VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP 2016. (I – IV)


AAA

OVAN – Godina vam pocinje uzbudljivim romantičnim dogadjajima. Možete da upoznate nekog interesantnog iz inostranstva ili da se odlučite za put u inostranstvo. Očekuje vas rješavanje i nekih zakonskih pitanja. U drugu ruku, možda ta uzbudjenja i očekujete, s obzirom da u vašoj dugoj vezi ili braku neke stvari odavno ne štimaju. Udaljujete se od partnera ili ste stalno u sukobu. Očekujete promjene, i stoga, češce nego obično, spremni ste na različite avanture. Situacija u vašem privatnom životu neće biti stabilna niti u 2016., osim da postanete mnogo fleksibilniji, i ne forsirate ništa, već prihvatite da stvari idu svojim tokom. Najviše energije ćete trošiti u dokazivanju drugima, na poslu, u društvu, ili partneru. Vrijeme je da poradite na promjeni vlastitog pristupa stvarima. Sve što budete forsirali Uran i Saturn, kao karmičke planete koje će dugo uticati na vaše Sunce, postaraće se da naučite dobru lekciju. Dobre stvari će biti nagradjene, loše će biti kažnjene. Planet sreće Jupiter će obitavati u vašoj kući zdravlja sve do augusta, ali i uvećati vaše svakodnevne aktivnosti. Nekad će vam se činiti da se previše obaveza sručilo na vas. Stoga je preporuka da ne počinjete nove projekte i zadatke. Za napredovanje u karijeri moraćete uložiti dosta napora. U Januaru ćete najviše napora osjetiti kroz posao ili završavati obaveze koje ste dugo ostavljali po strani. Neka zakonska pitanja, kao i edukacija ili izučavanje neke nove oblasti može vam biti od koristi. Nemojte vjerovati svojim strahovima, i više vremena provodite van izolacije, na poslu ili vanjskim aktivnostima. Na poslu se mogu desiti neke komplikacije i promjenjive okolnosti. Najbolje da sačekate Februar za važnije odluke. Sredina Februara vam donosi ugodna nova poznanstva i druženja. Ipak, neki važniji ljubavni dogadjaji vas očekuju od 5. Marta, a kada ćete osjetiti i veliki priliv pozitivne energije. Ipak, ukoliko se preforsirate možete doživjeti zdravstvene ili samo psihološke probleme, što će vas natjerati na izolaciju ili povlačenje. Ovo je povoljan period za studije, rješavanje poslova sa državnim i zakonskim institucijama, ali i završavanje važnih planova i projekata. Ulaskom Sunca u vaš znak krajem Marta dolaze vam bolji dani, ali za više uživanja i zadovoljstva moraćete pričekati Veneru, koja će se u vašem znaku naći 6. aprila, kada vaš očekuju prijatni emotivni dogadjaji. Ukoliko ste bili u sukobu s partnerom ovo može biti početak novog razdoblja za vas. Osjećaćete više ličnog zadovoljstva pa će se to odraziti i na vaše odnose i okolinu. Možete postati i previše oštri i nagli, pa se čuvajte uobrazilje.
U Maju uložite napor koji će vam pomoci da uvećate lične finansije i zaradu od ličnog rada. Naplatićete i neke stare dugove. Kraj Maja vam donosi nove ljubavne zgode, a može se desiti da se odjednom nadjete i u ljubavnom trokutu. Juni je povoljan za komunikacije, kraća putovanja, poslovne ugovore, pisanje i odnose s braćom/sestrama. Sredinom Juna ćete biti izazvani da riješite svoje ljubavne dileme. Opasno ćete se zaljubiti! Od 3. Jula naići će period poteškoca u odnosu s porodicom, stanom, ili pak neka porodična pitanja, i izazovi u vezi sa djecom ili čak majkom. Prave ljubavne pustolovine, zaljubljivanje i nova poznanstva i strastvene veze, imate šansu započeti od 18. Jula. Oni koji se ne ustručavaju rizikovati od Augusta očekuju novi poslovni dogovori, i poslovno napredovanje. Posebni ugovori, papiri i rješenja, kao i zaposlenja ili diplome, možete očekivati oko 24.08. 2016. U septembru ćete se suočiti sa problemima u odnosima, a moraćete da riješite i stvari koje ste dugo trpali pod tepih. Za veze i odnose posebno kritičan može biti 24.09., ili period oko 10.10. 2016. kada će posebno biti “napadnuti” partnerski odnosi, ili poslovni ugled. U Novembru sebe počastite putovanjem u inostranstvo ili druženjem sa veselim društvom. Pravne i zakonske stvari će vam ići od ruke. Krajem Novembra pregovarajte o svojoj poslovnoj poziciji. U Decembru će vam trebati dosta snage da se izborite za svoje zasluženo mjesto. Odnosi koji su škripali biće na testu. Pričuvajte se gubitaka, kradja, podvala. Najbolje da se primirite! Kraj godine dočekujete s voljenom osobom. Karijeru ostavite po strani i uživajte na nekom skrivenom mjestu daleko od očiju javnosti.

BIK – Novu godinu dočekujete u boljem raspoloženju nego ranije. Imate razloga biti zadovoljni, osim da pretjerujete što baš sve nije po vašem. Većina zvijezda vam je naklonjena, i u poslu i u ljubavi, jedini problem je što savršenstvo ne postoji. Stoga je bolje da se opustite i uživate u ostvarenim rezultatima. Pokažite malo više zahvalnosti za ono što imate. Januar 2016. može da vam donese pad energije, kao i neke stare probleme u odnosima, kao i na poslu, ali se previše ne opterećujte, samo djelujte u skladu sa činjenicama. Bićete skloni maštanju, očekivanjima i velikim planovima, posebno oko 13. januara, stoga je potrebno da budete čvrsto na zemlji, kako vam i prilici. Potencijalno izazovan period je oko 1. februara, kada ćete doci u sukob sa partnerom, ili ćete se morati boriti za svoju poziciju. Ipak, od 10. februara se poboljšava i vaš poslovni status i uspjeh, samo morate biti fleksibilniji nego inače. Ovo je period i kada su vam zvijezde naklonjene u ljubavi, i imate priliku za interesantna ljubavna poznanstva. Od 18. do 29. februara će biti problem sa vašim prevelikim očekivanjima. Sukobi s partnerom će biti naglašeni posebno oko 29.02.
Mart će vas ponijeti u svijet mašte, pa je dobro da se okružite prijateljima i više vremena provodite u nekim kreativnim poslovima. Godiće vam sve u vezi umjetnosti, kulture, filma, i sve što je vezano za duhovni razvoj, kao i more. Ne oslanjajte se previše na ljude, više na svoje instikte, i držite se kopna. Oko 19.03. vam prijeti zaljubljivanje, ali ovaj odnos nece biti dugotrajan, tako da ćete ostati razočarani. U aprilu je bolje da se angažujete na nekim važnim projektima, studijama i oko zarade. April je pogodan za rješavanje pitanja nasljedstva, nekretnina, alimentacija, osiguranja. Početak Maja će biti izazovan u smislu zakona, brige oko voljenih, ali i finansija. Iako ce Venera i Merkur boraviti u vašem znaku i činiće se kao da ćete se bolje osjećati, preporuka je da se ozbiljno uhvatite u koštac sa situacijom i zauzmete za sebe. U Junu će se vratiti odredjeni problemi s partnerom, ali po pitanju finansija možete biti zadovoljni. Posebno sretne okolnosti i ugodni porodični trenuci vas očekuju od 21. juna, kao i oko 09. Jula. Za one koji planiraju proširenje porodice ovo je idealan period. Manje napetosti u rješavanju privatne situacije i brige oko ukućana vas očekuju oko 24.07. 2016.
Za one koji traže novu ljubav ili će ući u brak, posebno sretni period je 25.08. Mnogi će Bikovi potpisati važne ugovore, dobiti važne papire, diplome i sl. Sretan period će se nastaviti do kraja Septembra, stoga se odvažite učiniti ono do čega vam je stalo. Oktobar će donijeti neke napore da ostvarite poslovni uspjeh. Pad energije ćete osjetiti oko 24. do 26.10., ali treba da ustrajete jer karijera ide uzlaznom putanjom. U periodu od 26. do 24.11. pripazite na zdravlje, poslovne ugovore, partnerstva i odnose opcenito. Zakonske ugovore, papire, upis na studije, naplatu radova (posebno od javnog rada i partnerstva) očekujete u Novembru, ali može doći do ograničenja. Bolji period kreće od 7.12.2016., ali ipak u Decembru usporite tempo, posvetite se samo-razvoju i riješavanju zaostalih obaveza i poslova, kao i starih neriješenih pitanja. Manje sanjarite ili se pak upustite u ležernije obaveze, poput uživanja u umjetnosti, filmu, muzici i druženju s prijateljima.

BLIZANCI – Nova 2016. godina vam donosi napore u pronalaženju vašeg mjesta u svijetu. Uvijek ste dobro informisani i možete se uklopiti u društvo, ali ovaj put ste spremni da se posvetite odredjenom cilju. Bilo da je to vaš položaj u poslu, u ljubavnoj vezi ili vaš ugled u javnosti. Bićete pred nizom izazova, posebno, jer ćete morati postati timski igrač. Sposobni ste djelovati kao pojedinac, ali ovaj put morate naučiti lekciju iz partnerstva. To vam poručuje Saturn koji će se cijelu godinu zadržati u vašem polju odnosa. Januar vam donosi poteškoće upravo u ovoj oblasti života. Karijera koju očekujete zahtjeva od vas više napora, i nećete moći ostvariti željenu poziciju bez, unaprijed, uloženog napora. Februar vam donosi promjene koje ste očekivali, iako samo privremene. Očekujte privremeno zaposljenje, projekte ili financijske dobitke. Pozitivnije vrijeme u ljubavi, druženje i iznenadne ugodne trenutke možete očekivati već od 17. februara. Ukoliko očekujete važne dokumente o zaposelenju, vize, diplome ili ugovore, ovo je vrijeme kada će vam se zvijezde nasmiješiti. Ulagaćete dosta energije i napora u svakodnevnim aktivnostima, obavezama i poslu, a što se može odraziti na pad energije i iscrpljenosti, posebno u Martu. Ukoliko se ne potrudite biti odgovorni i dosljednji u dogovorima, lako možete doći u sukob s partnerom, i u odnosu sa radnim kolegama posebno oko 15. marta. Krajem Marta očekujte pomoć prijatelja, ili uključivanje u grupne aktivnosti koje će vam pomoći prebroditi prvi, ne baš tako povoljan, početak godine.
U Aprilu i početkom Maj bićete ponovo izazvani da se suočite s posljedicama nekih ranijih grešaka, loših postupaka ili neodgovornog ponašanja, prema sebi ili drugima. Ponovo ćete biti izazvani ponašanjem drugih, a što vas može dovesti u sukob s partnerom. Ovo je kritičan period za vaše veze, posebno bračne i ljubavne. Kritični period će kulminirati posebno oko 3. maja. Niz situacija i okolnosti koje će vas zedesiti će se odraziti i na vaš posao i na zdravlje. Oni hrabriji izabraće put u kojem će dati sve od sebe da se pronadju rješenja, a ne produbljuju sukobi. Juni je posebno izazovan u poslovnom smislu. Ako tražite posao, ovo je idealan period da svoje snage usmjerite u ovom pravcu. Za one zaposlene, savjet je da ne dolaze u sukob sa šefovima i radnim kolegama. Ukoliko ne možete trpiti lošu radnu atmosferu, najbolje je da se angažujete oko pronalaka novog posla. Juli će vam donijeti niz situacija u kojima ćete morati posložiti svoje privatne obaveze i srediti odnose s ukućanima. U protivnom, oko 26. augusta se dešava kulminacija dogadjaja a koji mogu narušiti vaše ljubavne i partnerske odnose. Smirenje situacije očekujte od 6. septembra. Oni spremni na avanturu imaće za to prilike od 11. septembra. Čini se kao da vam ove godine zvijezde nisu naklonjene u ljubavi, koliko tek od Oktobra, kada će vas podržavati u polju ljubavnih veza, djece, kreativnosti, edukacije. Takodjer, više zadovoljstva ćete osjetiti i kroz posao. Napori koje ostvarite u Novembru će dati odlične rezultate od 22. Novembra, i imate priliku da ostvarite željeni uspjeh, kako ste zamislili. U tom periodu možete osjećati pad energije, ali nemojte posustajati. Ljubavni i poslovni uspjeh vam se smiješi od sredine Decembra. Godinu završavate zadovoljni. Ovo je vaša godina velikog preokreta.

RAK – Januar može da vam donese izazove kroz odnose s partnerom i u braku, kao i u javnosti. Energije imate, a najbolje je da se posvetite djeci i kreativnom radu. Mašta i kreativnost su podržani planetama, pa je ovo idealno vrijeme za planiranje novih projekata. Nemojte očekivati niti inicirati neke radikalne promjene posla, ali možete tome dodati mrvicu vlastite osobnosti. Od 20. februara ćete biti u posebno romantičnom ili idealističkom raspoloženju, kada će vas zanimati neki viši aspekti života (duhovnost, religija, filozofija, putovanja). Iskoristite priliku za putovanja. Čuvajte se lažnih obećanja ili previsokih ciljeva, posebno oko 11. marta. Provjerite sve papire i ugovore. Neke promjene kroz karijeru su moguće od 22. marta. Krajem Marta može doći do raskida nekih ugovora, prekida radnog odnosa, kao i prekida sa partnerom. Ipak, April vam donosi prilike da ispravite stvari. Dobro će vam doći savjet prijatelja. Nemojte insistirati na vezama za koje znate da su cijelo vrijeme loše, a partner ima ograničavajući učinak na vas. Maj vam donosi ugodna druženja, stare prijatelje i više odmora. Nemojte započinjati ništa novo. Iskoritite Maj za planiranje i sredjivanje dokumentacije. Finansije se poboljšavaju u Maju i Junu, ako podižete kredit, pričekajte Juni, jer u Maju može doći do zastoja sa dokumentacijom. Za one koji očekuju uzbudjenja, nove veze i poznanstva vas očekuju od Juna. Nemojte sjediti na dvije stolice! Juli je vaš mjesec. Ovo je idealan period za porodicu, djecu i domaću atmosferu. Posebno sretan ljubavni period vas očekuje od 22. juna do 7. jula. Kraj Jula i August su povoljni za zaradu i povećanje finansija, a posebno kraj Augusta za uplovljavanje u bračne vode. Naime, veze koje započnete u Julu, imaju tendenciju dugotrajnosti. Krajem Augusta imate mogućnost potpisivanja važnih dokumenata, ugovora i sl. Septembar, posebno sredinom mjeseca mogu se pojaviti neki porodični i bračni problemi. Ipak, Oktobar vam donosi nove ljubavne prilike. Kritičan period za brakove i veze može biti oko 8. Oktobra. Bićete emotivno osjetljivi i sve će kulminirati svadjama. Možda je tome krivo i previše vaše mašte ili stalno vraćanje u prošlost. Ukoliko ne želite sve zakomplicirati, dajte i partneru šansu, kao i slobodu. Novembar će vam donijeti olakšanje. Loš period biće iza vas. Oktobar i Novembar su dobri za javne projekte. Ukoliko tu uložite svoju energiju imaćete povoljan period za naplatu i finansije. Krajem godine vas očekuju nove ljubavi i zaljubljenost do ušiju.

LAV – Ulazak u Novu godinu donosi zadovoljstvo vašim domaćim prilikama. Planete su posebno naklonjene brakovima i parovima sa djecom. Januar ćete dočekati pozitivni. Financijska situacija vas je poslužila, pa već u Januaru se možete opredijeliti za neka preuredjenja stana/kuće. Januar nije povoljan za kupovinu auta, kompjutera ili mobitela, pa sačekajte Februar. U poslu ćete imati prilike za napredovanje, kao i bolju poslovnu poziciu ili status. Ipak, uspjeh kako vi zamišljate još uvijek vam nije zagarantiran. U karijeri ćete morati biti fleksibilni ili prihvatiti povremene poslove. Januar može u poslu donijeti neke zastoje s ugovorima ili stare probleme koje morate riješiti. Ukoliko očekujete vraćanje stare ljubavi, imate šanse u Januaru. U Februaru ćete biti zatrpani obavezama i biti potpuno poslovno angažovani. Pripazite na probleme s cirkulacijom. Mart vam donosi prilike za društveno korisne poslove i angažmane koji vam mogu podići ugled, a čak i zaradu od vaših aktivnosti. Sredina Marta će mnogim Lavovima donijeti burne i strastvene ljubavne veze. Krajem Marta rješavate sve što je vezano za inostranstvo, nekretnine ili nasljednje, kao i teške ispite ili zakonske papire, vize i sl. U Aprilu je važno da se usmjerite na posao ili studije, a manje na ljubav, iako će vam ljubavni život biti preokupacija (a oni koji imaju djecu fokus će staviti na njih). Kraj Aprila, ako se upustite u ljubavnu vezu, biće buran, ali veza neće potrajati, posebno s nekom osobom iz inostranstva. U Maju nećete biti zadovoljni finansijama. Na poslu može doći do obrta situacije, zastoja, ali s krupnijim odlukama pričekajte do Juna. Juni vam donosi više zadovoljstva, naplatu od rada, više druženja, ali i neka zanimljiva poznanstva o kojima ćete maštati. U Julu se posvetite porodici i više pripazite na zdravlje. August je povoljan za zaradu, posebno kroz inostranstvo, a moguća su kraća putovanja. Kraj Augusta i Septembar je idealan za poslovne pregovore, ugovore, trgovinu, putovanja, izdavaštvo, učenje. Kraj Septembra vam donosi više angažmana oko djece i partnera. Sredina Novembra može da donese bračne napetosti ili porodične probleme. Oni slobodni, pak, imaju lijep ljubavni period. Ljubavne prilike se svim Lavovima poboljšavaju oko 30. Novembra i u Decembru. Kraj godine donosi vam više slobode!

DJEVICA – Januar vam donosi više obrata u oblasti ljubavi. Moguće je vraćanje starih ljubavi, ali i starih ljubavnih briga i nedoumica. Niste zadovoljni svojim ljubavnim statusom. Moguće je da previše idealizirate situaciju ili, kako je to vama svojstveno, previše očekujete od partnera. Ovo se posebno odnosi na one u braku. Januar je i period u kojem treba više da se angažujete oko zarade. Porodična situacija može donijeti više zadovoljstva ako postanete zahvalniji za ono što već imate. Jupiter u vašem znaku donosi vam više optimizma, ali će svaki pogrešni korak još i uvećati. Krajem Januara poslušajte svoj unutarnji glas i poboljšaće se vaši odnosi s bližom okolinom. Moguća su kraća putovanja, prepiske, trgovina. Privatna situacija čini se da nema većih pomaka, ali je ono što se vama čini kao da stoji, u stvari, jako stabilno. U Februaru vam raste kreativnost, kao i sposobnost da osmislite nove poslovne korake. Odredjene emotivne napetosti u vezi s ukućanima i voljenim osobama očekujte oko 26. januara. Februar će biti u znaku rješavanja vaših ljubavnih situacija, a oko 26.02. možete biti posebno zaneseni, obmanuti ili okriviti partnera kao uzrok vašeg nezadovoljstva. Posevetite se hobijima ili aktivnostima koje vas smiruju. Period je dobar za pisanje, i posvećenost djeci. Početak Marta je dobar za razvoj poslovnih aktivnosti i širenje poslovnih krugova. Oko 8. marta možete biti s energijom u padu, ili posve emotivno nezadovoljni. Uživajte u svakom trenutku, čak iako nije sve savršeno. Previše očekivanja vas vodi samo u očajavanje ili razočarenje. Sredina Marta nije povoljna za zaljubljivanja i nove ljubavne veze. Više pažnje posvetite ukućanima i domaćim poslovima. April vam donosi povećanje finansija, posebno ako budete aktivni u Martu. Posvetite se rješavanju financijskih zaostataka u Maju. Period nije dobar za kupovinu opreme, auta, tehničke opreme i sl. Moraćete se suočiti sa porodičnim ograničavajućim okolnostima, koje vam mogu otežavati napredak. U svakom slučaju, može se raditi samo o vašoj posvećenosti poslu u odnosu na dom. Juni vam donosi promjene kroz posao. Možete biti angažovani na više projekata. Kraj Juna i Juli može biti povoljan za poboljšanje porodičnih odnosa, porodične biznise, kao i prihode od karijere. August je prilika da razmislite o stvarima koje su vam bitne, posebno u ljubavi. Nećete biti toliko voljni da izlazite. Toga ćete dosta imati u Julu. Možda ćete više uživati u izolaciji i planiranju, ali i mašti. August vam je dobar za odmor, i zdravstvenu rehabilitaciju. Početkom Augusta ćete maštati o nekoj osobi. Slobodne Djevice se mogu odlučiti za neku ludu ljubavnu avanturu ili tek zaljubiti “preko ušiju”, posebno sredinom mjeseca. Ovo nije baš najbolji period u kojem ste sposobni uključiti vaš razum, prije da ćete biti obmanjeni. Septembar, inače vaš mjesec, će vas natjerati da se više pobrinete o sebi i preispitate o vlastitim vrijednostima. Previše ste na usluzi drugima. Pobrinite se za sebe i priuštite više ljubavi sebi. Ukoliko se počnete baviti nečim što odavno planirate, u narednim mjesecima imaćete izuzetne prilike za zaradu. Oktobar vam donosi više zadovoljstva i povoljnih prilika, posebno u ljubavi. Vaše ambicije će biti u porastu, a možete očekivati i napredovanje u poslu. Imaćete više energije za voljene. Mnogim pripadnicima znaka ovaj mjesec je povoljan za ulazak u brak. Posebno oko 10. oktobra planete će podržati neke važne ugovore, zaradu, papire, ali i brakove. Kraj Oktobra i Novembar je povoljan za kraća putovanja, ugovore, pisanje i izdavaštvo, trgovinu, komunikacije. Jupiter u Vagi od Oktobra će posebno podržavati vašu zaradu i omogućiti stabilnije finansije. Prilike za ljubavna poznanstva i to ona koja će biti značajna očekujte od 23.Novembra. Decembar će biti vaš mjesec Ljubavi. Čuvajte se ljubavnih sukoba u periodu od 20. – 31. decembra. Mnogim Djevicama će Decembar vratiti stare ljubavi. Uoči Nove 2017. godine, poželite sebi više opuštenosti i zabave!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s