Uvijek čitajte PODZNAK


astrology-and-people.jpg

 

Za kvalitetnu astrološku analizu itekako je potrebno  precizno vrijeme rodjenja, kao i koordinate grada u kom ste se rodili.

Sad, koordinate ćemo naći čim ‘zagooglamo’, ali vrijeme rodjenja?!

Uglavnom piše na rodnom listu. U većini matičnih knjiga piše vaše vrijeme rodjenja, ali se ‘šalteristima’ neda kucati, tako da vjerovatno na vašem rodnom listi ne piše. U stvari, kod podizanja rodnog lista, zatražite da vam upišu i vrijeme i vidjećete…

Svakako, pitajte mamu (iako su sve redom ušlagirane ili se ‘ne sjećaju, a i kako bi), ali znaju ostali, tate, tetke, strine, bake, deke, starija braća i sestre…Znaju je li bilo jutro ili noć itd.

Zašto nam je vrijeme rodjenja važno?

Zato jer se pomoću njega određuje tačka na kojoj je položen horizont u trenutku vašeg rodjenja, a od te tačke ASCEDENTA se računa 1. kuća  horoskopa, a na osnovu nje svih 12. kuća Zodiaka.

Svaka kuća predstavlja jednu od oblasti života, tako da je astrologu važno, posebno ako vam radi predikcije, da zna u kojoj će se oblasti života, određeni događaj odigrati.

Također, VEOMA VAŽNO!!!

Oni koji su rodjeni u zoru, uglavnom imaju isti znak i podznak, a za ostale je teže ‘ pogađati’.  Svakako nije pravilo, ako je neko rodjen u znaku Bika, a jos se zove Zoran možete pretpostaviti, ali osoba ne mora bas biti dupli Bik. Može imati ASCedent u Blizancima !

Horoskopi u časopisima mjesečni, godišnji….(dnevni nisu vrijedni pomena) su pisani na način kao da su svi isti znak i podznak, a prema tome određuju raspored kuća.

Npr. u godisnjem horoskopu za Djevicu  ste pronasli kako je  Jupiter  ušao u vašu kuću posla i zdravlja (koja je 6. kuća od 1. kuće) i već ste se unaprijed obradovali što ćete konačno ‘ozdraviti’.

Međutim, to bi bilo istina da ste podznak Djevica. Ali ako ste podznak Ovan ili početak Bika, moguće je da je taj Jupiter u vašoj 12. kući (koja je 6. kuća od vaše 6. kuće Djevice) Tako da se Jupiter zapravo našao u 12. kući bolnica , pa je još u opoziciji s vašim suncem iz 6. kuće, i onda će zdravlje biti pravi izazov za vas.

Ovo je banalan primjer i naveden je čisto radi dokaza koji ukazuju da trebate uvijek čitati PODZNAK.

Znam nećete odoliti pročitati i vaš regularni znak (što je dobro), jer neki astroloski časopisi gledaju aspekte sa vašim suncem u znaku Ovna,Bika,Blizanaca…

ali godišnji, mjesečni…definitivno sve rade prema PODZNAKU!!!!

pa da oni rade za svaki znak sakombinacijom od po još 12. podznaka….pa to bi bila prava enciklopedija podznaka i opet bi fulali… jer sve kuće nisu jednake..

Dakle, kad čitate horoskope iz magazina/interneta, uvijek čitajte PODZNAK!

Podznak se računa na osnovu vremena rodjenja. Nipošto nemojte to raditi prema nekim tabelama. Najbolje se poslužiti nekim od softvera, ali  je jako bitno da pazite na vremenske zone. Za naše podneblje je potrebno odabrati CET (Central Europe Time).

Ako znate vrijeme rodjenja preporučujem da odete na ww.astro.com, jer imaju veliku bazu gradova iz cijelog svijeta i vremenske zone.

ČITAJTE PO PODZNAKU!

P.S. NE ZNAM ZASTO TO NIKO, NIKO LJUDIMA NE GOVORI…?!?!?

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s