VAŠ LICNI HOROSKOP – VAŠ LICNI ASTROLOG


astrologNatalna karta ili Licni horoskop, je svojstven samo vama. Za izradu vaseg Licnog horoskopa, astrologu je potrebno dostaviti vas Datum, Mjesto i Vrijeme (sat/minute) rodjenja. Ovo je posebno vazno za što tacnija astroloska predvidjanja (prognoze). Natalna karta/Licni horoskop je osnova za izracun svih pomocnih horoskopa (ljubavni, solarni/godisnji, poslovni, sinastrija-uporedni horoskop dvije osobe…) i bez toga niti jedan astrolog ne moze raditi, to je osnovni alat.

Mnogi se zale da su vec narucivali izradu Natalne karte/Licnog horoskopa, ali da su od svojih astrologa  samo dobili procjenu ‘svog karaktera’, osobnosti ili kako je vec neko dozivio interpretaciju, bez odgovora o buducnosti.

Naravno, jer se Natalna astrologija upravo time i bavi-definisanjem vase osobnosti. Svakako, vec samim pogledom na vasu Natalnu kartu, iskusan astrolog moze da vidi gdje su oblasti u kojima ste sretni i u kojima patite, kao i sta vam se vec desilo i sta moze da vam se desi, kao i mnogo prezicnije detalje samo vama svojstvene.

Kad je rijec o osobinama, vecina vas moze pronaci na internetu ili u literaturi osnovna tumacenja pojedinih znakova Zodiaka, polozaja planeta u znakovima i kucama i , donekle, protumaciti  osobine znakova koje se definisu kroz astrologiju. Takodjer, pored znaka bitan je izracun Podznaka ili Ascedenta za koje je potrebno da znate precizno vrijeme te mjesto i datum rodjenja. Ko ne zna ili nije siguran u svoj podznak, moze nam se obratiti porukom u inbox ili na email.

Kad je rijec o aspektima- medjusobnoj udaljenosti planeta i njihovom medjusobnom prozimanju i uticaju, energijama koje proticu kroz jednu kartu te njihovoj analizi kroz kuce i znakove tu dolazimo do slozenije astrologije.

Uz dodatne komponente koji nisu samo znakovi i planete i kuce, vec tzv. astroloske finese koje astrolog uz znanje stice praksom/ iskustvom, onda se govori o – profesionalnoj astrologiji.

Ono sto ja podrazumjevam pod profesionalnom astrologijom – daleko je vise od gatarske i šarlatanske astrologije, koja ce vam reci sta vas ocekuje, bez ikakve odgovornosti prema slozenosti vaseg slucaja, analize vase osobnosti i snage kojom treba da se izborite sa zadacima koje donosi buducnost.

‘Pucanje u celo’ s nekim astroloskim podacima, kao i ‘ Slijepo vjerovanje’ takvim sarlatanima – za mene je gatarstvo, nemar, manipulacija ljudima, brza zarada i  za svaku osudu.

Astrologija kako je ja vidim je profinjeni, sofisticirani alat odgonetanja vas samih, uz pomoc astrologa i ove divne nauke te pronalazenje najboljeg rjesenja i izlaza iz zamrsenih zivotnih situacija uz postovanje vasih uslova zivota i mogucnosti da se srcem, dusom i tijelom nosite sa onim sto donosi sutra.

Dakle, ASTROLOGIJA JE ZA MENE STVAR POŠTIVANJA LJUDI I NJIHOVIH LICNIH EMOTIVNIH, DUHOVNIH I PSIHICKIH PROZIVLJAVANJA.

Sposobnost astrologa da ukomponuje sve elemente astrologije i to poveze s vasom osobnoscu razlikuje – astrologe.

Vasa osobnost je BITNA, i najbitnija. Kako ona reaguje na pojedine dogadjaje i nebeske utjecaje. Stoga je astrolog savjetnik pod velikom moralnom odgovornoscu prema klijentu.

Obzir prema osobi i njenom problemu zahtjeva od astrologa vise od astroloskog iskustva. Svakim uvidom u osobnost, jednim dijelom se ulazi u psihologiju osobe, pa tako da ne mozemo govoriti o ljudima, njihovim osobnostima i Licnom horoskopu, a da ne poznajemo osnove psihologije.

Preporuke koje se daju klijentima moraju sadrzavati vise od samih podataka o buducim dogadjajima. Astrolog kao savjetnik, mora osobu i psiholoski i duhovno pripremiti za buduce dogadjaje, tako sto ce vec prethodnim tumacenjem Licnog horoskopa ‘ZNATI KOGA IMA ISPRED SEBE’ i predvidjeti odredjene reakcije osobe.

ASTROLOG MORA IMATI ADEKVATAN UVID U PRIRODU OSOBE KOJOJ RADI ASTROLOSKE ANALIZE.

Psihologija nas samih je dio kojim se bavi Natalna karta- Licni horoskop. Dakle, astrologov zadatak nije samo da pogodi gdje ce se koja planeta naci za mjesec ili godinu, vec i kako ce vasa PRIRODA reagovati na iste, i da vas savjetuje kako je najbolje za vas da djelujete, upravo prema – Vašoj prirodi.

Astrolog je vas savjetnik i pratilac kroz zivot, a sinteza i analiza svih elemenata kao i pristup je umjece astrologa, i stoga sasvim razlicito od astrologa do astrologa.
Profesionalna astroloska analiza ukljucuje dakle mnogo slozenih elemenata od astroloskih, preko psiholoskih do duhovnih.

Profesionalni astrolog i buduce dogadjaje koji slijede u vasem zivotu treba da gleda u tom duhu!!

Stoga je jako bitno oprezno izabrati Ličnog astrologa!


Vas Astrolog Azra Pleše- Dzakulic

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s