JUPITER U DJEVICI, OSREDNJOST NE PROLAZI


HUPITER

Malo ko nije čuo za planet blagostanja – Jupiter. Jupiter, Veliki dobročinitelj horoskopa, vladar
Strijelca (za koje kažemo da su srećkovići) i tradicionalni vladar Ribe u zodijaku. Otprilike godinu dana se zadržava u jednom sazviježdju (horoskopskom znaku), pa je tako od Jula 2014. boravio u znaku Lava, da bi  11. septembra 2015., prije par dana, ušao u znak Djevice.

Šta za nas znači ulazak Jupitera u Djevicu?

Nekim jednostavnim riječima rečeno, možemo pojasniti, da kada se Jupiter nadje u odredjenom
znaku, on poprima karakteristike okoline, pa je tako sa boravkom u Lavu istakao karakteristike
znaka kao što su optimizam, direktnost, ali i naglasio ono što je negativno npr. ponos.
Došavši u Djevicu, promijenio je okolinu, i poprimio njene karakteristike, a u nastavku teksta vidjećemo koje.

Kod Jupitera, čaša nikad nije samo puna, ona se prelijeva!
Takav je upliv Jupitera, gdje god da stigne u goste on donese obilje darova. Ipak, njegova moć
uvećavanja ima i negativnu stranu, pa ako je neka situacija loša, on će je samo još uvećati
ili ubrzati.
Jupiter u astrologiji predstavlja učitelje, mudrace, religiozne ljude, duhovne ljude, filozofe, osobe od autoriteta, bankare, strance/ljude iz daleka, visoko obrazovane i ljude od zakona, daleke rodjake i ljude s kojima imate dugoročne planove ili dijelite viziju budućnosti.

U kući horoskopa u kojoj se nadje u trenutku rodjenja obično donosi obilje, kao i kad tranzitira kroz odredjenu oblast životu (u horoskopu predstavljenu astrološkim kućama).

Ipak, šta nam može donijeti Jupiter u Djevici, koji će se u ovom sazviježdju zadržati sve do 8.
septembra 2016. godine.

Jupiter je pao na surovo tlo, daleko od svojih ideala. Naime, prirodno svoje sjedište u Ribama
okrenutim mašti, zamjenio je za potpunu suprotnost, racionalne Djevice. Njegova uloga u Djevici će biti praktične prirode, pa će u svojoj godini boravka naglasiti više službene, nego lične dogadjaje i potrebe.

U nekom općem smislu uvećaće sve dogadjaje vezane za zemlju (poljoprivreda, geologija…), poslovi vezani za životinje (npr. isticaće se značaj zaštite životinja), poslovi vezani za zdravlje (npr.
zdrava prehrana), neuronauku (merkurovska priroda Djevice je zadužena za nervni sistem), analitiku (u ekonomiji, posebno štednja jer je Djevica tu stroga), više konsultantske i organizacijske firme i korporacije, čuvare. naučno-medicinske radove, farmaciju, sredstva za čišćenje i higijenu …

Projekti i programi u gore navednim segmentima će se isticati do septembra 2016. godine, dokle Jupiter boravi u Djevici. Stoga, ako djelujete u nekoj od tih oblasti djelovanja, onda je vrijeme
za akciju. U  negativnom smislu, počeće da se diže i prašina u svim, i oko, ovih oblasti djelovanja, jer kao što smo naveli, Jupiter “dodaje”, pa će naglasiti i problematiku i uvećati probleme.

U ličnom smislu Jupiter u Djevici će nam donijeti PERFEKCIONIZAM, samo-popravljanje,
sebe-prepravljanje i usavršavanje.

Kako je Djevica sama po sebi perfekcionista i teži popraviti svijet, onda će to Jupiter uvećati.
Postoji i suprotna strana, a to je da može učiniti da postanete previše samo-kritični, da
se počnete kažnjavati ili tjerati do krajnjih granica, postanete hipohondar ili škrtac. Od
pretjerivanja ćete ubrzati bolesti želuca ili doživjeti nervni slom, posebno ako ste tome
skloni.
Iskoristite ovo vrijeme za učenje, usavršavanje, izvrsnost, analitiku, organizaciju. Jednom
riječju, sve što zahtjeva posvećenost, preciznost, kontrolu. Najviše poklona od Jupitera
u Djevici možete dobiti ako se budete željeli usavršiti i dati svoj doprinos u visokom-
obrazovanju, stvarima vezanim za zakone, odnosima s inostranstvom, dalekim putovanjima i istraživanjima  (ne nužno i fizičkim) te religiji, filozofiji i potrazi za smislom.

Jupiter u Djevici će cijelo vrijeme biti u suprotnosti sa svojim bratom Neptunom (pozicioniranim u Ribama). Dok će Neptun težiti idealima i snovima, Jupiterov zadak će biti na osvještavanju, raciju. Neptun će se kretati u svijetu iluzija, pa će ponekad zavesti Jupitera, da krene u smijeru koji će ga povesti iznad poznate realnosti, u više nebeske dimenzije odakle dolaze vizije, ideje, inspiracija, ali i duhovne spoznaje.

Stoga je zadatak Jupitera u Djevici  ove godine ozbiljan, savjestan, zahtjeva potpunu kontrolu nad siutuacijom, sve kako bi se usavršio. Kako bi izbjegao Neptunov poziv da zapadne u iluzije, maštu i snove, trebaće mu jaka snaga volje, koju može da ima samo jedna Djevica.

Ukoliko se ne odupre zovu Neptuna, može završiti s psihološkim posljedicama, od iscrpljenosti, nervne napetosti i pretjeranog kriticizma, samokritičnosti, neodgovornosti. Neptunova poruka je uvijek iz viših sfera.

Poziv Jupitera u Djevici je, da racionalno istražite i ne podlegnete iluziji, da spoznate dvije strane priče, da iskoristite svoje sposobnosti i talente za vidjenje detalja i grešaka koje drugi ne vide. Ovo je poziv za unapredjenje kroz perfekcionizam, pročišćenje, odvajanje kukolja od žita.

Kako je Jupiter na neki način izoliran u Djevici, s ozbiljnim zadacima, daleko od lagodnosti, nasuprot svom bratu Neptunu u Ribama, upravo ta njihova recipročnost i sinteza, pozivaju na djelovanje u korist slabijih kroz služenje i psihološki rad (Ribe – Psiha). Naime, oba znaka su spremna na ŽRTVOVANJE!

Dok Neptun u Ribama nosi duhovnu poruku, a Jupiterov zadatak je racionalizacija i djelovanje. Jupiter nosi poruku mudrosti, skrivenu poruku svih religija, poziv na duhovni put, spoznavanje vlastite istine kroz rad, odgovornost i žrtvovanje. Radoholična Djevica će to sprovesti u djelo, žrtvom i odricanjem kako samo ona zna. Poruka Jupitera u Djevici je – SVE GREŠKE ĆE IZAĆI NA VIDJELO.

VAŠU LIČNU ASTROLOŠKU ANALIZU MOŽETE NARUČITI – OVDJE

https://astropraksa.wordpress.com/2015/08/14/jupiter-u-djevici-osrednjost-ne-prolazi/

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s