama ostaje da podržava vaše kreativne ideje. Osobe rođene u prvoj sedmici aprila, već od 3. aprila mogu očekivati podršku okoline ili osjetiti da su i sami u harmoniji s okolinom. Kanali za komunikaciju se otvaraju. Period je povoljan za muškarce po pitanju ljubavi, kao i financijske transakcije. Od 5. aprila očekujte poziv na kraće putovanje ili na ključan razgovor.
Bićete sposobni za dobru raspravu, ali zbog R Merkura u Ovnu, vašem znaku, možete steći dojam da vas drugi bas najbolje ne razumiju pa pokušavati dodatno, nadugačko i naširoko pojašnjavati, što vama baš i nije svojstveno. Bitno je da ne izgubite kontrolu ako razgovor ne ide onako kako ste inače navikli. Vi koji ste naučili da zapalite vatru i u 10 minuta postignete ono što ste zamislili, ovaj put ćete morati upotrijebiti sve kočnice, da vaša burna narav ne pokvari tok pregovora. Također i ako pripremate neki pisani ugovor ili dokument, posvetite mu više od 10 minuta, da kasnije ne bi morali prepravljati.
Uglavnom, dugo očekivani razgovor ili putovanje će se pojaviti. Podršku će vam davati i Mjesec egzaltiran u Biku, koji je majstor za pisanje. U svakom slučaju Jupiter i Mars vam daju mogućnost da poboljšate finansije ili barem obezbjedite dobre i dugoročne ugovore. Period od 8. aprila je pogodan za trgovinu i sve poslove vezane za modu. Ulaskom Marsa u Ovna bićete puni energije, ali je istu najbolje usmjeriti na fizičke aktivnosti i ambicije. Pripazite na nervnu napetost i preveliku emotivnu osjetljivost u periodu od 10. do 12. aprila.
Već od 12.-14. aprila imate mogućnost da zasjate u javnosti i dobijete ‘svojih 5 minuta slave’.
Ipak, nemojte zbog posla zapostaviti svoje partnere, koji se mogu osjećati zapostavljeno, tako da ćete u periodu od 16. -18. imati nesuglasica u vezi.

Period od 18. do 22. aprila je povoljan za romantične trenutke, upražnjavanje omiljenih hobija ili vanjskih aktivnosti.
Iako ste puni vatre u periodu od 17. i 18. aprila najbolje se primiriti.  Povoljan period za uzbudljiva ljubavna događanja vas očekuje od 24.-27. aprila, a 27. aprila možete postati beznadežno romantični.

Zdravlje je generalno dobro, eventualno moze samo da trpi vas ego. Energija koju ćete osjetiti ulaskom Marsa u Ovna mora biti pametno  iskoristena. U suprotnom će trpiti vaša slaba tačka -glava!

Ljubav je uglavnom stabilna, ali traži posvećenost. Uglavnom ste usmjereni na ambicije i sticanje novca pa vam voljeni mogu prigovoriti da ste ih zanemarili. Mogu osjetiti ljubomoru na vas uspjeh ili imati suprotno glediste. Držite ih informiranim i to će ih zadovoljiti dovoljno za ‘mir u kući’. U najmanju ruku, možete im objasniti, ali ne tek onako usput. Neka to bude pravi razgovor!

Slobodni tek u zadnjoj sedmici aprila mogu očekivati pogodak ljubavne strijele. Uz prisustvo Urana moguće da bude ‘salatko, ali i kratko’ , posavjetujte se s astrologom.  Oni koji su na ‘čekanju’ mogu očekivati vraćanje starih ljubavi ili šansu za pomirenje. Retro Merkur vam donosi zakašnjeli glas! Sretan rodjendan!

Pripremila: APlese

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s