4 comments on “Natal Chart -Raspored kuća (metode)

  1. Sporna planeta je kvadrat Urana, ali mi je on dao brzinu, na polju sporta i zato sam se po Kochovom sistemu pronašla, ali mi je dao i hrabrost iz kojih često stradam, ali uvek da nekog zaštitim. Mars u Devici jeste sputana strast, nagomilana i svi ga se boje. -Ali ne boji se neko ko ga ne povređuje. To je gard, samozaštite, i prema onima koji su momentalno ugroženi. Ali kažem, to je refleksno.

    • Svakako pogledajte još gdje je otišao Vladar Asc (znak, kuća) i kakvi su aspekti sa ‘spornom’ planetom. Ukoliko je planeta na prelazu, svakako je potrebno uzeti u obzir tumačenje obje kuće, i sebe promatrati u oba tumačenja. U nekim slučajevima zna i prevagnuti samo značenje jedne kuće. A u nemalom broju slučajeva mogu da vam ne ‘odgovaraju’ tumačenja ostalih planeta po novom rasporedu Koch, Placidus. Ipak, najteže je prepoznati poziciju Mjecesa jer je on naša podsvjest, pa uglavnom nismo ‘svjesni’ pravog opisa sebe.

      • Mars je meni vladar Asc./Ovna, i pravi mi 120°MC u jarcu, ali za divno čudo svi autoriteti su mi bili u Sunčevom znaku Lava. Trener, šef restorana, pa čak i jedan svestran čovek ali i sportista(mada i lekar u praksi), i na kraju jedan umetnik, najmlađi od svih pomenutih. Moje Sunce je U Škorpiji 🙂 u 7. A Mars i Sunce su u sekstilu. Otud i prirodno prepoznavanje i osećaj naklonosti. Dok sa Merkurem kao vladarm 6 i dispozitorom Marsa, onako kako se smestio pod DC za koji stepen, zaista nailazim na probleme od strane saradnika, podređenih,mada niko nije podređen, možda su se samo tako osećali u mom prisustvu.
        O Mesecu bi tek imalo da se priča jer je on najteži od svih. Ne menja položaj u kućama, a neće ni dalje od početka Škorpije.”upleo” se, prava je reč kada se našao između Plutona(poslednja konjukcija) i Sunca ispred sebe. I nimalo nije lako, a više bih čak volela da mi je Mesec vladar Asc.u ovom slučaju jer je s drugim dispozitorom Marsem isto u 60°, ali nije, već vladar 4. Izuzetno težak život. 🙂

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s