MJESEČNI HOROSKOP ZA JANUAR/SIJEČANJ 2013.


year-prediction-2013

OVAN

U Novu 2013. godinu ulazite s padom energije i pod pritiskom donosenja vaznijih odluka, posebno onih vezanih za karijeru. Ocekuju vas novi pregovori, tezi projekti ili rjesavanje problema iz kojih ne vidite izlaz. Ipak, ambiciozniji ste nego ikad. Venera i Plutonu Jarcu vam unose zadovoljstvo da se konacno pobrinete za karijeru, a Pluton posebno opominje da je potrebno srušiti dosadasnje paterne koji ne funkcionisu i restuktuirati vlastito vidjenje uspjeha. U Januaru trosite energiju na prosirenje kruga pijatelja, druzenja, ali i na kreiranje dugorocnijih planova. Jos uvijek ste malo psihicki nestabilni zbog utjecaja Urana u Ovnu, a tome doprinosi i Neptun u Ribama. Iako se ne osjecate u najboljoj formi, ne biste se trebali zatvarati i izolirati. Velike sanse imate kroz drustvene dogadjaje i u saradnji s grupama ljudi. Optimisticni ste u pogledu sticanja zarade, cemu pomaze Jupiter u Blizancima, dajuci vece sanse za zaradu onima koji se bave komunikacijama, transportom, trgovinom, kao i svim poslovima koji zahtjevaju govor, pisanje, pregovaranje. Od 24. Januara bicete prisiljeni suciti se sa porodicnim problemima koji zahtjevaju rjesenja. Iz tog razloga posljednju sedmicu Januara bicete posebno impulsivni i emotivno osjetljivi. Ukucani vam mogu zamjeriti sto vise vremena provodite van doma. Ipak, mjesec iskoristite za druzenja i velike planove.

BIK

Januar vam donosi ulazak u nove ljubavne i strastvene veze. Vase zelje, prohtjevi i strasti se intenziviraju. Prija vam vise fizicko pokazivanje ljubavi. Financijske prilike i zarada, posebno ona koja se odnosi na dobit od drugih, partnerstava ili bracnog partnera, kao i dobiti od osiguranja, nekretnina, nasljedja, izuzetno su povoljno aspektovani u januaru. Ipak, prizemljeni ste u trosnju, pa ove financijske pogodne aspkete planeta, iskoristite za pametna ulaganja. Prilike na poslu pak, ne dose vam lijepe okolnosti. Mozete se naci u situacijama koje kulminiraju do davanja otkaza. Strpite se, disciplinirajte, i dajte maksimum osobe. Uticaj Saturna kroz ovu oblast vas opominje da morate biti strpljivi i uporni, te da ne mozete dobiti sve preko noci. Takodjer, najveca iskusenja u prvoj polovici godine mogu upravo biti u oblasti posla, kao i zdravlja. Izazove mjeseca ocekujte oko 20. Januara, kad cete biti posebno napeti. Period nije pogodan za poslovne pregovore ili neke ispite. Mozete se osjecati posebno usamljeno ili izolirano. Kraj mjeseca docekujete ipak u pozitivnom raspolozenju, nakon sto ste rjesili porodicne probleme koji su vas okupirali zadnju sedmicu Januara.

BLIZANCI

Vama koji ste u pokretu u Januaru ne nedostaje druzenja. Ukljuceni ste cak u mnogo aktivnosti,a govornicke i mentalne sposobnosti su vam na vrhuncu, stoga mjesec iskoristite za sve projekte i aktivnosti koji zahtjevaju javne prezentancije, nastupe, voljednje grupa ili drustvenih projekata. Mjesec je idealan i za daleka putovanja, posjete prijatelja iz inostranstva, suradnju s inostranstvom, kao i sve grupne projekte, studije. Nemojte se iznenaditi ako osjetite poriv da se prikljucite u neka neobicna udruženja, projekte ili primite neke nekonvencionalne doktrine. Po pitanju karijere mozete biti prilicno dezorjentisani, ali ako se bavite medijima, novinarstvom, filmom ili izumima, godina ce vam ipak biti mnogo pogodna.
Prisustvi Jupitera u vasem znaku, itekako doprinosi vasem optimizmu, stoga iskoristite godinu za sve velike projekte i planove. Zadnji dan mjeseca ocekujte ugodna iznenadjenja, posebno od partnera.

RAK

Januar vam donosi mnogo planeta u klackalici s vasim Suncem. Mnogo je vanjskih dogadjaja i okolnosti koje vam ne daju da se posvetite sebi, koliko osjecate da vam je potrebno. U dilemi i išcekivanjima mozete biti posebno oko odabira posla i pravca u koji trebate usmjeriti vasu energiju i snage. Porodicni odnosi se nakon dugo vremena ustabiljuju i tim vodama mnogo sigurnije mozete da plovite. Zapravo, veliku podrsku mozete ocekivati od porodice i ukucanima, ako nista, barem necete morati na njih trositi mnogo snage. Januar donosi zelju za promjenom u karijeri i vasem poimanju uspjeha. Pazite, da ne donosete nagle odluke, jer se moze desiti da budete prisiljeni promjeniti smjer u kojem je vas posao krenuo. Kratkorocniji projekti su puno povoljniji stoga se ne nadajte dugorocnim rjesenjima. Budite fleksibilniji. Zadnji dani Januara donose rjesavanje i razrjesenja mnogih dilema!

LAV

Puni ste neke silovite eneregije, pa mnogi mogu primjetiti da se ponasate neumjereno ili neobicno za vas. Mnogo ste impulsivniji i direktni, sto vam moze donijeti neke sukobe s prijateljima. Mozda su za vase neobicne ispade i probleme uzrok porodicni problemi koji se pojavljuju. U ovoj oblasti zivota cete biti primorani suociti se s odredjenim ogranicenjima i tezinom skoro cijelu godinu, sto ce se pokazati vec u Januaru. Od dredine Januara se usmjerite na posao i karijeru, jer vam dolazi posebno pogodan period. Takodjer, prisustvo Jupitera u vasem polju uspjeha donosi povoljne dogadjaje i povecanje poslovnih aktivnosti. Posebno ambiciozni mozete biti oko 17. Januara,kad vam se ukazuje prilika da pokazete vasu sposobnost liderstva. Zadnja sedmica Januara pogodna je za komunikaciju, kraca putovanja i poslovno napredovanje.

DJEVICA

Januar donosi mnogo izazova, kroz ljubavne i porodicne dogadjaje. Od vaseg stava ce ovisiti da li ce biti pozitivni ili negativni Opozcija koju vam pravi Neptun u Ribama, prema vasem Suncu, donosi vam mnogo zabluda,kao i situacija s kojima ne znate kako da se izborite. Zbog utjecaja planeta u Jarcu, nekako ste prizemljeniji i trezveniji s reakcijama na vanjske dogadjaje. Mozete biti posebno psihicki napeti. Najbolje da se posvetite nekim hobijima, relaksaciji, druzenju i kreativnom radu, sto ce zaokupirati vas um necim drugim osim brigama. Saturn u Skorpionu donosi vam mnoge izazove u odnosima s okolinom i u polju komunikacija. Najbolje je da se posvetite ucenju, pisanju, istrazivackom radu. Moguce da ste kao detektiv koji sve ispituje i istrazuje. Pazite da previse kopajuci ne naidjete na nesto sto niste spremni prihvatiti. Okolina vas nece najbolje razumjeti, ali ustrajte u svojim namjerama. Planete u Jarcu donose vam nova iskustva i mogucnost rasta i napredovanja. Kraj mjeseca j u znaku financijskih pitanja.

VAGA

U Januaru ste odlucni da rjesite mnoge dileme u odnosima, ali ovaj put s mnogo vise optimizma gledate na cjelokupnu situaciju. Neke situacije u vasem domu su jako deprimirajuce i mnogo toga moze da se srusi. Ipak, promatrajte to kao put do rjesenja paterna koji nisu povoljni za vas. Sto treba da se srusi neka se srusi, dignite glavu i idite dalje. Uticaj Jupitera donosi vam nove poglede na zivot i usvajanje nove zivotne filozofije. Postajete mudriji. Financijske prilike biti ce otezavajuce, ali ujedno utjecaj Saturna u Skorpionu tjera vas da se vise posvetite vlastitom radu i zalaganju i potrazi za izvorima zarade. Neki losi ljubavni odnosi mogu da se sruse u Januaru. Ocekujte svadje. Oni pripadnici znaka koji imaju djecu u Januru ce biti angazovani oko njih. Posebno izazovan ce vam biti 16. Januar. Od 22. Januara ocekujte mnogo povoljnije planetarne utjecaje i povoljnije dogadjaje.

SKORPIJA
Iako nemate energije za prilagodjavanje i promjene, Januar vam donosi mnogo drustvenih dogdjaja i dogadjaja u blizoj okolini. Takodjer, Januar vam donosi mnogo kretanja, komunikacije, novih poznanstava, prepisku. Svakako, sposobni ste svaku situaciju preokrenuti u svoju korist, pa cete rjesiti i one najteze zadatke. Saturn u Skorpionu donosi vam sazrijevanje. Budite spremni prihvatiti njegove izazove, kao lekcije. Godina nije pogodna za vece promjene u vasem domu iako mastate o tome, kao sto mnoge situacije promatrate kroz ruzicaste naocale. Iz tog razloga kraj Januara ce kulminirati cak i verbalnom svadjom ili sukobom s bliskim osobama.

STRIJELAC

U Januaru cete osjetiti imati prilike za nova partnerstva i dogadjaje u javnosti. Posojeci partnerski odnosi mogu biti pred izazovom ili ce pod ujecajem prenaglasenog ega i emocija, mnoge situacije kulminirati do krajnjih granica i biti prenapuhane, nego sto stvarni problem jeste. Januar donosi povoljne financijske prilike. Angazujte se maksimalno i imacete prilike materijalizovati zamisljeno. Dozivjecete i neke pozitivne promjene kroz vas dom, ako budete fleksibilni. Sredina Januara donosi poteskoce u komunikaciji i teze razumjevanje s okolinom i bliznjima. U odnosima posebno izazovan moze biti 21. Januar. Zadnji par dana Januara moguce su manje zdravstvene tegobe.

JARAC

Januar ste zaista koncetrisani na sebe, na svoj privatni zivot ili licna zadovoljstva, sto bas i nije karakteristicno vasem znaku. Ipak, gomila pozitivnih planeta u sazvijezdju Jarca, daje vam prilike za jasnije izrazavanje. Ulaskom Venere u vas znak, daje vam posebne pozitivne surete, a mnogi od vas uzivaju u lijepim romanticnim trenucima. Ljudi ce vas nalaziti šarmantnima i privlacnima. Kompleksniji zadaci ce vam teze padati, pa cete mnogo napora morati ulagati vise napora da ispunite planirane i zadate ciljeve. Po pitanju novca, ovaj mjesec bicete rastrosniji nego inace. Izazovni dogadjaji u odnosima s okolinom vas ocekuju oko 16. januara. Nemojte gubiti nerve! Ljubav i romansa vam pogoduju od 21. Januara, kad mnogi slobodni pripadnici znaka imaju mogucnost upoznavanja osobe za ozbiljnu vezu. Oko 25. Januara ocekujte emotivnu napetost. Mjesec zavrsava bez vecih turbulencija.

VODOLIJA

Januar vas izaziva da promjenite zivotnu filozofiji i opcenito pristup zivotu. Imate dosta sjajnih prilika, ipak, potrebno je da prestanete biti samo-destruktivni. Energiju koju usmjeravate na druge, potrebno je ovaj put da usmjerite na sebe. Januar kao i vecina godine pruza vam priliku da naprdujete, i donosi poseban optimizam u porodicno okruzenje. Oko 19. Januara mozete biti posebno emotivno napeti i impulsivni. Smanjite svoje reakcije na stres. Osjecate zelju za ambicijom i napredovanjem, ali jos niste u najboljoj formi da se pokrenete. Jos uvijek je sve u nekoj formi ideja i velikih planova. Budite fokusiraniji na par stvari koje zelite, jer se cini da ste previse toga sebi postavili kao cilj. Mnogo ste mentalno napeti!

RIBE

Ovo je mjesec u kojem imate prilike za poslovno napredovanje. Vase ideje i zamisli mogu biti prihvaceni od poslodavca i nadredjenih, ustrajte na svojim kreacijama i zamislima. Mozete biti pozvani da radite na nekom vaznom projektu. Energiju usmjerite na studije i vazne zadatke. Od sredine Januara zvijezde su vam posebno naklonjenje u polju druzenja, prijateljstva i podrske utjecajnih ljudi. Veoma ste mentalno aktivni i ambiciozni, sto cete od sredine mjeseca posebno osjetiti. Ovo ipak nisu karakteritike svojstvene vama koji ste vecinu vremena preosjetljivi. Pozitivan utjecaj Saturna iz Skopriona vas ipak prizemljuje i disciplinira. Izazov u komunikaciji s okolinom vas ocekuje oko 21. Januara. Zadnje dane mjeseca cete biti emotivno osjetljivi.

AP

 

 

 

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s