VELIKI LJETNI HOROSKOP 2012. – RAK


Početak juna dočeaki ste s novom odlučnošću da je dosta zatvaranja u vas oklop, pa ste ljeto odlučno započeli intenzivnim druženjima, velikim planovima i idejama, čak i onim životnim. Sjajan upliv planeta u Blizancima prema vasem Suncu daje vam prilike za druženje, proširenje krugova prijatelja. Poslovne prilike iz oblasti trgovine, komunikacija, medija, velikih društvenih projekata kao i nova poznanstva, pojavljuju se kao gljive poslije kise.
Iskoristite prvu polovinu Juna da se maksimalno socijalizirate. Ovo je izuzetno povoljan period za sve koji izučavaju i studiraju. Također, neočekivan pomoć dalekih rodjaka, kao i poznanika na koje ste zaboravili moze uroditi plodom. U svojoj unutrašnjosti se grizete i sebe korite, jer ste predugo bili zatvoreni, pa vas jos prati osjećaj neadekvatnosti. Kućne prilike vas guše, a i odnosi s partnerom jos uvijek ne dozvoljavaju da situaciju u potpunosti prevagnete u svoju korist. Mozda je vrijeme da krenete linijom manjeg otpora, i partneru date vise moći i uticaja, ukoliko zelite poboljšati svoje odnose. Krača putovanja, kontakti s bližom okolinom, prepiske, pisma i ugovori, ono su što vas očekuje cijeli mjesec. Stoka nikako se nemojte ‘zaključavati’ u kucu. Od 15. Juna, boravkom Mjeseca, vaseg vladara u Biku, osnažuje vas talent za govorništvo i pisanje, a vase polje karijere se aktivira, na način, da imate zaista izuzetnu priliku za napredovanje i podrsku šefova. Koristi mozete imati od studija, pravnih ugovora i inostranstva.Posebno financijski dobar period za vas je oko 17. Juna. Na pragu ste potpisivanja velikog ugovora ili dogovora. Merkur u vasem znaku tjera vas na analiziranje proslosti, mada je preporuka da ne ostajete zaglavljeni u tom filmu. Iskoristite sjećanja, i to samo ona pozitivna, i krenite naprijed,kad vam se već pruža prilika, nakon toliko dugo vremena zvjezdane nenaklonosti koja vas je pratila. Merkur u vasem znaku povećava vasu kardinalnost, što ukazuje da ste vi ipak oni koji druge potiču na akciju. Ovo je dobar period da napravite dugorocnije planove, organizirate poslovne i porodične aktivnosti, i posvetite se konačno zadovoljenju vlastitih emocija. Posebno inspirativni i emotivni mozete biti oko 20. Juna. Mozete osjećati da vas je partner zapostavio, kao i usamljenost. Ne dozvolite da padnete u film mučenika, jer to niste. Pozitivan glas, poruka, pismo ili odgovor vam stižu već 21. Juna. Financijska poboljšanja, kao i mogućnost da se osjetite posebno ponosnim na svoje napore, vas očekuju oko 24. Juna. Novu energiju i dinamičnost dobijate oko 26. Juna. Slobodni pripadnici znaka imaju mogućnost za upoznavanje osobe suprotnog spola oko 26. Juna, posebno na na kraćem putovanju il posredstvom blize okoline.Težina mjeseca pada 28. Juna, kad mozete osjećati blazu depresiju ili usamljenost. Kraj Juna, ulaskom Mjeseca u Škorpiona, 30. Juna,sjajna je prilika za ljubav.
Juli vam donosi mnogo dinamike vezano za vlastiti dom i porodicu, pa je idealan period za renoviranje, reoganizaciju, te druženje. Posebno vam odgovarju sve aktivnosti vezane za javne projekte, izlaske i kretanje u društvu. Vasa energija je u znaku partnerstva, pa je konačno Juli period u kojem ćete osjetiti nove vrijednosti vezivanja i povezivanja. Početkom Jula vam pogoduju putovanja u inostranstvo, odlazak na more…Ukoliko odmor uzmete početkom Jula, velike šanse imate za ‘morsku’ romansu. Ovo je dobra preporuka jer ćete već krajem prve sedmice biti s energijom u padu, tako da ćete sve poslovne zadatke obavljati s naporom. Ne bas ugodne i iznenadne događaje, posebno vezane za posao i porodicu mozete očekivati oko 10. Jula. Sukobi sa šefovima i ukućanima su vrlo mogući. Ukoliko ste načisto s vasim životom, mozete u najgorem slučaju proći sa glavoboljom. Oko 10. Jula svakako IZBJEGAVAJTE putovanja. Prilike za druženje i uživanje vam se pružaju od 15.-18. Jula. Od 19. Jula, pot uticajem retro Merkura možete očekivati zaostala primanja, naplate, kao i da na naplatu dodju stari dugovi i računi, što vam neće biti nimalo ugodan period, sve do 5. Augusta. Najbolje bi bilo ne mjenjati planove, i držati se starih oprobanih načina zarade. Ukoliko se odlučite za neki ljetni posao, u ovom periodu, mozete biti izigrani za naplatu honorara ili sl. Krajem Jula, tačnije od 24. Jula, nećete bas biti najzuadovoljnija osoba na svijetu. Ovo posebno ako se prepustite vasoj letargiji i depresiji. Pa šta i ako vam ne ide bas najbolje, zamolite voljene i ukućane da vam pomognu! Prilike za ljubav vam se pružaju od 26. do 28. Jula. Moguće probleme sa zdravljem očekujte oko 30. Jula, posebno s cirkulacijom, zubima, koljenima.
U Augustu od 3.do 6. mozete biti posebno inspirativni, a odlazak na more, plaže, kupanje će vam izuzetno goditi. Ovo je period u kojem ćete konačno moći malo napuniti svoje prazne baterije. Vibracije soli i mora djelovaće ozdravljujuće na vas. U periodu od 6.-8. Augusta, los uticaj planeta će vas natjerat da se suočite s porodičnim i domaćim problemima. Naoružajte se strpljenjem, voljom i snagom da riješite probleme. Problemi koji se jave u ovom periodu imaju dugorocan učinak na vas zivot uopće. Prilike da poboljšate finansije javljaju vam se od 15.-17. Augusta. Ljubavni momenti, zajednistvo partnerstvo, šarm i ljepota su sinonimi za drugu polovisu Augusta kad je vas znak u pitanju. Nove ljubavne prilike, kraća putovanja, druženje i komunikacija vas se pružaju od 18. Augusta. Oko 21. i 22. Augusta vas očekuju ponovo kritični momenti vezano za partnerstva, brak, veze i ljubav. Nemojte padati u očaj. Ono što vas neće u ovom periodu je zato jer niste donijeli prave odluke na vrijeme. Naime, cijelo ljeto Neptun u Ribama je u konstalaciji s vasim Suncem i čini vas idealistima, vise vjerujete u iluziju nego u stvarnost. Ovo je dobar period za sve koji se bave kretaivnim, posebno vizualnim poslovima, umjetnosšću, kao duhovnim radom i izučavanjem. Pripadnici znaka koji se bave i diptiču ovih pitanja imaće izuzetno profitabilno ljeto. Posebno šarmatni ćete biti u zadnjoj sedmici Augusta, kad se Venera spoji s vašim suncem. Za ljubav je Rakovima ključan 23. August! Ovo je prilika za upoznavanje i počinjanje novih ljubavnih veza, koje imaju tendencije dugotrajnosti. Mogle bi se čak nazvati – sudbinskim! Niposto ne propustite prilike za izlazak, upoznavanje i druženje oko 23. Augusta. Vase srce će neminovno, brže zakucati u ovom periodu! Zadnja sedmica Augusta puna ljubavi i strasti- svakako!!!

Advertisements

One comment

  1. ne mogu vjerovati,u datum ste pogodili masu toga,cak i za one lose stvari.nadam se da je i ovaj zadnji dio isto tocan,narocito sta se tice datuma i povoljnog ljubavnog aspekta:).pozlatile vam se rijeci.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s