Postavite stručno pitanje?


Ukoliko ste astrolog početnik ili praktičar, možemo razmjeniti iskustva vezana za određene planetarne aspekte i njihovo značenje!
Rado ću dati kratki odgovor ili svoj komentar na postavljeno pitanje!

Advertisements

98 comments

 1. Pozdrav , zanima me koji su aspekti u sinastriji koji urusavaju odnose odnosno ne dovode do braka ? Koliko je opasna kvadratura saturna i marsa u uporednim horoskopima npr. marsa u vagi i saturna u jarcu ?

  • Ukoliko do braka dođe često su pozicije ličnih planeta u povoljnim uslovima, osim u slučaju Sunce-Uran, kada do braka dolazi naprečac, i do ubrzanog raspada. Za raskide u sinastriji su često, pored tipičnih pokazatelja, poput Mars-Saturn, često zaslužne i Pluton-Mjesec (konjukcije), kao i Mars-Merkur losi aspekti. Nevjerovatno koliko do braka lako dođe pod povoljnim konstalacijama Sunca i Mjeseca, ali najviše ih se raspadne zbog loše položenog Merkura – komunikacija, razumjevanja, ideje….

  • Hvala, interesantno pitanje. Mars definitivno – oružje, Pluton -razaranje (vjerovatno u trigonu), svakako i Uran (tehnologija, ali destrukcija -rušenje, i Mars-Uran u ovom slučaju su u konjukciji), sve bi trebalo da ide kroz 6., 8. ili 12. polje. Ako radi pri vojsci svakako konsultujemo i Jupiter. Osoba bi u karti imala naglašen Merkur-Uran.

 2. poštovana,
  zanima me malo bolje moje 7.polje ? Inače sam škorpion podznak vodenjak a mjesec – jarac. 7.Polje mi je u lavu 6°50’ i iza u 8. polju nadovezuje djevica na 28°50’ a i jupiter mi je lavu a venera u škorpionu! hvala unaprijed za objašnjenje.

 3. Postovana Azra,
  Moze pitanje u vezi moje 7.kuce, u smislu braka, dakle bracni partner, moguci problemi i sl. Pocinje na samom kraju (28.st.) ovna, a mars (retrogradan) je otisao u 9.kucu (u raku) odakle radi sljedece aspekte : opoziciju sa suncem, neptunom i uranom (u jarcu) kvadrat s mjesecom ( u ovnu) te trigon s plutonom (u skorpionu). Situacija mi se cini dosta losa 😦 unaprijed zahvalna, pozdrav 🙂

  • Žao mi je, ovo je jako malo podataka, za neka konkretnija pitanja o tumačenju 7. polja. Za tumačenje bračnih izgleda, moramo promatrati cijelu Natalnu kartu, značenja 1,4,7,8. kuće. Iz ovog samo mogu zaključiti da ćete sami pronaći bračnog druga, a ne on vas (vi ćete biti ona koja preuzima inicijativu). lp A

  • Pokazatelji za to su Sunce i Mjesec! Tačnije, u kom je znaku tvoj Mjesec neka bude muskarcevo Sunce, a gdje je tvoje Sunce, neka bude njegov Mjesec. Pogledaj svoje aspekte Venera-Mars, ako su u konjukciji i u trigonu, nećeš imati probleme za privlačenje suprotnog spola. U kojem je znaku tvoj Mars, bićeš privlačna muskarcima s Venerom u tom znaku, kao i obrnuto (ovo je više fizički aspekt privlačenja dok su one sa Suncem i Mjesecom predispozicije za brak). Jos jedan pokazatelj je Venera, fizičke komponente žene, a muskarceva pozicija Venera ukazuje koje atribute žene voli, dok u ženskom horoskopu to opisuje Mars, mada, bez obzira kakvim muskarcima težiš, ostvariće se pokazatelji sa tvojim Suncem.

 4. Dakle imam pitanje:
  Sto bi značilo u sinastriji kada je muskarceva venera u 12 polju partnerke a istodobno i u konjukciji s njenim sjevernim mjesecevim cvorem? Poznaju li se iz prošlog života (12 kuća) ili su se tek u ovom upoznali (smč)
  Imaju i konjukciju njenog mjeseca sa njegovim jmč, aplikaciju(4*) te njegov mars u kvadratu sa njenim cvorovima?(on ima venera kvadrat mars u natalu)

  • Poštovana, ovo je jako malo podataka o cjelokupnom odnosu za sinastrijski proračun. Čvorovi u konjukciji s ličnim planetama i svjetlom, kao u ovom slučaju Venera i Mjesec, ukazuju na sudbinsko desavanje, učenje lekcije kroz osobu čiji čvorovi dolaze u konjukciju s vasim planetama. Kvadratura Marsa nikada ne donosi pozitivne ishode, kao ni dešavanja u 12. kući, izolacije, psihe, a zašto je potrebno pogledati sve odnose Neptuna i Jupitera (kao vanjske planete, dogadjaji i vanjski uticaji). Za pozitivan ishod važno je da budu povoljni aspekti 1,4,5,8 kuće i njihovi vladari. Smc, je uvijek ishod koje lekcije osoba uči. Nemojte gledati samo jedan ili dva aspekta, gledajte cijelu kartu. lp

 5. Postovana. Imam pitanje vezano za sedmu kucu. Vrh sedme u Lavu a nastavlja se u Djevici. Oba vladara Sunce i Merkur u prvoj kuci u Ribama. Oba vladara od aspekata rade konjukciju sa Venerom, kvadrate sa Marsom i Saturnom u Strelcu u 9 kuci, trigon sa Plutonom u Skorpiji iz 8 kuce i sekstil sa Neptunom iz Jarca koji je u 11 kuci. Asc je Vodolija i direktno na Asc-u je Jupiter. Sad buni me ovaj Jupiter na Asc, da li njega mogu racunati da je u opoziciji sa Dsc? Opet obzirom da su oba vladara sedme otisla u prvu partner bi mogao biti prilicno samostalan a mozda i stranac zbog aspekata sa Marsom u Strelcu, ili muskarac koji radi u inostranstvu, mozda i neko ko vec ima brak iza sebe obzirom da je Mars u devetom polju koje predstavlja drugi brak pa jos u Strelcu, cak i na 9 stepenu. Da li sam krenula u dobrom smjeru u tumacenju, cijenila bih Vas komentar. Pozdrav i hvala!

  • Parner u ovom slučaju može biti i neki “softveraš” , inžinjer (Jupiter u Vodoliji daje genijalce), radi u nekoj važnoj, stranoj ili državnoj korporaciji (Saturn i Mars u Strijelcu u 9.oj) Jupiter na Asc se uvijek računa kao opozicija Desc, samo ako je vladar 7.kuće dominira u odnosu na planete u 7.oj kući, a što u ovom horoskopu nije slučaj, s obzirom da su u 1. kući. Za brak se uvijek gleda Sunce, a Mars je više muskarce kakve volite i kojima težite. S obzirom da je Sunce u Ribama, partner je neko ko je predstavljen Neptunom. Neptun je u Jarcu, a Saturn u 9.oj u Stijelcu, tako da imate dva signifikatora da je partner iz inostranstva, pronadjite jos treći i eto vam dokaza. Saturn -Neptun kao pokazatelji partnera u inostranstvu, opišu nekog ko nije financijski dobrostojeći, pogledajte 8. kuću da vidite da li ćete imati podrsku od partnera. Nazalost, jako malo podataka za sklapanje cijele slike… Uglavnom, sjajna analogija tumačenja, na pravom ste putu!

  • Poštovana, iz vašeg upita teško je razaznati što ste htjeli pitati. Mogu pretpostaviti da ste pitali za vaš Pluton u trigonu s nj Venerom,i sjeverni mjesečec čvor, a zašto vam mogu odmah reći, da nije dobra kombinacija, osim kada je strast u pitanju, veza uvijek ima razarajući učinak na onog čiji je Pluton aktiviran. Što se tiče spoja Sunce-Venera, on uvijek znače da osobe uživaju da budu u zajedničkom društvu. Ovo je jako malo podataka za Sinastriju, a da bi se moglo zaključivati na osnovu samo jednog ili par pojedinih aspekata. Često se svi hvataju za mjesečeve čvorove, kao “odlučujuće” u sinastriji, medjutim, moja praksa je pokazala, da se čvorovi generalno primjenjuju u Natalu, gdje sj. mj. čvor predstavlja ono što tek trebate naučiti. Ako se nadju s benefičnim planetama u partnerovoj karti, to će samo ukrasiti odnos, kao jagoda na šlag, ali ne i odlučiti ishod.

 6. zdravo,ja sam vec pisala pitanje ali ga ne vidim mozda nisam nesto kako treba odradila… zanima me 7 kuca na samom je kraju riba zavrsava se u ovnu… ako gledamo jupitera on je u 9 u blizancima pravi jedino konjukciju sa merkurom u blizancima u 9…ako gledamo neptuna on je u jarcu u 4 pravi direktnu konjukciju sa saturnom u 4 i siru sa uranom u 4,opoziciju sa suncem koje je u 10 ,trigon sa mjesecom u biku u 8 i sextil sa pluton u sco u 2…a mars posto se 7.k. nastavlja u ovnu je u lavu u 11 pravi konjukcija sa venerom u 10 kvadrat sa mjesecom i plutonom …a i sam pluton pravi trigon sa suncem,a sunce je na mc kao i jupiter… izvinite na opsirnosti ali moram napisati jer me taj znak riba buni ne znam ni kojeg vladara da gledam a i dosta aspekata pravi pa me buni kako bi protumacila “dogadjaje” sedme kuce …. unaprijed hvala

  • Pa to su indikatori dva braka. Jupiter i Mars opisuju bračne partnere. Ipak, konsultujte i Neptuna u 4. pa će vam se jasno pokazati da će doći do jednog razvoda (4ta prikazuje situacije u braku, a ako je tu još i Uran on je uvijek prekid). Jupiter dobro pozicioniran s vladarom karte u Blizancima duplom znaku – dva braka. Pogledajte koji ima bolje aspekte sa Suncem, Jupiter ili Mars. Mars češće prikaže prvi brak (sportski tip partnera, iz kruga prijatelja, agresivan, ljubav iz strasti).Jupiter drugi brak (sporiji je planet), i sa zrelošću se uče duhovne lekcije (Neptun), pa će drugi brak okasniti (Neptun u Jarcu, sve u zrelosti, s odlaganjem, sporo.), ali biti duhovno skladniji partner (profesorsko zanimanje ili stranac) Ipak, nemojte se uhvatiti za ovaj moj brzi pregled jer morala bih zaista sve elemente horoskopa da proučim i 4, i 5, i 8. i 11. kuću i sve što se odnosi na pojam odnosa i braka kroz vaš horoskop jer ako vam je Vodolija u 5. način na koji vi dajete ljubav, ako je to Uranski brzo, i sa značenjima Urana u 4. i Marsa (indikatora braka) iz 11. polja Vodolije (prirodnog polja zodiaka)…. Ima tu svašta, razumijete 🙂

 7. zdravo 🙂 zanima me slijedece… sedmo polje pocinje u ribama ali na zadnjim stepenima zavrsava se u ovnu…ako gledamo jupiter za vladara on je smjesten u blizancima u 9 kuci i pravi konjukcija sa merkurom u blizancima u 9 a ako gledamo neptuna on je u jarcu u 4 i pravi konjukciju sa saturnom skoro pa direktnu i sa uranom malo siru i ove sve tri planete prave opoziciju sa suncem u 10 kuci pa jos i na Mc i takodje sve tri trigon sa mjesecom koji je u biku. a mars je u lavu u 11 i pravi kvadrat sa plutonom u sco koji je u 2 i konjukcija sa venerom koja je takodje u 10 …a ovaj pluton takodje pravi trigon sa suncem 🙂 eh sad nadam se da je dovoljno samo da mi malo opisete tok dogadjaja sedme kuce . hvala

  • Neptun u 7. uvijek označi jedan (razvod), u životu (moguće s mladjom osobom – Merkur, potenciran Blizancima) ili sukob roditelja s jednim od partnera, kao i težnja da se zadovolje neke tradicionalne vrijednosti u odabiru partnera. Kako god, drugi brak je s osobom iz inostranstva (preko mora). Potrebno je vidjeti vezu 5. kuće sa Neptunom i Jupiterom, ako je jača veza 5te kuće i signifikatora s Neptunom, to se odnosi na ljubavne događaje u mladosti. Takodjer, treba pogledati ovaj “roditeljski” utTicaj iz 4.te (koje ideale želite zadovoljiti). Koliko sam shvatila Sunce je u Raku u 10.oj? Koje obiteljske norme želite osvariti ili vas spriječavaju da ostvarite kvalitetne odnose prema sebi i drugima?

   • Prije svega hvala na izdvojenom vremenu za odgovor… ja sam neko ko malo je reci da voli astrologiju i razumijem se u neke stvari ali svoje polje partnerstva/braka stvarno nmg da desifrujem… i da peta pocinje u znaku vodolije nastavlja se u ribama … znaci opet dodjemo na stelij u jarcu u 4 saturn uran neptun ali isto tako opet dodjemo i do jupitera konjukcija merkur u blizancima u 9 oboje… i da sunce venera fortuna i hiron su u raku u 10 …ako budete imali vremena ja cu vam ostaviti datum i vrijeme samo me to polje partnerstva zanima pa da mozete preciznije vidjeti ako ne hvala i na ovome 28.6.1989 u 12 i 12 tuzla

   • Hvala na pitanju. Za analizu natalne karte morate naručiti profesionalnu astrolosku analizu. Stellium je pozicija kada se Sunce i par ličnih planeta nadju u istom znaku.

   • Pozdrav, Zanima me malo natalna karta u vezi ljubavi koliko sam gledala znak je škorpion,vladar sedme kuće u lavu ,mjesec u jarcu, vladar 11.kuće u strijelcu,a podznak vodenjak Jupiter u lavu u 7. kući. Hvaka unaprijed

    Dana 8. pro 2016. 08:38 osoba “ASTROPRAKSA (astrologija u praksi)” napisala je:

    Sofi commented: “Prije svega hvala na izdvojenom vremenu za odgovor… ja sam neko ko malo je reci da voli astrologiju i razumijem se u neke stvari ali svoje polje partnerstva/braka stvarno nmg da desifrujem… i da peta pocinje u znaku vodolije nastavlja se u ribama … “

 8. Draga Azra, sta znaci u sinastriji njegov saturn u skorpionu u konjukciji sa mojim mjesecom i plutonom u skorpionu, mjesec i saturn su u orbisu od 1, a pluton i saturn u orbisu 6, konjukcija se nalazi u mojoj 4 kuci, moj mjesec i pluton su dobro aspektirani, a njegov saturn isto tako osim sto radi kvadrat sa merkurom

  • Njegov Saturn koji je “pao” u tvoju 4. kucu vise opisuje tok odnosa, kako će on teći, ako do odnosa dodje. Tebi je dom mjesto regeneracije, i mjesto gdje se emotivno punis i praznis (Mjesec u Skorpiji je vrlo osjetljiv na sve vibracije). Njegov Saturn možeš posmatrati kao nešto što pravi “sjenu” na tvoje emotivno ispunjenje (Mjesec), a Pluton koji treba da donese regeneraciju postaje destruktivan. U svakom slučaju, Saturn gdje god dodje postavlja ograničenja, i stvara prepreku za ispoljavanje tvoje prirodne energije (posebno jer kazes da su tvoj Pluton i Mjesec dobro položeni). Pogledaj u koju kuću njegovog horoskopa padaju tvoji Mjesec i Pluton. To često da ispravno značenje, tj. odredi mjesto na kojem se bije bitka u odnosu. I Pluton i Saturn su snažne energije i nije dobro da se nadju u 4. kuci, uvijek donose razaranje, ograničenja i gubitke (bez obzira koliko dobro bili postavljeni). Saturn je poprilično hladan, surov, i hladi emocije kad poklapa Mjesec, i još iznosi na površinu sve tvoje podstvjesne strahove (pogledati značenja 8. kuće, prirodne kuce zodiaka Skorpije). Npr. povoljan odnos Sunca i Saturna daje dugotrajnost vezi, dok bilo koje poklapanje Mjeseca sa Saturnom možeš doživjeti kao da nećeš biti u mogućnosti dobiti emotivni stimulans koji ocekujes. U nekoj pozitivnijoj varijanti, s obzirom da je Mjesec u Skorpiji previše senzitivan, poželjna je “hladna glava” jednog Saturna da umiri toliku emotivnu oscilaciju. Naravno, ovo je jedno pojašnjenje aspekta, ali za sinastriju se mora uraditi analiza obe natalne karte, jer nije isto da li je nj Saturn vladar nj. horoskopa npr. ako je znak ili podznak Jarac ili predstavlja tek vanjsku planetu. U svakom slucaju, ono što njemu u Natalu donosi Saturn (ograničenja kroz kuću u kojoj pada) on će to isto donijeti u tvoju 4. kucu.

 9. Postovana! Imam nejasnoce sa 7 poljem, pa bih Vam bila zahvalna ako bi mi mogli malo pojasniti, ne mogu nikako to povezati u cjelinu. Rodena sam sa suncem u ovnu i podznaku u znaku lava. Vladar 7 polja je uran u jarcu na 5 stupnju znaka jarca pri samom kraju 5 polja i radi kvadrat sa konjukcijom sunca i venere u ovnu u 9 polju, saturn kao suvladar i dispozitor urana nalazi se u 6 polju u konjukciji sa neptunom u orbisu od 1 stupnja, i u sekstilu sa konjukcijom plutona i mjeseca u skorpionu u 4 polju, isto tako saturn radi kvadrat na sunce u ovnu u 9 polju, ali u orbisu od 8 stupnjeva (ne znam da li se to uzima u obzir, posto je orbis poprilicno velik). Ako bi mi mogli pomoci da to nekako povezem, malo mi je komplicirano, izgubim se u tome. Mozda ce ova poruka biti dva puta prikazana, da se ne zbunite, jucer sam napisala ali posto nisam vidjela da je prikazano ovdje napisala sam sada ponovo. Hvala unaprijed! Martina

  • Po ovom zaključujem da je vladar 5. polja Jupiter, a imate konjukciju Sunca i Venere u Ovnu u 9. polju (prirodni vladar Jupiter). Saturn i Uran su karmičke planete i rade ograničenja, ali u ovom slučaju mogu da označe vezu sa npr. profesorom, ili osobama koje su previše stroge, krute i ozbiljne, a što će na neki način “ugušiti” vašu osobnost, ili u najmanju ruku prepreke vezama će biti neki autoriteti (ograničenja da se ostvari trajna vezan). Saturn prelazi u 6. polje, moguće veze sa šefom na poslu…itd. Kako se tu nalazi i Neptun u konjukciji, vjerovatno se radi o maštanju, ili nadanju o tome.Možemo spekulisati, i sa Uranom, prekidom veza u mladosti, a kako bi se ostvatila veza radi interesa ugleda (opet Jupiter). Uran u ovom slučaju kao vladar 7. polja, a smjesten u 5. polju može da pokaže svoje karakteristike u mladosti, a ostvarenje trajnije veze dolazi u zrelijim godinama. Ipak, predlažem da se bazirate na Jupiter. lp A

 10. Postovana, imam male nedoumice glede mog 7. polja, nadam se da cete mi moci barem malo razjasniti. Rodena sam u znaku ovna, s podznakom u lavu. Vladar 7 polja mi je uran u jarcu na 5 stupnju i na samom kraju 5 polja i u kvadratu je sa konjukcijom sunca i venere u ovnu u 9 polju, saturn kao suvladar i dispozitor tog urana se nalazi u jarcu u 6 polju u konjukciji sa neptunom i sekstilu sa konjukcijom mjeseca i plutona u skorpionu u 4 polju i sirem kvadratu sa suncem u ovnu u 9 polju. Unaprijed zahvaljujem!

  • Urana i većine planeta u 7. polju se svi plase. O Uranu pak možemo reći da predstavlja “savršenstvo” odnosa. Kako? Uran je vladar katastrofa, ali i viša inteligencija. Njemu treba prostora, slobode, neovisnosti, a Ljubav je sloboda, onda možemo zaključiti da vas on uči upravo tome. Protuteža, da tražite partnera koji će vas prihvatati u potpunosti, davati vam slobodu. Uran je i savršenstvo veze, odnos je uvijek potrebno držati u ravnoteži, održavati. Nemojte se bojati Urana, njegujte sebe, i tražite partnera koji će isto njegovati u vama, vašem odnosu, ali i vi dajte od sebe. Ljubav se daje, ona se ne prima. Svi koji imaju malefike u 7. polju, moraju da porade na sebi, na svojoj vrijednosti, poimanju ljubavi. Dajte od sebe, ali ono najbolje. Saturn je Veliki učitelj, on želi dobro da razmislite prije nego se zaletite. Pluton regeneriše, polje u kojem se nalazi je vaše mjesto procvata u kojem možete istražiti i dati dublje sebe, steći psihološke uvide. Deveto polje je polje “vidika”, učenje, duhovnost, religija (vjera)… Ako bismo gledali tvoje podatke površno, i ti istima pristupila brzinom Ovna, lako bi pala pod uticaj lude ljubavi koja bi ubrzo puknula (kvadrat Venera90Uran), a gdje bi tvoj ego nastradao. Položaj Urana u Jarcu (vladar Saturn) govori da kreativnu snagu usmjeriš na posao, i edukaciju, sve iz značenja 9. kuce. Nije li Jupiter vladar tvoje 5. kuce (i prirodni vladar 9.te)? Pošto nemam uvid u kartu mogu da naslutim da si se zabrinula oko Urana, a zanemarila ono što je puno vrijedniji poklon tvog rodjenja, Sunce i Venera u kući Strijelca. Ti si veliki avanturista, iskoristi to. Život je igra!

   • Hvala Vam na odgovoru. U principu da, taj uran koliko me plasi, toliko ga i volim. Zbog njega sam non stop u nekim turbulencijama, pogotovo sto se tice ljubavnog zivota, svaka moja veza iznenada pocne ali isto tako i zavrsi, pa me to vec stvarno brine. A sto se tice mog obrazovanja i posla, ostala sam na srednjoj skoli nazalost, imam zelje i vizije u svojoj glavi ali se nikako ne mogu pokrenuti s mjesta da to realiziram, sve uvijek ostane samo na rijecima, za to mislim da je zasluzan kvadrat sunca i saturna, kao neka vrsta blokade.
    U pravu ste jupiter u blizancima u 11 kuci mi je vladar 5, u biti suvladar, prvi vladar je pluton, posto je vrh 5 u skorpionu, strijelac mi je ukljesten u 5 kuci. A recite mi samo postoji li mogucnost da taj doticni gospodin ima veze sa politikom? Posto je saturn u jarcu u pitanju, a on kao prirodni vladar 10 kuce, znaci neki visoki polozaj, sunce je u ovnu to je opet neka vodeca pozicija, ali posto je saturn u kvadratu sa suncem to bi znacilo pad sa tog istog polozaja. Ako sam krivo povezala ne zamjerite mi, jos se malo gubim u tom svemu. Hvala jos jednom na odgovoru.

   • Uran u 7. je uvijek u opziciji s Ascedentnom. Isto je ako imamo Uran na ASC. pa makar imali sve benefike u 7. kuci odnosa ili znaku Vage. Pluton je uvijek – strast. Strasnost u onom što želimo. Umetnuti znakovi su jako bitni, znači, iz nekog razloga ne mogu doci do izražaja. Pluton je taj koji najčešće označi politiku, ali i pad s trona. Saturn (uz Jupiter) prije može da opiše neko ozbiljno, nego opasno (uniformisano) zanimanje kao Pluton (detektiv, političar, policajac, kirurg…). Satur prije donosi sudije, državnike, uz Jupitera pravnike, profesore, kosultante, dobre zamjenike, čak i mnogo vrhunskih pjevača ima Saturn u 10. kuci. Aspkt Saturn 90 Sunce, više govori o naporima osobe koja kroz svoj veliki trud i napor dolazi do uspjeha. Prema mom iskustvu Pluton u 7. (bilo tranzitni, bilo natalni), kao i na MC opisuje pad s trona, gubitak položaja, ugleda, osude, politički progon (uz lošu 12. kucu) i dr.

 11. Poštovanje. Njegov Saturn je na 5,54 stepenu u ribama i reteogradan je. Moja Venera je na 7 stepenu u ribama u prvoj kuci. Mjeseci su nam u blizancima u konjukciji sa orbisom od dva stepena (moj mjesec u četvrtoj kuci) njegovo sunce,venera,pluton i sjeverni cvor upadaju u moju osmu kuću gdje mi je pluton i južni čvor u skorpiji. Možete li mi reci nešto o ovoj sinastriji. Hvala unaprijed!

 12. Pozdrav draga Azra
  Astrologiju citam dosta dugo i jako je volim mada je ponekad bas i ne razumijem. Ali Dupor kaze da imam neke sanse kao astrolog amater (Me 60* Ur) pa se borim 😀

  Imam pitanje na koje sama nikako ne mogu da pronadjem odgovor a i oni koje nalazim na netu su bas kontradiktorni pa cu zamoliti Vas, kao poznatog i priznatog astrologa za pomoc:
  Naravno, rijec je o sinastriji muskarca i zene a zena sam naravno – ja 🙂 Pored drugih aspekata (rm Ve 0* rw Mo, rm Ma 0* rw Ve, rm Ju 180* rw Mo, Ur i Pl) postoji i konjukcija muskog Mjeseca sa mojim Plutonom (orbis je jedan stepen i sedam minuta) koju nikako ne mogu da razumijem stoga Vas molim da mi pomognete…Sta to cini moj Pluton njegovom Mjesecu (ako uopste nesto i cini) u znaku Djevice na 15om odnosno 16om stepenu?

  • Hvala na uvodu. Ovo se ne čini losom kombinacijom. Konjukcije ličnih planeta su jako poželjne, čak najpoželjnije u sinastriji. Pluton tjera Mjesec uvijek da na površinu izlaze njegovi najveći strahovi. rm u ovoj vezi se suočava s emotivnim strahovima, a ovo je ujedno i poziv za emotivno sazrijevanje, s obzirom na položaj u Djevi, najvjerovatnije da se aspekt neće tako silovito izraziti kao npr. u Škorpionu, ali je uzeti u obzir da se veza može odnositi na poslovni odnos.

   • Hvala puno na iznenadjujuce brzom odgovoru 🙂
    Sve gornje konjukcije se desavaju u samom znaku Djevice (rm je Vi, rw Sco) s tim da ja imam 4 planeta u Djevici od kojih su dva licna.

    Dakle u pitanju su strahovi od emocija? To je dosta dobra misao i od nje mogu krenuti u svom daljnjem istrazivanju i pokusaju analize i razumijevanja sinastrije (pa na sebi se najbolje uci).
    Rijec je o cisto emotivnom odnosu.

    Hvala Vam mnogo draga Azra ❤

 13. Postovana,

  Da li mi mozete reci ukoliko imam jupiter u znaku device na 14 stepenu u sedmoj kuci, vrh sedme kuce u znaku lava, vladar sedme kuce u desetoj, da li mi mozete reci malo vise o tome 🙂 hvala unapred

  • Generalno, 7. kuća govori o odnosima i privatnim i profesionalnim, kao i težnji da se postigne određena pozicija u društvu. Sa ovo malo podataka koje ste pomenuli, jedna od vaših težnji je uspjeh u družtvu, što ćete smatrati osobnim uspjehom, a što se može postići putem neke vrste partnerstava, kroz brak, publiku, poslovna partnerstva i sl.

 14. Postovana Azra,mozete li mi reci sta znaci kada u sinastriji meseci partnera padaju u osmo polje,znaci moj mo u njegovo osmo i njegov mo u moje osmo,hvala!

  • Postovana, jako malo podataka bez sagledavanja cijele karte. Nije isto Mjesec u Djevici I Mjesec u Skorpiji u 8. Kuci. Obicno uzmite tumacenje 8. Kuce I odraz njegovog/vaseg uticaja na Psihu. Kakve posljedice na psihu ima neciji Mjesec u skladu sa znacenjem 8. Kuce. Povezati s drugim aspektima Mjeseca. U sretnim pricama oznacava rani brak iz strasti!

  • Dijete koje ne želi odrasti (u psiholoskom smislu jaka veza s roditeljima). Inače ova pozicija Mjeseca u 5. u Škorpionu je povoljna za potomstvo i ljubavne dogadjaje u mladosti. Mogući hobiji u domeni “nepoznatog”, npr. SF, ili ljubav prema astrologiji.

 15. Poštovanje.
  Mjesec u biku u kvadratu sa suncem u lavu u muškom natalu. Sta bi mogli reci o tome. Venera kao vladarica bika je u raku takodje iskvadrirana sa marsom,saturnom,jupiterom i plutonom. Jedini pozitivan aspekat je venera trigon uran. Hvala. Srdačan pozdrav.

  • Sa ovih jako malo podataka možemo smo špekulirati da osoba ima nedovoljno izgrađen stav prema odnosima sa suprotnim spolom, kroz odnose majka-otac. Takodjer, nije spreman ili ne poznaje princip, koji je kao prototip imao u obitelji, kako da radi na održavanju veze. U negativnom smislu, može biti razmaženi jedinac, koji će i u osobnom životu uzimati-ostavljati kako on želi, dok podsvjesno teži ostvariti porodične ideale (Venera u Raku).

 16. Postovani, zanima me jedno pitanje u vezi sinastrije. Vladar moje sedme planeta mesec je na 22om stepenu ovna i pravi konjukciju sa podznakom mog decka jer je njegov acs 22stepen ovna. A njegov mesec pada u moju prvu. E sad njegova sedma kuca pocinje u vagi i nastavlja se u skorpiji dok je venera vladar njegovog polja braka u znaku skorpije a tu je u sedmoj kod njega i pluton koji pravi inkonjukciju na moj mesec odnosno na vladara moje sedme kuce, pa me zanima sta to znaci. Iako su venera i smc u sextilu, kao i sunve i mesec i mesec i saturn. Hvala

  • Raskid, i da cete osjetiti trajnije posljedice vaseg odnosa, cak i braka ako do njega dodje. Obratite paznju na nj natal, vidite da ima razarajuci ucinak nj braka (Pluton), koji je pretpostavljam u Vagi (7. kuca zodiaka-brak). Takodjer, Pluton na Mjesec (vase emocije) ima razarajuci ucinak (inkonjukcija dodje kao visa sila). Npr. Pluton znaci politiku. Njegov Mjesec je u Jarcu (brak iz koristi) ili zbog uticaja. Dakle, ukoliko vi niste ta s kojom moza to postici (uspon, status), onda je vrijeme da se zabrinete. Jer po svemu sudeci nj Pluton kao vladar 7. kuce, opet upucuje da je brak zbog, recimo, politike ili neke druge premoci!

   Kalkuldzija je on. Ovo malo sekstila nije toliko bitno koliko konjukcije. Venera/Jupiter daje previse lezernosti, prije nego obilje. Obicno osobe nisu svjesne razlika, previse je sve opusteno, rastrosno i razbribriga dok ne dodju prvi problemi. Treba se pogledati karta, da se uoce i drugi pokazatelji. Hvala na pitanju!

   Dana 10. lipnja 2015. u 14:10 Jeca Karadzic je napisao/la:
   Postovana, poslala sam na Vasem sajtu poruku ali ne znam da li je stigla, posto sam videla da Vas ljudi pitaju za nesto sto ne razumeju, htela sam i ja da Vas pitam za jedan aspekat 🙂 Vladar moje sedme kuce mesec je u ovnu na 22om stepenu i pravi konjukciju na acs mog decka koji je u podznaku ovan na 22 stepenu. E sad njegov mesec u jarcu pada u moju prvu i mi imamo dobar aspekat meseca i saturna, mesec i sunce su u sextilu, venera i smc su u sekstilu i venera i jupiter, ali njegov Pluton iz sedme koji je vladar njegove sedme i osme pravi inkonjukciju na vladara moje sedme na moj mesec i njegov uran pravi kvadrat sa mojim mesecom, pa me zanima sta moze da znaci inkonjukcija izmedju nasih vladara sedme kuce?
   Hvala Vam najlepse

 17. Postovani, moja deseta kuca pocinje na 14 stepenu strelca, vladar desete je jupiter na 29 stepenu u prvoj kuci u vodoliji, AC mi je na 28,53 vodolije, prva kuca se nastavlja u ribama i u ribama imam konjukciju sunca, venere i merkura. merkur vlada cetvrtom kucom u blizancima i tu mi je mjesec u trigonu sa jupiterom i suncem, i opoziciji sa uranom iz desete kuce, i opozociji sa netpunom iz jarca iz jedanaeste kuce. sesta kuca pocinje u raku ali je vecim dijelom u lavu i DC mi pocinje 28,53 lava. U prvoj kuci je i nakon riba ukljesteni ovan a mars je u devetoj kuci u strelcu na 9 stepenu u konjukciji sa saturnom. Hocete li biti ljubazni da mi objasnite ovo znacenje, kakva bi mogla biti moja karijera. Inace jupiter mi ove godine tranzitira sestom kucom.. Hvala unaprijed.

  • Predobra! Sve upucuje na inostranstvo (Neptun i ribe, kao vladar 2. kuce da je zarada preko mora ili od mora ili sveg sto ima Neptunovsko znacenje). Vasa priroda je humano zanimanje (nesto tipa lijecnici bez granica), putovanja (jaka dominacija Strijelca i Jupitera, uz to nemojte zaboraviti da je Jupiter i tradicionalni vladar Riba). Odvazite se prihvatiti sve sto je vezano za inostranstvo i daleke zemlje. (vi kao podznak Vodolija, vas ne drzi mjesto. Mars i Saturn (mogu biti i ratna podrucja). Ima vise opcija da se sagleda umetnuti Ovan. Pogledajte aspekte Neptuna iz 11. kuce, jako su vazni za vasu karijeru. lp A)

   • Kao prvo da Vam se zahvalim na izdvojenom vremenu i odgovoru na pitanje. Ali pogresno ste procitali, meni drugom kucom vlada mars a ne neptun, jer mi druga kuca pocinje na 19 stepeni ovna. Znaci prva kuca je asc pri kraju vodolije i tu je jupiter kao vladar desete kuce, i prva kuce se nastavlja u ribama i tu su sunce venera i merkur, i prva kuca zauzima i jednim dijelom ovna. Vladar sunca je neptun na 5 stepenu jarca u jedanaestoj kuci. Ovo su neptunovi aspekti:
    Neptune sextile Pluto orb -2°07’
    Venus sextile Neptune orb +2°25’
    Moon opposite Neptune orb -8°48’
    Sun sextile Neptune orb -4°55’
    Jupiter sextile Neptune orb -5°32’
    E sad ako bih gledala drugu kucu, koja pocinje na 19 stepeni ovna, vladar mars je otisao u devetu kucu u strelcu i tu je u konjukciji sa saturnom obe planete su na 9 stepeni i u konjukciji sa MC. I saturn i mars od aspekata rade kvadrate na veneru i merkur u prvoj kuci. Vladar asc-a uran je na 21 stepenu u desetoj kuci u strelcu, od aspekata radi kvadrat na merkur u prvoj kuci i opoziciju na mjesec u cetvrtu kucu, i konjukcija MC. DC mi pocinje na 28,53 lava skoro pa na Regulusu, negdje sam procitala da je to dobro za karijeru… Hvala jos jednom i veliki pozdrav!

   • Regulus obično “obara” karijeru u usponu. S obzirom da je na DC, moze da bude vezano i za brak. Ocito ste ozbiljniji nego što sam uočila za prvi put. Saturn/Mars daju upornost, (jedino Saturn može ukrotiti Mars). Posao i karijera koji od vas zahtjevaju fizički angažman. Toliko mogu da kažem na prvu. Svakako, puno mi je ovo aspekata bez vizualnog vidjenja karte, jer imam svoj sistem analogije tumačenja, pa nemojte zamjeriti. Volim da budem tačna, a ne da lupam u prazno. U svakom slučaju, idite tamo gdje su trigoni, sekstili.. (Razmotrite svakako i Neptun u 11. to je ispunjenje ideala, dugoročnih planova i polje penzija). lp A

 18. Poštovana,
  Imam 41 godinu i tri teška raskidaa u svom životu. Inače sam vodolija sa podznakom i mjesecom u lavu. Moja zadnja veza bila je sa momkom duplim lavom koji je imao konjukciju venere i urana u vagi. Osim toga imao je konjukciju sunca i marsa u lavu u kvadratu sa saturnom u biku. U sinastriji moj pluton je bio u konjukciji sa njegovom venerom. Raskid je bio za mene neocekivan i ostavio je trajne posljedice na mene. Da li je njegov horoskop previse “tezak” njemu samom da bi on mogao biti u bilo kakvoj vezi ili je ova konjukcija moga plutona sa njegovom venerom dovela do kraha?
  Srdacan pozdrav

  • Postovana, s ovim ogranicenim uvidom u vasu kartu mogu samo da vam kazem sljedece: Svaka veza s konjukcijom Pluton/Venera u sinastriji, prema mom iskustvu zavrsi porazavajuce za jednu od strana, iako u pocetku stimulira jaku strast. Sto se tice vaseg horoskopa, nasuprot vaseg ASC i Mjeseca u Lavu, uvijek je prisutan jedan Uran (7 kuca u Vodoliji) koji nije prikazan, ali je nevidljiva sila koja daje boju vasim odnosima. Brze ili burne veze (u pocetku mogu biti jako snazna privlacenja i ljubavi iz filmova), ali i neocekivani raskidi. Patnju vam proizvodi podznak Lav koji vrlo tesko trpi kad mu je povrijedjen ponos, posebno u ljubavi! U njegovom slucaju kvadrat SO0MA 90 SA ga cini mnogo organizovanim i usmjerenim ciljevima (u materijalnom smislu), prije nego mu prijeti odnosima. Zamislite vas imaginarni Uran u 7oj, u opoziciji s nj Marsom u vasoj prvoj i znacete zasto je doslo do naglog raskida. Za daljnje tumacenje bih trebala da uradim profesionalnu analizu. lp

 19. Molila bih vas za pomoć.Gledala sam devetu kuću,kao kuću drugog braka.Ona počinje u Lavu i vladar Sunce se nalazi na samoj granici 11 i 12 kuće.Ja sam to uzela kao da se Sunce nalazi u 12 kući u znaku Škorpije.Znači svog budućeg bih trebala upoznati putem ,recimo tajne veze ili u nekoj ustanovi zatvorenog tipa)bolnica,zatvor,starački dom i sl…).E.sad ne znam koga uzeti za dispozitora-Mars ili Pluton???.Mars se nalazi u prvoj kući u Strijelcu.Dispozitor Marsa je Jupiter u Raku i 8.kući….Pluton se nalazi u 10kući i u Djevici ,a dispozitor Plutona je Merkur koji se nalazi na samom ASC u Škorpiji….Koga sad od ovo dvoje(Pluton ili Mars) gledati kao dispozitora Sunca,odnosno kao svog budućeg za drugi brak????

  • Sunce se uvijek gleda za drugi brak. Mars uglavnom predstavlja prvog muza. Analizu ste postavili dobro. Posmatrajte ‘dolazak’ osobe s obiljezjima i 11. i 12. kuce. Znak Skorpiona kao dominantan u ovom slucaju oznacava “uniformisano lice” (npr. vojnik, policajac ili cak doktor/medicinar…). S obzirom da je na prelazu 11. i 12. , onda se 11 kuca moze posmatrati u duhu ‘medicine’ (prirodna kuca Vodolije, daje puno medicinara, humanista…itd.) U ovom slucaju su bitni i Mars i Pluton. Dispozitor Marsa Jupiter je u 8. kuci u Raku (znaci upoznacete ga na domacem terenu, ne u inostranstvu, iako Jupiter ‘vuce’ na to, mada se Jupiter moze ovdje protumaciti u kontekstu visoko-obrazovane osobe, cak profesora /profesorska uniforma/. Osma kuca je prirodna kuca Skorpiona, sto potvrdjuje ‘skorpionska zanimanja’. Pluton kao moderni vladar Djevice u 10. kuci (koji predstavlja karijeru), takodjer moze uputiti na osobu koja dolazi iz polja ‘zdravlja’ (Djevica, prirodna kuca zdravlja u zodiaku). Dispozitor Plutona je Merkur na Asc u Sco, sto vam je vec 3-ca potvrda da ce drugi suprug doci iz skorpionskog poziva. Za analizu se gleda Pluton kao drugi suprug, s obzirom da je osoba vec imala Mars, kao obiljezje prvog supruga. (sto je jedna vrsta eliminacije). Takodjer, ako se posmatra sebe-ostvarenje kroz 10.tu kucu, a gdje je Pluton, onda bi se realizacija i ISHOD, trebali promatrati kroz Pl u Dje.

   • Zahvaljujem na lijepom i jasnom objašnjenju.sada me još zanima i ono najvažnije,a to je kada ću ja sresti tu osobu?Odnosno,htjela sam pitati šta je potrebno gledati-da li tranzit venere i njene aspekte na Pluton ili kuće…da li gledati progresije i tranzit Venere(ili neke druge planete) naprogresije…gledati Solar?Ok…to sve mogu analizirati,Veneru kao pokazatelja ljubavi.ali ne znam da li sad gledam njene tranzite na Pluton,Sunce ili 9.11.12.8 i 1 kuću…ili sve to zajedno u kompletu?Osim konjunkcije aplikacione,da li su bitni i drugi aspekti? Ili ne trebam gledati ovo nabrojano,većsasvim nešto drugo?????

  • Ne toliko emotivnost, koliko seksipilnost. Osobe s konjukcijom Marsa i Venere su dobrog izgleda i veoma privlačne suprotnom spolu. To im daje samouvjerenost, magnetizam, a s obzirom da zivimo u svijetu koji vise njeguje vanjstinu, ove osobe brzo postaju svjesne tog magnetizma i stoga vrlo egocentricne. Dakle, vise se radi o fizickim, nego emotivnim atributima.

 20. Zdravo. Vec dugo me muci ovaj aspekt u sinastriji, njegov Neptun (skorpija) kvadratira moju Veneru (lav), sta mislite hoce li doci ovdje do nekih razocarenje ili neke ljubavne prevarei moj Neptun (strelac) je u mojoj 6 kuci i da napomenem da nemamo vise teskih aspekata imamo puno sextila sa mesecom i ovaj po meni jako bitan jupiter trigon venera. E sad zelim cuti vase misljenje citala sam puno o ovom aspektu ali cini mi se da nisam naisla na neki odgovor sve nesto raznoliko a muci me taj njegov Neptun…

  • Za odnose u sinastriji vise su zasluzene licne planete nego vanjske, ali svakako da Venera/Neptun uvijek donosi razocarenja, iz razloga sto povecava ocekivanja, a uvijek se desi upravo suprotno. Obicno kad je Neptun u pitanju a smjesten u 7. kuci dodje do razvoda. Kod vas je u 6oj sto se vise moze odnositi na podlijeganje negativnom uticaju sredine ili psihickom napetosti. Uglavnom, Neptun donosi razocarenje osobi na nacin, da je ne razocara partner direktno, vec se ona sama razocara, kad skine ruzicaste naocale i vidi da je situacija u stvarnosti puno drugacija od realne. Ovdje natus sam uvidi mane partnera ili veze.

 21. Postovana Azra, kakvu karijeru mogu da ocekujem sa ovakvim predispozicijama? U podznaku sam vaga, vladaoc 10. kuce je mjesec na 10. stepenu vage u prvom polju, u konjunkciji sa marsom, vladaocem 7. Sesto polje u ribama, ako gledamo jupitera kao vladaoca, on je na 29. stepenu lava u konjunkciji sa merkurom na takodje 29. lava, tj na regulusu, a ako gledamo neptuna on je u jarcu u 4. polju u konjunkciji sa uranom. Venera kao vladaoc horoskopa je retrogradna u lavu, u 11. kuci kao merkur i jupiter. Hvala puno 🙂

  • S informacijama koje ste dali, možete pronaći značenje Plutona u Skorpionu (dakle Pluton je u svom sjedištu), vladar 7. je pozicioniran u 7. kuci, 15. stepen je analogan znaku Blizanaca i značenjima 3.kuce. Nikad se ne hvatajte za jedan znak, kucu ili planetu dok ne sagledate sve elemente karte. Za brak, 1 kucu, Veneru, znak Vage, 4. kucu i planete u njoj. Pluton uglavnom obiljezi – uniformisano lice, ili neku vrstu razaranja, ali takodjer i transformacije, ovisno od aspekata koje gradi. Pogledajte takodjer Mars, Sunce, vase predispozicije za vise brakova. Pluton u 7. samo objasnjava ton braka ali i svih vasih odnosa. U jednu ruku može predstavljati tendenciju za dominaciju i moć, ne samo u odnosima s partnerima, vec i u javnosti. Dobar, ali i presudan položaj za bavljenje politikom. Mnogo je značenja,. bez uvida u kompletan natal ne znamo koliko je razarajuci Pluton, a znamo da to donosi.

  • Svakako. Mars u Skorpionu je sam po sebi magnet. Venera u vatrenom znaku. Sam uvid u elemente je vazan, kao i pozicija vatrenosti i seksualnosti. Nije isto kad pričamo o kvadratu u kome je Mars u Raku (u padu), a Venera u Djevici (jalova).

 22. Pozdrav! Zadnjih godinu dana i sama proucavam astrologiju, sada sam dosla do jedne zanimljivosti, zanima me da li moje astrolosko misljenje ima smisla. Dakle, zanima me eventualni drugi brak, gledam 9. kucu koja mi je u Ovnu, vladar Ovna Mars mi je u 6. kuci u vodenjaku, ciji vladar Uran je u 4. kuci, a Saturn u 1. Po ovome ja bih zakljucila da cu svog drugog muza upoznati na poslu, da je on neobican, bavi se letenjem (Uran), a kako je Uran u 4. kuci on bi mogao u to vrijeme biti u vezi, braku. U sinastriji njegova Venera, Jupiter, Sunce i Merkur padaju na moj Asc. On je Lav, ja sam u podznaku Lav. Mi smo poznanici, osjeti se izmedju nas ne toliko seksualna kemija koliko osjecaj pripadnosti, povezanosti. Zanima me sto Vi mislite o ovom mom tumacenju. Po mome, njegov stelij s beneficima na mom Asc znaci da je on doslovno moja druga polovica :). Zahvaljujem na odgovoru.

  • Nemam kompletan uvid u karte. Ako je njegovo Sunce u konjukciji s vasim Saturnom u 1. kuci, ima naznaka dugotrajnosti. Same Uranske predispozicije ukazuju na razdvojenost, sastajanje pod neobicnim okolnostima, a Uran kao vladar vase 4. cesto oznaci da je bolje da imate ‘brak bez papira’. Mars kao signifikator 9. u 6. ukazuje da će ova veza bolovati od istih problema zbog kojih ste imali ranije probleme u odnosima. Za stabilniji drugi brak gledajte 11. kucu. (Mars je signifikator prvog muza). Mars u 6. (u Vodoliji), je svakako prijateljstvo i saradnja, ali je ‘leden’. Svakako, nemojte uzeti zdravo za gotovo, jer nemam uvid u cijelu kartu, stoga se ogradjujem. Najvaznije su konjukcije u sinastriji.

  • Moze biti jako lijepo obiljezje. Pogledajte ima li opozicija prema losim planetama u vasoj 7. (ako ih imate). U svakom slucaju, jako bitno vasa dva Sunca, Mjesec, Merkur u dobrim aspektma. Da nema kvadrata Saturn -Mars, Mars- Pluton, Merkur-Mars ili Venera-Uran.

 23. Pozdrav! Moj Saturn se nalazi u Vodoliji 7.kuca ,Uran kao vladar Vodolije se nalazi u 6.kuci u konjukciji sa Neptunom u znaku Jarca …Ja sam Devica sa podznakom Lava ,Venera mi je u Lavu ,a Uran pravi Trigon i sa Suncem i sa Merkurom (inace Merkur i Sunce su mi u konjukciji u 2 kuci znaku Devici)…Uran je u kvadratu sa Mesecom i u kvadratu sa Marsom i Jupiterom….Uran sekstil Pluton i Uran kvadrat MC!!! Moze nesto o sudbinskom partneru…Saturn daje starijeg ,Uran u 6 nekog bolesnog ,nekog sa nekom tajnom??? Kako se godine gledaju u Natalnoj ,dakle upoznavanje sa sudbinskim i tako to…ova tema me posebno interesuje jer sam mnogo radoznala i moram sve da znam :))) Hocete biti ljubazni da mi malo objasniti ova znacanje i moje saznanje povodm starijeg i bolesnog? Malo me to zabrinjava,hvala vam unapred,sve najlepse zelim.

  • Imate dar za astrologiju..istrajte na tome. Sto se tice starog i bolesnog?? Ma ne, uopće se tako ne ‘gleda’. Uran kao vladar DC-a je mladji brat Merkura (vladara Djevice).. Mladja osoba – definitivno. Saturn je tu da napravi – sudbinski kontakt, pa jos i Uran je tu, obje karmicke planete. Saturn ne donosi bolesnog, vec ‘jednog za sva vremena’. Ovo je veza ‘brak bez papira’ ili na daljinu. Kod Saturna je karakteristično ‘odlaganje’ i prepreke. U tom duhu će biti ‘veza’. Uran sam po sebi je kao ‘akrobata na zici’, zahtjeva zongliranje i adaptaciju, bas kako svaka veza treba da bude. Uran je sam po sebi, dakle’,savrsenstvo veze!! Nesebicna ljubav i ljubav uz dopustanje da se partneri razvijaju s mnogo licne slobode. Merkur se mora pogledati kako on stoji prema Marsu i Suncu,kao i Uran. Uvijek se za partnera za brak gledaju Mars i Sunce i njihovi odnosi sa planetama u 7., 8, 4, i 1. kuci! Dakako, nas nacin kako mi vidimo i dajemo ljubav je 5. kuca. Istrazite to malo!! Prvo upoznajmo sebe, pa onda trazimo partnera. Defintivno, Saturn i Uran su strasni jedino u 8. i 12. kuci.

   • Da,astrologija me veoma zanima,samo sto sam ja nazalost jos uvek pocetnica koja buba ono osnovno bez konkretnih zakljucaka. 🙂 Pomalo me zbunjuje to sada za mladjeg ,nadam se ne mladji od mene jer gde god da sam istrazivala za Saturna koji je u znaku Vodolije u 7. kuci uvek je pisalo ”samo ako je partner razveden ili postoji razlika u godinama brak moze da opstane ” ili ”daje starijeg partnera” pa onda ”brak posle Saturnovog povratka od 27godine ,ako se ranije u mom slucaju udate onda je razvod neminovan” dok vec za Urana pise u 6. kuci daje partnera koji je bolesljiv koji ne izgleda unutar sebe kao sto izgleda spolja,hronicni bolesnik? Uran u 6. kuci govori da cemo da se upoznamo na poslu,da cemo da radimo zajedno ,tako pise! E sada,sto se tice Marsa ,kod mene je Mars u 3. kuci u Vagi u konjukciji sa Jupiterom(IC),vladar Vage,Venera je na ASC,Mars mi je u kvadratu sa Uranom i Neptunom ,Mars je takodje u sekstilu sa Venerom,Mars je u polusekstilu sa Merkurom i u opoziciji sa Mesecom,Mesec koji je u Ovnu 9.kuca(MC),a 5.kuca je u Strelcu i tu je True Node to predstavlja uspeh kroz decu,ali o deci ne zelim da znam nista,to neka ostane misterija 🙂 Evo neki od aspekata koje ima Sunce necu pisati sve ,izdvojicu neke recimo Sunce trigon Uran,Sunce kvadrat True Node …inace Venera iz 1.kuce ASC pravi trigon sa True Node u 5.kuci i Mesecom koji je u 9.kuci Ovan 🙂

    Mnogo sam sada napisala,nadam se da necete zameriti i razumecu ako nista ne odgovorite

   • Upravo sam sada pogledala kartu ako pogledam koje aspekte pravi Mars i Saturn sa planetama u 7,8,4,1 ,Saturn pravi kvadrat sa Pluton u 4. kuci i Mars pravi sekstil sa Venerom u 1.kuci.To je jedino sto te dve planete prave od 7,8,4,1.Izvinjavam se na duploj poruci 🙂

 24. Postovana Azra,
  rodjena.sam u znaku riba sa podznakom na zadnjim stepenima blizanca. Prva kuca je vecinom u raku. Imam konjunkciju Venere kao vladara petog polja sa Marsom u vodoliji u 8.kuci. Konjunkcija je egzaktna na nultom stepenu vodolije. Zanima me kakav ljubavni zivot moze da mi donese ovaj aspekat. Vladalac 7.kuce je Jupiter u Djevici koji je retrogradan i u konjunkciji sa Mjesecom. Sunce na vrhu 10.kuce. Kakvog bracnog partnera mogu da ocekujem?
  Unapred veliko hvala.

  • Privlace vas pomalo nekonvencionalne osobe koje u vama bude maštu. Sama konjukcija Venere i Marsa ukazuje da ste i vi uvijek privlačni suprotnom spolu. Mnogo veza u mladosti. Pratite i ‘ponašanje Urana’, s obzirom da je vladar kuce strasti kao i Plutona,kao prirodnog vladara 8. kuce. Posto nemam uvid u cijelu kartu, posebno hod Merkura kao vladara, koji ste naveli da je Retrogradan, a za kojeg se prati, iz koje kuće/znaka je njegov hod prije vaseg rodjenja ‘stigao’, ne mogu se odvažiti dati kvalitetnu prognozu bez uvida u cijelu kartu. Velika vjerovatnoća da ćete imati dva braka (drugi je Sunce), ali i da ćete se s jednom osobom sastajati i rastajati dva puta. Za izradu Ličnog horoskopa mozete me kontaktirati na email: astropraksa@gmail.com ili astropraksa@hotmail.com ili FB stranicu http://www.facebook.com/astropraksa

 25. Postovana, nadam se da cete mi pomoci da protumacim sta bi mogli znaciti pojedini aspekti u mom natalu. Venera, kao vladalac mog horoskopa, je retrogradna u Lavu i pravi kvadrat separacioni sa Plutonom u Skorpiji- obije planete na losim stepenima, kao i konjukciju sireg obrisa sa Merkurom i Jupiterom u Lavu. Mars kao vladar sedme je u prvoj, u konjukciji sa Mjesecom ali i kvadratom sa Uranom, vladarom pete. Sunce je pozicionirano u 12. kuci i pravi sekstil sa Plutonom i trigon sa Uranom i Neptunom iz 4. kuce. Kakvog bracnog partnera da ocekujem, jer mi emotivni zivot nije nimalo lak? Nadam se da nisam bila preopsirna i puno Vam hvala!

  • Ne znam da li je Venera u ovom slucaju vladarica Vage ili Bika kao podznaka. Znak Vage inace tezi braku, vezama i odnosima, dok se Mars u prvoj, u ovom slucaju u Vagi ne ponasa toliko agresivno, koliko uvecava muski karakter osobnosti osobe ciji je Natal. Takodjer, Mars u Biku bi se osjecao kao Bik naopako- a to je kao Skorpija, dok aspekti s Plutonom u Skorpionu mogu naglasiti preveliku emocionalnost, kao i ‘padanje’ na grublje, surovije ili snasnije osobe. S pozicijama u Lavu-posebno Jupiterom, osoba mnogo pati kad joj je povrijedjen ponos u ljubavi..moze biti naglasena u ljubomora i sukobi u vezama. S Marsom kao vladarem 7me u 1oj, cesto netolerantan partner. Uran kao vladar 5te nikako nike povoljan za mladelacke veze, uglavnom pucaju. Promjene partnera mogu biti ceste, tacnije, nikad bez udvaraca, ali uvijek nestabilno. Ipak, kad tumacimo Uran, treba pogledati kompletnu kartu, koliko je naglasen znak Vodolije, desavanja u 11. kuci, kao i aspekti Urana, a da bi se teziste Urana uopce razmatralo kao bitno u karti,tj. kao odrednica ljubavi. U svakom slucaju Uran u 5.oj daje izuzetne drustvene prilike,kao i kreativnost. Uran i Neptun u 4. svakako nisu dobri za stabilnost odnosa. U zenskoj karti uvijek- problematican otac. Mars u 7oj cesto svadje, kao i impulsivno ponasanje i nerazumjevanje. Za drugog muza potrebno je da gledate Sunce. Nemam predstave u kojem je znaku. Ako se radi o prvoj duzoj vezi – svakako muskarac nestabilan, u uniformi ili sa zanimanjem ‘na granici’, kao i snazne gradje. Oprezno!

   • Hvala Vam puno, simbolika u potpunosti odgovara dosadasnjim iskustvima. Da, podznak je Vaga, Mars na 5. om stepenu, a Mjesec na 10. Vage, dok je Sunce u Djevici u 12. om polju i pravi dobre pomenute aspekte. Kako posmatrate Plutona u sinastriji i uopste, da li je on obavezno malefik ako pravi npr egzaktnu konjukciju sa necijim Mjesecom u sinastriji. Hvala puno i divni ste!

   • Hvala i vama na javljanju. Jos samo da odgovorim, vezano za iskustva kroz moju praksu. Sunce u Djevi u 12. cesto preuzima sve osobine Ribe, idealiziranje partnera, cesto prijemcljivost za platonske ljubavi ili zabranjene veze. Rijedje kao usamljenistvo ili zivot bez partnera (posebno ako se radi o zenskom natusu, dok kod muskog natusa cesto oznaci poteskoce za brak ili cak nezenje). Mars na 5. stepenu Vage u 1.oj kuci cesto oznaci osobe koje paze/pate za lijepim izgledom. Mjesec na 10.om stepenu 1.kuce, najcesce upucuje na uspjeh u karijeri, manje se odrazava na osobnost,tacnije, da me se krivo ne shvati / osoba je vise usmjerena na vanjske dogadjaje kao npr. karijera i njenu poziciju u drustvu nego sto je sama osjetljiva (Mjesec) ili duboko podsvjesno prozivljava sebe,prije da ce to ispoljiti. Mjesec u 1.oj u konjukciji s Plutonom u Sinastriji je obicno poguban za veze. Osoba ciji je Mjesec uglavnom strada od onog ciji je Pluton. Ipak, kod Sinstrije konjukcije su itekako bitne. U ranijim odgovrima sam navela kako se treba traziti ‘dupli pogodak’. Dakle, da li je Mjesec druge osobe u bilo kojem odnosu s Plutonom i u obrnutom slucaju (nije bitno da li je kvadrat, trigon ili sextil). Veza ce preuzeti znacenje onih aspekata koji se ponavljaju u obje karte, ma o kojim se planetama radilo. Natalna karta je slozen proces, te svaku osobu treba posebno izanalizirati, posebno kakva je ona u ljubavi, sta ocekuje od braka i veza, kako joj je prema Natalu aspektovana ljubav, brak i veze. Potom se radi Sinastrija, uporedna anliza.

 26. Postovana,
  Nadam se da mozete malo da mi pomognete da ovo rastumacim. Evo ovako: u 7.kuci koja je u strelcu nalazi se neptun u jarcu. Po simbolici i aspektima, tu sam u potpunosti prepoznala opis bivseg decka, ozbiljna i duga veza (8 god.) koja je sad iza mene. Vladar 7. kuce Jupiter se nalazi u 9. kuci u vodoliji, Jupiter je u sekstilu sa Suncem koje je u 6. kuci u strelcu. Da li to znaci da je ta duga veze u mom natalu prikazana 7. kucom i da za buduceg partnera tj. brak treba da posmatram deveto polje? Srdacan pozdrav i unapred hvala na odgovoru.

  • Najbolje je da pogledate gdje vam je Uran, ako je on vladar 9.te kuce. Kakve on pravi aspekte prema Suncu, te planetama (ako ih ima) u vasem 4. i 7. polju. Svakako, za drugu vezu i potencijalni brak, prema ovom sto ste mi naveli pratite Uran, kao i sve tranzitne aspekte prema Jupiteru u 9. kuci i natalnom Uranu.

 27. Mene interesira nešto vezano uz sedmu kuću. Čitala sam da je veoma važno da se ostvari neka poveznica kroz sedmu u sinastriji, ali ja to u svom slučaju ne vidim. On ima tamo Bika, vladar je dakle Venera koja je u Djevici, a ja u svom natalnom nemam nigdje ni Bika ni Djevicu. Izvlači li situaciju možda to što je njegova 4. kuća u znaku mog Sunca i moja 4. u znaku njegovog, također je njegova 5. u znaku moje Venere i moja 5. u znaku njegove? Aspekti koje radi vladar njegove sedme su opozicija s mojom Venerom i kvadrat s Mjesecom koji je u 1. kući. Inače, njegov Mjesec pada u moju sedmu, a nijedna moja planeta u njegovu jer je njegova sedma kuća (i peta također) prazna. Lijep pozdrav.

  • Za ostvarivanje ‘brakova/veza’, nije neophodno da bude ‘popunjena’ sedma kuca. Najvaznije su konjukcije Sunca i Venere, kao i Sunca i Mjeseca i Venere sa Saturnom (trajnost). Mogu biti povoljno aspektovane i 4 i 5. kuca. Za ostvarivanje veze, također su vazni, u startu, odnosi, vasa dva Sunca kao i Sunca i Mjeseca. Za suptilniju povezanost dvije osobe vazan je ASC, i dobro je da pada u 1,4,5,7 i 8. kucu. Također, kod obe osobe se gledaju Natalne predispozicije za brak, kao i sam znak VAGE – odnosi. Kakav mir vlada u kuci – braku , gleda se 4. kuca. Vaše planete koje padaju u određene kuće partnera opisuju kako on vas dozivljava, kao i vase planete koje padaju u njegove kuce – kako vi njega dozivljavate. Ukoliko ima dosta aspekata Marsa, Venere i Urana, to su uglavnom romatične, ali seksualne veze. Mjesec i Merkur u sinastriji daju teziste na komunikaciji i razumjevanju, a Jupiter i povoljni aspekti s njim na blagonaklnost, ali veza ne mora zavrsiti brakom. Dakle, uvijek je za brak, najvaznije da ima konjukcija sa svjetlima i Venerom.

   • Imamo samo jednu konjunkciju, mog Marsa i njegovog Mjeseca, ali tu je sekstil njegovog Sunca i mog Mjeseca, također njegovog Merkura i mog Mjeseca, Venere (i Mjeseci) su nam u opoziciji, njegova Venera radi kvadrat s mojim Mjesecom i obrnuto, njegov Mars je u trigonu s mojom Venerom, moj s njegovim Suncem… Ima dosta poveznica, ali samo ta jedna konjunkcija. Što se tiče Saturna, moj je neaspektiran, a njegov radi trigon s mojim Suncem i podznakom i kvadrat s Neptunom, isto kao i njegov Jupiter. Ne znam je li to dovoljno za trajnost? Ono što mi je upalo u oči je to da su nam četiri lične planete u opoziciji (Sunca i Merkuri ipak nisu u dozvoljenom orbisu), također kad pogledam kuće, osam ih je u opoziciji gledano po tome u kojem su znaku. Ne znam kako da to protumačim (ima li uopće ikakav značaj?) s obzirom na to da sam nailazila na svakakva tumačenja opozicija u sinastriji, negdje stoji da je to ok, nadopunjavanje, privlačnost, a negdje da se radi o jako negativnom aspektu, nerazumijevanju. Hvala na odgovoru!

   • Kvadrati uvijek daju jednu tezinu, ali ako je odnos od pocetka takav parovi se nauce prevladavati s vremenom uticaj kvadrata. Cak je pozeljno da u odnosu postoji odredjen broj kvadrata. Parovi koji imaju mnogo trigona, cesto na pojavu prvih problema, jednostavno ih ne uspijevaju prevladati i veze pucaju. Iz toga su i sve ‘prave, velike ljubavi i tuzne’! Ipak, konjukcije daju povezanost. Sam trigon Sunca i Saturna, kao i drugi pozitivni aspekti licnih planeta i Saturna daju stabilnost i dugorocnost. Mars-Venera je cisti musko-zenski princip, garantira romanticnu privlacnost i strast, ali ne i dugorocnost. Mjesec-Merkur u opoziciji zna napraviti dosta problema, u kojem je prisutno nerazumjevanje emocija jedne osobe od druge, iako ostala misljenja i komunikacija teku glatko. Za podudaranje filozofije i ciljeva u zivotu je zasluzan Jupiter, cak i opozicija Jupitera i Mjeseca moze da napravi problem da se osobe pocnu razilaziti u misljenjima. Sekstili daju sanse, ali ne poboljsavaju vezu. Oni samo pomazu svakodnevnom trajanju. Ipak se treba osloniti na konjukcije. Mars i Mjesec u konjukciji dobro djeluju za akcije i poslovne i drzuge zajednicke aktivnosti. Parovi se slazu u obavljanju zajednickih zadataka, a sto i cini svakodnevni zivot. Jako je bitno da se pronadje DUPLI POGODAK, to je slucaj u kojem vasa Venera i njegov Mjesec cine kvadrat, a takodjer i njegova Venera i vas Mjesec. (kod duplih pogodaka se moze desiti Konjukcija Mars-Saturn, i s drige strane trigon Mars -Saturn iz njegove karte). Dakle, nadjite DUPLE POGODKE, i znacete gdje je teziste, tezina vase veze i kako funkcionise uopce.

 28. Moja šesta kuća je u strijelcu, sedma u jarcu. Na kraju šeste kuće se nalazi uran u jarcu. Zanima me što može da mi donese ova sva situacija, s obzirom da je vladar sedme u osmoj, a vladar šeste u trećoj. U sedmoj kući mi pada DC, neptun i North Node. A što se tiče treće kuće ( u lavu), tu mi se nalaze merkur, venera, jupiter i sunce (u djevici)… Zahvaljujem na odg…

  • Ovdje ima postavljenih vise pitanja, tačnije, pitanja za više oblasti života koja pokrivaju 3,6,7,i 8. kuću. Ovim putem ću vam dati smjernice kako da to protumačite. Dakle, ovdje vidim vezu 3. i 6. kuće – posao! Tako trebate promatrati. Što se tiče 7. kuće -razvod! Bez obzira na aspekte, Neptun u 7. to potvrdjuje u praksi 100%. sATURN U 8. kući? Svakako pogledati aspekte sa Suncem. Sa120So daje dugovječnost pa se ne treba zabrinjavati. Ono što vjerovarno niste primjetili, a mngo više se odnosi na vaše veze (tj.nestabilne veze) je opozicija URANA na kraju 6. – koji je u direktnoj opoziciji sa vasim ASCEDENTOM.

 29. Ne znam odgovarate li na ovakvu vrstu pitanja, ali me zanima kako stoje sanse da dobijem posao. Rodjena sam 12.1.1978. u (tocno) 13 sati u Sibeniku. Nedavno sam se prihvatila ozbiljnijeg proucavanja astrologije, ali nekako nisam zadovoljna literaturom (po mom misljenju autori preskacu neke osnovne stvari tako da je tesko uloviti nit), a odgovor na moje pitanje postavljeno gore mi se cini sve daljim. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

  • Za one koji se zanimaju za astroloske proracune, a zele odgovor na pitanje Kad cu pronaci/dobiti posao? najbolje je da prvo gledaju Natal/Tranzit i to sljedeće ‘kombinacije’ planeta: JU0ME – potpisivanje ugovora! ME120MO – glas, pisana riječ, odgovor. Intervju za posao – ME120ME, ME0ME, izbjegavajte ME0MA jer ćete biti nagli i grubi. Definitivno pomaze tranzitni JUPITER U 6. kuci i na MC, kao i Mjesec i Venera na MC. Jupiter60Ve, JU120VE daje poboljšanje finansija. Naravno ako sve nije ugrozeno malefiCima, posebno iz prve kuce (npr. Neptun, Pluton). Posebno je tesko naci posao u godini u kojoj imate JU180SA, kao i JU0SA! Promjene posla su neminovne ukoliko imate Uran u 1. , 6. ili 10. kuci, posebno u opoziciji sa PL/SA. Povoljan je Jupiter u 3. kuci, kao i svi dobri aspekti iz 3. kuce prema Jupiteru, Veneri i Mjesecu. Najblagorodnija godina je svakako ona u kojoj tranzitni Jupiter prolazi kroz vasu 6. kucu, bez obzira na dobre/losse aspekte koje pravi s dr. planetama.

 30. Poštovana,
  Ovim putem Vam se zelim iskreno zahvaliti na kvalitetnom “čitanju” moje natalne karte Vjerujte svaki savjet Vam je bio na mjestu i svaka procjena neprocijenjivo tačna
  Od sad neću traziti stručnu pomoc svojih astrologa nego ću biti slobodna naručiti jos jednu detaljnu procjenu svoje karte.
  Isreno hvala,
  Maja, Australija

 31. Također, na Meebo mi je dosao upit o sinastriji, ako je Mjesec jedne osobe položen na ASC ili prvu kuću druge osobe. Najčešće se izražava kao puno sentimenta u vezi, osoba s Mjesecom ima posebnu naklonost prema vlasniku 1. kuće/Asc. Osoba Mjesec je prijemčljivija da upija vibracije i raspoloženje osobe 1. KUĆA/Asc. Najčešći slučaj je da će osobe bilo kad u toku veze/partnerstva napraviti neki zajednički projekt ili posao. Ipak, ne treba zanemariti da ako Mjesec osoba ima MO u svojoj prvoj natalnoj kući, da su kod nje u suštini već izražene osobine suosjećanja, humanosti i receptivnosti/primanja vibracija iz cijele okoline….

 32. Nikad klijente ne savjetujem da nesto prevazilaze, već da to prihvate i integriraju kroz svoju ličnost, a zašto koristim i duhovne tehnike. Kada se promjeni naš stav u odnosu na sebe, promjene se i naši odnosi s drugima. Merkur uvijek predstavlja mlade osobe, tako da vjerovatno iz tog razloga nailazis na mladje momke. Ipak za mladelačke veze koje nisu dugotrajne, uvijek se gleda 5 kuća. Za dugotrajnije veze promatra se 7- kuća, ali samo u slučaju jake duhovne povezanosti s partnerom i u zavisnosti od samog intenziteta veze s obzirom da astrologija i duge veze promatra kao ‘brak’. (npr. stanovali ste skupa, poznajete se iz djetinjstva, planirano je vjenčanje….) Oca uvijek predstavlja Sunce i vladar 4. kuće u ženskom horoskopu. Druge osobe, kojima nismo krvno vezani, signifiraju druge planete, ovisno od kuće kroz koju su nam došli i kroz koju smo je upoznali. S obzirom da je Saturn planet karme, naša osjećanja prema nekom ili dug ili navika određenog ponašanja prema nekoj osobi ili naše reagovanje u određenoj oblasti (kući) simbolizirana je kroz naš Saturn. Uran u 7. , čak Uran kao vladar 7-me, pored navednih ima još i značenje našeg odnosa prema braku, našeg ‘podsvjesnog’ straha od vezivanja. Također, pošto je Uran simbol on predstavlja sam odnos, koji traži savršeno balansiranje i budnost, jer je on sam simbol davanja, najčišći od svih oblika veze- davanja uzajamne slobode da se obje osobe razvijaju kao bića. Imala sam slučajeva u kojem su klijenti imali puno konjukcija u 7, a ostvarili po drugi brak, imali veza s ‘nedostupnim’ osobama koje su se vukle i na kraju se skrasile s puno djece…Ipak, ako se pogleda simbolika svake planete ponaosob, a one traže da se njihova energija izrazi, onda je potrebno naći ‘ventil’ i usmjeriti dejstvo njihove energije u tom pravcu…Npr. ako je tamo Neptun u 7. kući (razvod, brak s nemoralnom osobom, osobom koja pije, drogira se, neodređena je i luta u životu….) Sam natus svoj unutarnji poriv koju ta plenata traži da izrazi kroz određenu kuću ( u ovom slučaju u idealiziranju osobe, dadiljanju iste, susosjećanju…) može kanalisati tako da se ta energija takoreći ‘potroši’ u korist samog natusa….tj. da je on ‘upije’ kroz korištenje svega što predstavlja Neptun (umjetnost, duhovnu nadogradnju, druženje s duhovnim osobama, osobama druge religije, učenje stranih jezika, slušanje muzike s vibracijama oceana…….) Onda će se ta energija usmjeriti umjesto na ‘zablude’ u vezama, na samog Natusa, i manja je vjerovatnoća da će se ista manifestirati na veze. Također je isti slučaj sa svim ostalim planetama. Skoro svi kojima sam savjetovala da upotrijebe energiju u nekom od pravaca koji traži određena planeta, uspjeli su da ‘zaokrenu’ tu svoju zlu sudbinu kako su je zvali. Jer astrologija je tek jedna polovina, a SLOBODNA VOLJA je ono što nas određuje, to ne smijemo zaboraviti u karti. JU0ME npr. daju divnu kombinaciju za izdavaštvo itd. Možda je teško razumjeti ovaj pristup astrologiji, ali je u praksi do sad dao najbolje rezultate. Lijep pozdrav

 33. Kako “pobediti” stelijum u 7 kući koji je više loš nego dobar? Moj stelijum počinje u stvari iz 6 kuće u Vagi, s 16° na kom je SA – vladar MC, (JMČ mi je u Jarcu), na neki način sam se odrekla profesionalnog dela. Otac mi je stao na put..
  SA0°ME(19°)0°JU(23°)0°PL(24°) . tu staje stelijum u Vagi, DC mi je na 21°23 Vage, pa je JU0°PL0°MO i još SO u konjukciji sa MO, ali je od Plutona odvajanje 10° pa ne mislim da se može uzeti u okvir stelijuma, kako je i u različitom znaku. Ali opet 4 planete u 7-moj kući. Gazim 30-tu godinu, nisam ulazila u brak, niti mislim da ću, ali kao i svaka Škorpija, veliki strah biti bez poroda. Primorana sam na mnogo odricanja, naravno okrenuta drugima više nego sebi.
  Merkur je vladar 3 i 6..u stvari kako sam Asc,Ovan, sve su prirodne kuće, bez uklještenih i umetnutih.

  • Koliko sam shvatila Sunce je u Škorpionu? Jer stelijum se ‘podrazumjeva’ samo ako je u toj grupi i Sunce (u jednom znaku). U svakom slučaju, težište je u Vagi (odnosi). Jako bitno, a često to previdimo, posebno ako ima puno konjukcija, koja je planeta od tih zgrupisanih oko DC-a u direktoj opoziciji sa ASC (traži najmanji orbis 2-3 stepena max. ako je vanjska planeta). Često u tom apektu bude ključ naših odnosa s drugima.Npr. ako je tu Uran na kraju 6-te, previdimo da je on u opziciji s ASC i pitamo se zašto nam veze pucaju?! Uglavnom je ta jedna planeta ‘smetalica’! Npr. ako je to Saturn onda imamo unutrašnja ograničenja ili očekujemo materijalnu ‘sigurnost’ od partnera. U konjukciji s Jupiterom…pa Jupitr jeste blagostanje, ali ako je neka loša kontalacija onda je Jupiter samo još uveća. Sama konjukcija SA0JU traži jasnoću ciljeva. Kod Saturna je još sve s odlaganjem, može ukazati na kasni brak, pa se može protumačiti i kao ‘shavatiti sta želiš tek u kasnijim godinama’. Saturn traži od nas rad na sebi, a Jupiter da proširimo vidike. Možda je upravo tu izazov. S naglašenom Vagom, u svakom slučaju stavljamo prioritet na odnose! Osobe s naglašenom Vagom smatraju da su i na poslu i u životu bez partnera na gubitku. Naglasen je ‘vazdušni’ kvalitet. I upravo je 7. kuća slika onog sto nama lični nedostaje i te nam osobine popunjavaju drugi. Za lične odnose se promatraju lične planete. Saturn i Neptun se promatraju u Sinastriji i tumače kao ‘karmičke veze’. Ne navodim ti konkretne odgovore već samo smjernice za dalje istraživanje, a zašto je ova rubrika i namjenjena. Također, gdje je Saturn u karti, tu je uvijek prebačena sva težina horoskopa On je masivan planet. I na kraju, kako je postavljena VENERA? Vladarica Vage. Je li vladarica i 2. kuće (materijalnog)? Da se ne previdi činjenica da je Vaga dvospolan znak, a konjukcija SO0MO naglašava jednakost muškog i ženskog u osobi i osoba uvijek traži ravnopravnost, mada Sunce uvijek prži sve što je u njegovo blizini. U kakvoj je konstalaciji Mars sa planetama u 7. kuci? (bez obzira sto je on u 6.toj). Kad obrnemo Ovna naopako dobijemo Vagu (i suprotno)!? Ne bih se složila za loše tumačenje Marsa u Djevici (to je ipak slika kakvog muškarca očekuješ). Ipak, Mars u 6. voli raditi stvari na svoj način i uvijek se najčešće odražava kao radoholija, ali su to i prikriveni neprijatelji na poslu. (npr. Astrologija Veda ovu kuću tumači kao kuću otvorenih neprijatelja dok su 12-ta uglavnom prikriveni). Ne zaboravimo glavnu karakteristiku Škorpije ‘vreba i čeka’ svoj momenat, pojede svog mužjaka, uživa u vlastitom izgaranju… Ipak, uvijek se treba vratiti na sunce (on je brak, otac, naše poimanje muškog principa). Mislim da se ne bi trebala brinuti za potomstvo, jer se čini da je protok sa Sunčevim znakovima (Lav, 5.kuća) kod tebe ok, to je ujedno i kuća sporta…Hvala na upitu, malo je teže bez gledanja karte (više sam vizualni tip). I svakako, ima vjerovatno jos toga da se vidi.Drago mi je da se neko zanima za svoju Natalnu, jer ona je baza svega.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s