NATALNA KARTA, VJEROVATI ILI NE?


images

 

“Pa svi to rade, samo ćute; svi čitaju horoskop i svi povremeno pitaju astrologa.” Ovo su riječi osobe koja je nedavno oktrila astrologiju, njene čari i prednosti.

Natalna karta je zamrznuta slika planeta u trenutku vaseg rodjenja prilikom koje su energetske sile oko vas i u vama stvorile jedno energetsko/magnetno polje. Onog trenutka, kad ste poceli samostalno da disete (bez majke), pocelo je vase egzistiranje u materijalnom svijetu, i Natalna karta se pravi prema vasem datumu, mjestu i vremenu rodjenja.  Kako je sve energija, neminovno je da planete i danas, koje se krecu u kosmosu i salju energetske signale, i dalje uticu na vas, koji ste vec jedno stvoreno energetsko polje. Medjutim, u samoj Natalnoj karti, zapisan je vas ‘put’. Za iskusnog astrologa, to je MAPA, koja pokazuje u kojem smjeru ce se vas zivot odvijati. Tu MAPU, ne mozete izmijeniti, mozete samo sukladno preporuci djelovati, dakle, pratiti SVOJ PUT, i izvuci najbolje od zivota. Na neki nacin mozemo reci da je Natalna karta, zapis u kojoj je na neki nacin ‘mapirana’ vasa sudbina. Veliki majstor Gurdjijeff je rekao da je u natalnoj karti zapisana nasa SUSTINA:

“Sudbina stvarno postoji, ali ne za svakoga. Većina ljudi su odvojeni od svoje sudbine i žive samo pod uticajem Zakona Slučajnosti. Sudbina je rezultat planetarnih uticaja koji su u odgovarajućoj vezi sa tipom čovjeka. Govorićemo o tome kasnije. U međuvremenu morate shvatiti jednu stvar. Čovjek može da ima sudbinu koja odgovara njegovom tipu, ali u praksi, on je nikada nema. To je usljed toga što se sudbina čovjeka odnosi samo na jedan njegov dio, tj. njegovu suštinu (istinsko Ja).”

0c36c35aa0a924c683c47f43e650e822--dot-dot-polka-dot.jpg

 

Natalna karta nam pomaze spoznati nasu sustinu u odnosu na licnosti i osobine koje smo razvili. Kako u svakom od nas postoji vise nasih ‘ja’, jedno ja danas zeli ovu, drugo ono, za godinu ili par kako se mijenjamo, mijenjaju se nase zelje, prohtjevi i uticaji iz okoline, koji djeluju na nas, tako mijenjamo ‘misljenje, zelje, stavove’ i cesto smo izgubljeni, ne znamo vise kojim putem ici, posebno kad smo emotivno iscrpljeni ili podlozni negativnim energetskim uticajima. Tu u pomoc dolazi astrologija, da vam otkrije vasu sustinu, ono sto ce se ispuniti i sto se ispunjava, na laksi ili tezi nacin (sto ovisi od toga koliko ste se daleko udaljili od vaseg istinskog Ja). Posebno kad vam se cini da su svi putevi zatvoreni, kako vam nista ne ide, najbolje je da se obratite astrologiji za pomoc. Dakle, astroloski uvid nije gatarstvo, ono pojasnjava gdje ste istinski Vi u odnosu na vase zivotne okolnosti. Ponekad je tesko priznati sebi da ono u cemu drugi uzivaju ili sto ih cini sretnima, vas ne ispunjava. Ili vas nazivaju nezahvalnima, ako vas ne ispunjava to sto imate nesto, a za cim drugi zude. To su sve znaci da ste se udaljili od svoje sustine. Ako niste u odgovarajucem odnosu (ljubavnom i dr.) ili vam se ne ispunjavaju zelje (npr. da budete s nekom osobom) ili niste zadovoljni materijalnom situacijom ili jos u najgorem slucaju, patite od neke bolesti, sve su to simptomi da treba da se vratite svojoj SUSTINI. Natalna karta i planete na nebu, pokazuju kojim smjerom ici ka sreci i ispunjenju. Kako je Mile Dupor, astrolog rekao: Ne vjerujte, provjerite!, tako vas i mi pozivamo da je najbolji nacin da se uvjerite u funkcionalnost astrologije, da konsultujete astrologa koji ce vam uraditi i pravilno protumaciti Natalnu kartu.

Za narudzbu, kontaktirajte nas na email: astropraksa@gmail.com ili astropraksa@hotmail.com ili nam se javite porukom u inbox na FB profilu i stranici Astro Praksa.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s