HOROSKOP ZA FEBRUAR 2012


Šta nam to zvjezde donose u februaru, za svaki znak pojedinacno, pogledajte u nastavku. Preporucujem da procitate horoskop za svoj znak i podznak.

OVAN– Februar Ovnovima daje šansu da unesu mnoge promjene u svoj život. Pocetak februara donosi krasan sekstil vašeg sunca sa Merkurom i Suncem u Vodoliji, tako da imate novu pokretacku snagu. Vaš um kao da je britkiji te možete dobiti nove ideje kako poboljšati svoju financijsku situaciju. Pomoc možete ocekivati od mladjih osoba, a ocekuje vas i mnogo više duženja i konverzacije nego u proteklom periodu. Uticaj Plutona na vaše Sunce i dalje postavlja ogranicenja po pitanju vaših ambicija, a može da se izrazi kao i arogancija ili cak bolest, posebno problemi s krvotokom. Svakako vrijeme u kojem su vaš osnovni životni pravac i svrha na ispitu. Veze su još pod nadzorom strogog Saturna i nikako da uspostavite balans. Zapravo, dok ste vi mirni i idete linijom manjeg otpora i situacija u kuci se cini dobra. Energiju je potrebno da usmjerite ipak na planiranje i radite ‘u sjeni’. Manji sukobi i nervoze s ukucanima vas ocekuju oko 5. februara, što je više odraz vašeg unutarnjeg nesklada. Naime, necete baš dobiti ocekivanu podrsku okoline za vaše nove ideje, zato je i preporuka da o vašim planovima ‘cutite’. Prilike za druženje, kreativne aktivnosti i hobije,kao i mogucnosti za romanticne dogadaje vas ocekuju oko 8. februara kada ce Mjesec tvoriti krasan trigon s vašim Suncem. Izadjite, družite se, to ce vam pružiti sjajnu priliku da se istaknete.Vaš šarm ce sve više dolaziti do izražaja kako se Venera približava vašem Suncu, a ljudi ce vam sve cešce prilaziti i nailazicete na dobrodošlicu i srdacnost. Svakako, nemojte u nicem da pretjerujete pa tako ni u slasticama, jer od previše ‘rahatluka’ možete poceti i da se debljate. Prolazna kriza u odnosima ili sukob s partnerom moze vas zadesiti u periodu od 10-13. februara. Kako se Uran i Venera približavaju vašem Suncu skoro pa kao da ste spremni uletjeti u avanturu bez da razmislite. Veza koju ostvarite u drugoj polovini mjeseca može biti fascinantno romanticna, ali i sa tendencijama da brzo prodje. Dozvolite sebi romanticne komunikacije preko interneta i mobitela, slatke porukice i maštanja, koji omogucavaju bezbjednosnu daljinu. Ipak, vaše Sunce u klincu karmickih planeta Saturna i Urana opominju da još ucite lekciju iz odnosa i da postojece veze koje imate su još uvijek na ispitu. Ukoliko se situacija pogoršava neminovno je da u 2012. godini dodje do raskida koji je po svemu sudeci neminovan. Treba vam promjena kako biste konacno krenuli naprijed, ionako vec predugo tapkate u mjestu.Poslovne aktivnosti mogu kulminirati 15. i 16. februara, a znacajne odluke cete donijeti ili cuti oko 23. februara. Period od 28.-30. februara je povoljan za financijska pitanja.

BIK – Sjajan trigon Marsa i Plutona s vašim Suncem pocetkom februara daje vam novu energiju i podstice vas da ubrzate vaš uobicajen tempo. Kao da ste dobili više snage da se borite za ono šro vam znaci, a posebno u oblasti financija i napredovanja u karijeri.Ipak, vaš mentalni sklop je u prilicnoj blokadi izazvan kvadraturom Merkura i baš kad treba da se pokažete i dokaže kao i da iznesete svoje mišljenje desi vam se da je ‘maca pojela jezik’. Dakle, iako osjecate fizicki više energije, potrebno je da ulažete više mentalnog napora. U februaru ste posebno osjetljivi na prehlade, tako da preventivno koristite cajeve i dr. pripavke. Upravo problemi s vašim najosjetljivijim organom-grlom, mogu da prouzrokuju da ‘ne možete ni progovoriti’, a na što upucuje kvadrat vašeg Sunca i Sunca i Merkura u Vodoliji, kao znaku mjeseca. Ipak, dobre prilike vam se ponovo smješe povratkom velikodušnog Jupitera u znak Bika, koji ce tu boraviti u prvoj polivini 2012. Porodicni odnosi ce biti u fokusu vec od 4.-6. februara. Vas ce uglavnom muciti financije u kojima nalazite emotivnu sigurnost. Vaša deviza je ‘pun stomak je najvažniji’.Ipak, necete biti spremni na lješkarenje kako volite, vec cete u ovom mjesecu ipak biti spremni zapeti i više nego treba.Posebno aktivan period vas ocekuje oko 10. i 18. februara.Posebno emotivan za vas ce biti 14. februar, kad možete pokazati više emocija nego inace, dobrih ili loših, zavisice od vašeg životnog stava. U svakom slucaju, opozcija Mjeseca u Škorpionu prema vašem Suncu 14. februra ce intenzivirati svaki vaš emotivni trenutak, i dirnuti vas ravno u srce. Muški pripadnici znaka mogu biti isprovocirani nastupom ženske osobe ovaj dan. Zdravstvena situacija i mentalne aktivnosti se poboljšavaju veco od 19. februara. Šanse za romanticne trenutke cete dobiti vec od 21. februara. Mada vaša ‘osjecanja’ mogu biti maglovita i nejasna i vama samima. Vratice vam se ‘dar govora’ pa cete sve znati lijepo da upakukete.Pozitivan glas i ugodnu konverzaciju ocekujte vec 23. februara.Specijalne i emotivno nabijene momente možete ocekivati 27. februara, a isti period je povoljan za traženje povišice, zajma i napredovanje na poslu. Kraj mjeseca docekujete puni energije i sa rasterecenjem.

BLIZANCI – Pocetkom februara vam izuzetno godi trigon vašeg Sunca sa Merkurom i Suncem u Vodoliji. Ako nikad sad cete dobiti epitet sveznalice i velikog pricalice. Vaše misli dijelite šakom i kapom, a rijeci vam ne nedostaje. Idealan period za trgovinu, prezentacije, poducavanje i govorništvo uopce. Prilike za javni nastup dobicete vec oko 7. februara, mada umor i nervna napetost mogu uslijediti odmah vec u periodu od 8.-10. februara, stoga pazite da ne pretjerate sa radom i da se ne preforsirate.Prilike da poboljšate odnose (posebno ako ste u vezi) vam se pružaju vec od 11. do 20. februara. To je upravo period kad možete zapoceti neobicnu ljubavnu vezu. Trigon Saturna u Vagi s vašim Suncem daje odredenu stabilnost vašim postojecim vezama, kao da nema previše talasanja.Prilike vezane za inostranstvo, studije ili sudske odluke vas mogu blago iziritirati oko 16. februara, ali je uticaj kratkotrajan. Ipak, dobre prilike ce biti narušene vec od 20. februara, tako da mnoge aktivnosti poduzmete do tog datuma. Od 20. februara cete biti u sukobu i sa samima sobom i sa svijetom pod ogranicavajucim uticajem Sunca i Merkura iz znaka Riba. Vaš nacin komunikacije može postati konfuzan ili otežavajuci, a pisma, poruke i ugovori mogu kasniti. Sitacija i poteškoce vezane za posao ili poslodavca/uposlenike mogu kulminirati vec oko 22. februara kad cete biti na rubu sa živcima. Pokušajte izbjeci teške zadatke i odgovornosti i posvetite se emotivnoj strani svog života.Nježni i romanticni dogadaji kao i ugodna druženja vas ocekuju oko 25. februara.Kraj mjeseca docekujete baš kao i na pocetku konjukcijom Mjeseca s vašim Suncem. Vaša svijest i podsvjest kao i vi opcenito, u skladu ste sa samim sobom!

RAK – Nakon dužeg vremena Rakovima februar donosi izlazak iz oklopa. Sjajan uticaj Vener i Marsa donosi vam nove ljubavne i romanticne prilike, zadovoljstvo samim sobom te druženje s prijateljima, ukucanima ili djecom. Ovo je posebno istaknuto u prvoj polovini mjeseca. Uticaj Jupitera poboljšava i vaše financijske prilike. Budite spremni na više komunikacije i vanjskih aktivnosti. Zadovoljstvo cete pronaci i putovanjima, posjetama iz inostranstva ili novim studijama ili izucavanju novih oblasti kojim želite proširiti svoje poimanje života. Uticaj Saturna, Plutona i Urana i dalje ogranicavaju vaše ambicije, tako da ne unosite vece promjene u vaš poslovni i porodicni život. Stvari ostavite da funkcionišu taman toliko da vam ne oduzimaju previše energije, a energiju usmjerite na uljepšavanje sebe kako izvana tako i iznutra. Vec od 4. februara ulaskom Neptuna u znak Riba (svoje sjedište) koji ce tvoriti sjajan aspekt prema vašem Suncu, pojacava se vaša moc imaginacije i vizualizacije. Ovim za vas zapocinje sjajan period da pravite dalekosežnije planove i sagledate vašu buducnost. Moguce da dobijete i iznenadne vizije vaše buducnosti, u svakom slucaju, vaša intuicija se poboljšava stoga nemojte podcjeniti vaše instinkte! Ideje, snovi i vizije ce narocito biti naglašeni oko 16. februara, što je sjajn period za kreativni i stvaralacki posao.Manji sukobi s partnerom vas ocekuju oko 17. februara, možda baš što cete drugima, zbog uticaja Neptuna, zvucati nejasni i konfuzni. Oko 22. februara ce vam se ciniti da ste na praku nemoguceg otkrica. Vaše untrašnje bice ce biti više nego pod psihološkom analizom. Analiziracete sebe i okolinu na jednom dubljem nivou. Bitno je samo da se prepustite instiktu i pustite mašti na volju. Uticaj cetiri planete iz Riba prema vašem Suncu vas mogu i zaslijepiti toliko da postanete prestrašeni vizijama i idejama koje dobijate. Ipak, suocite se s vašim strahovima i gledajte u oci buducnosti kakvu zamišljate i koja ce se ako joj to dopustite najvjerovatnije ostvariti.Krajem mjeseca poboljšace se vaše komunikacijske sposobnosti. Vaše zadovoljstvo ce biti u blagom padu. Preporuka mjeseca je da se otvorite za nove vizije vaše buducnosti.

LAV – Ne baš sjajan pocetak mjeseca.Cinice vam se da su stvari gore nego inace. Planetarni uticaj pogoršace vaše depresivno stanje što ce narušiti vaš inace pozitivan i žareci pogled na život. Puno izazova na svim poljima i situacija sa kojima se ne želite uhvatiti u koštac.Kao da je sav teret svjeta pao na vaša pleca. Lekcije koje ucite i dalje vas ogranicavaju. Cini se da najviše trpite na polju odnosa- bracnih, prijateljskih…Ipak, tranziti su prolazni te se situacija na nebu za vas poboljšava vec od 9. februara. Tad cete dobiti neobjašnjiv poriv da mjenjate svoju poziciju. Dobicete ideju tacno kako da promjenite svoj život na bolje. U tome ce vam pomoci uticaj Venere i Urana. Oni slobodni ce imati priliku za nova poznanstva vec od 9.-12. februara. Sitacija i na ‘domacem terenu’ se boljšava u onom trenutku kad vi odlucite izaci iz letargije i pozitivnije pocnete gledati na situaciju. Vec od 15. februara imate šanse za poboljšanje svog emotivnog dijela žvota.Bracni problemi, nesuglasice i nejasne situacije se brišu vec od 22. februara.Intenzivni ljubavni dogadaji i druženja vas ocekuju oko 25. februara.Ipak, moracete da se naviknete na ogranicavajuce finacije u ovom mjesecu.

DJEVICA – Iako se cini da blagorodni uticaj Jupitera u lijepom aspektu prema vašem Suncu daje više obilja, vaše zadovoljstvo je umanjeno opozicijom Venere iz znaka Riba pocetkom februara. Naime, uticaj Jupitera vas može ulijeniti, posebno zbog prolaska retrogradnog Marsa u vašem znaku, koji upucuje na pad energije. Sve možete pripisati zimskom umoru, mada je istina da niste bas soremni na vece odgovornosti koje vam se namecu. Ikao slovite za radišan znak, ovaj mjesec vas je snaga izdala te ste prije spremni ljenariti. Uticaj Venere iz Riba vas više okrece retrospektivi, razmišljanu i kao da ne želite da se probudite iz zimskog sna. Pluton vas potice na regeneraciju i trebali bi više da se posvetite poslu i ambicijama koje vec dugo imate u planu, a koje mogu imati dugororocno pozitivan uticaj na vaš život. U periodu od 3-5. februara ce vas posebno muciti financijska pitanja.Taj blagorodni Jupiter nikako da ‘razveže kesu’ kad ste vi u pitanju.Opozicija Neptuna koji ulazi u znak Riba od 8. februara još ce vas samo više baciti u maštanja, bez da svoje planove pokušate realizirati, a uticaj se može manifestirati na nacin da vam odjednom bude dosta ljencarenja i da preuzmete odgovornosti i krenete u akciju. Pojacana nervna osjetljivost je moguca vec 9. februara, te je potrebno da se više fizicki angažujete kako bi ste izbacili nakupljeni stres.Oko 14. februara ocekujte povoljan glas i ugodne sentimentalne trenutke.Ipak, moguca su razocarenja i verbalni sukobi vec od 15. februara, ulaskom Merkura i Sunca u znak Riba koji su u direktnim sukobom s vašim suncem. Ego, ponos i taština ce vam biti izazvani i imacete osjecaj kao da morate da se branite.Situacija u odnosima može kulminirati vec od 22. do 25.februara, kad cete posebno biti napeti i emotivno osjetljivi.Ovo ujedno možee biti i period krace psihicke krize. Najbolje da se što više angažujete da poredate stvari koje vec duže odlažete. Financijski povoljan period vas ocekuje od 26. do 29. februara.Kraj mjeseca docekujete više rastrojeni nego u pocetku. Morate se znati da nije sve tako crno!

VAGA – Mentalno i kreativno ste jaci nego inace. Kao da ste odlucniji u nastupu, višen nego vam je svojstveno. Odgovara vam uticaj Merkura i Sunca u Vodoliji, kao i Neptuna.Spremni ste na više kretanja i komunikacije, što vam kao vazdušnom znaku i odgovara.Opozicija Urana iz Ovna vaše veze cini i dalje nestabilnim, a odnose je potrebno održavati sa puno energije, ukoliko ne želite da puknu. Posebno osjetljiv period za veze je 11. februar,kada se Venera koja sudari sa Uranom, i napravi opoziciju sa vašim Suncem, koje ce s druge strane pritisnuto Mjesec u konjukciji. Ukoliko želite održati zdrav odnos s partnerom najbolje je da imate ovorenu i stalnu komunikaciju, a kako ne bi došlo do nesporazuma. Dakle, smanjite emocije i više razumski gledajte na situaciju.Vec oko 16. februara vas ocekuju manje prepiske i kraca putovanja. Oko 17. februara ulaskom Mjeseca u znak Jarca, koji ce tvoriti kvadrat s vašim Suncem, možete se osjetiti posebno usamljeni ili blokirani situacijom, koja nece baš biti zadovoljavajuca, posebno ako je o vašim ukucanima rijec. Slatke ljubavne trzavice možete ocekivati u periodu od 19. -21. februara. Inace, Vagama ovaj mjesec ne preporucujem zapocinjanje novih ljubavnih veza. Ukoliko baš ne možete ‘bez ljubavi’, što je inace vaša odlika, zabavite se uz dobar film, knjigu…i maštajte. Zdnji dani februara su u znaku emotivnog nezadovoljstva te nesporazuma i nerazumjevanja sa partnernom.

ŠKORPION – Ne želite se baš mentalno zamarati,to vam donosi pocetak februara. Vaše dubinske detektivske analize i istraživanja nisu u fokusu kao inace te mnogi iz vaše okoline mogu i odahnuti. Opozicija Jupitera s vašim Suncem vas tjera da gledate vedriju stranu stvarnosti. Ipak, oprezno,jer upravo ovaj aspekt vas moze uputiti da donesete pogrešne i nepromišljene odluke koje ce se kasnije loše odraziti na vašu karijeru ili život uopce. Sunce u Vodoliji u kvadratu s vašim, može smanjiti vašu životnu energiju, a u najgorem slucaju možete se razboliti. Medjutim, uticaj je prolazan. Ovaj mjesec kao da ste odlucili malo ‘popustiti’ u trci za svojim željama, pa ste otvoreni i za koji dobronamjeran savjet i kritiku. Posebno cete biti otvoreni za nove ideje od 4-6. februara. Novi nalet energije i želja da se angažirate osjeticete u periodu od 8.-10. februara.Ipak, uticaj Neptuna koji ulazi u znak Riba 8. februara utjecace na to da cete više fantazirati a manje sprovoditi u djelo. Idealno je za Škorpije koje se bave javnim poslom i umjetnošcu. Inace, 2012. godina ce najbolje odgovarati Škorpionima. Ova godina je prilika za njihov totalni uspjeh¨Naravno,onima koji ce slušati svoju intuciju koja ce posebno biti naglašena.Izbjegavajte pretjerivanje u alkoholu, lijekovima i jelu u periodu od 13.-15. februara.Poseban energetski i ljubavni naboj, kao i prilika da dokažete svoju seksualnost možete osjetiti i ocekivati oko 17. februara. Nazalost mnogih, tad vam se vraca i vaš detektivsko-istraživacki poriv, pa vam nece promaci ni najmanja sitnica u vašoj okolini. Nemojte postati presumnjicavi!Ljubavna pitanja, komunikacije i kreativne ideje su u fokusu od 21. februara pa sve do kraja mjeseca.

STRIJELAC – Puno ideja bez realne osnove za realizaciju, to je moto pocetka februara za Strijelceve. Vi kad razmišljate, stvarno razmišljate veliko i bez granica, a planete iz Vodolije baš uticu na vašu maštu više nego obicno.Kretanja i komunikacije kao i vanjskih aktivnosti, a posebno onih na snjegu vam nece nedostajati. Ipak, manite se ‘velikih’ ideja i vrijeme radije provedite sa ukucanima uz topao caj. Naravno, kako ste inace prilagodljivi, i u ovoj kucnoj varijanti cete pronaci užitak.Boravak Jupitera u vašoj 6. kuci (od vašeg sunca) upucuje da ste dobrog zdravlja i da je ovo period kada možete da se opustite sa svim u vezi poslovnih prilika.Nove ljubavne prilike i druženja vam se ukazuju vec od 11. februara, iako cete vec osjecati blagi pad energije zbog kvadrata Marsa s vašim Suncem.Od 20. februara vas ocekuju ljubavne pustolovine kao i vrijeme povoljno za manje financijske rizike što ce vas pratiti sve do kraja mjeseca.Ipak, pokušajte da tokom ovog mjeseca boravite i sa ukucanima, koji vam mogu zamjeriti da su zanemareni. Planirajte vrijeme za obiteljske aktivnosti. Od 23. februara intenzitet vaše komunikacije se smanjuje. Izbjegavajte kraca putovanja,kao i direktne konfrontacije s onima s cijim se mišljenjem ne slažete. Od 23. februara cete biti posebno zajedljivi i svadljivi.

JARAC- Februar za vas pocinje krajnje povoljno. Povoljni aspekti Jupitera i Marsa omogucavaju povecanje poslovnih ambicija, ali takoder i vaših financija. Ono cemu ste se prošlu 2011. zalagali i ulagale napore, konacno je došlo nanaplatu. Povoljan aspekt trigon Jupiter/Mars mnogim pripadnicima znaka donose uplovljavanje u bracne vode, poboljšanje kucnih prilika ili dobijanje prinove.Oko 3. februara mogu vas blago pogoditi porodicni problemi, ali cete to prevazici trezvenim postupanjem kao i obicno. Uticaj Jupitera donosi vam puno više optimizma tako da cete biti manje ‘ukoceni’ i kruti nego i obicno. Posebno radišni i spremni na nove poslovne izazove cete biti od 9. februara. Na poslu trebate biti fleksibilniji, mada vas i dalje ocekuje mnogo truda, napora i zalaganja, a naporan rad može umanjiti vaše zadovoljstvo sredinom mjeseca, kada ce vam posebno biti naporno nametnuti svoje zamisli i ideje. Možete naici na nerazumjevanje okoline oko 13. februara, a kulminaciju dogadaja možete ocekivati oko 25. februara.Razmislite jesu li vaše ideje u interesu ostalih ili su samo plod vaše ambicije. Slobodni Jarcevi i dalje ce imati poteškoca u uspostavljanju veza ili ce zahtjevati od partnera previše zbog cega ce vam uspostavljanje odnosa ici otežano. Smanjite kriterije!Za povoljne ljubavne prilike sacekajte sredinu sljedeceg mjeseca.

VODOLIJA – Sretan rodjendan! Ovo je vaš mjesec.Puni ste orginalnih zamisli i ideja na koji vam mnogi mogu da zavide. Imate podržku Urana vladara vašeg znaka, kao i njegovog mladjeg brata Merkura. Kretanje, komunikacija, novi projekti…baš život po vašim mjerilima. Uzbudenja i promjena vam ne fali. Trigon vašeg Sunca sa Saturnom upucuje da cete se ipak ponajviše morati disciplinovati ukoliko želite postaviti cvrste temelje u vašem životu. Iako vam obilje dogadaja odgovara Saturn ce vas nauciti novom pogledu na život. Dakle, sve aktivnosti su dobre ukoliko ce vas uciniti boljom i mudrijom osobom. Ukoliko sve prihvatite kao trenutnu zabavu posljedice bi mogle biti štetne po vas. Dakle, odrastite! U ljubavne odnose, posebno one koji su nedavno zapoceli, kao da ste ušli više razumom nego srcem. Pazite da vas ne umore!Posebno intenzivne ljubavne dogadaje možete ocekivati u periodu od 12.-15. februara.Prilike za nova poznanstva, druženja, kraca putovanja i komunikacije se pružaju od 23. februara.Kraj februara je svakako izuzetno povoljan i za financije, mada se nemojte razocarati ako primanja budu manja od ocekivanih.Posebno emotivno uzbudljiv može biti 25. februar kao i 29. februar.

RIBE – Februar zapocinjete novom psihicnog snagom, mada vam još uvijek nedostaje istrajnosti.Vaše stavove još uvijek može pokolebati i najmanji vjetric.Iako i sami osjecate da vam je energija u padu, kao Don Quihote se i dalje borite protiv vjetrenjaca. Odlucni ste drugima pokazati koliko ste snažni i izdržljivi, iako vam bas ne polazi za rukom. Još uvijek ste pod uticajem ljubavnih dogadaja, što je vaša bolna tacka.Venera u vašem znaku daje vam dovoljno šarma i ljudi rado žele biti oko vas, ali u dubini se i dalje osjecate usamljeni.Na nerazumjevanje ukucana i probleme u komunikaciji možete naici vec u periodu od 3.-5. februara.Od 5.do 17. februara vas ocekuje posebno emotivno napet period. Dijelom jer cete osjecati manjak energije da se borite za ljubav, dijelom jer ce vam odjednom ‘svega biti previše’. Potrebno je više da se suocite sa svakodnevnicom, ucestuvjete u kucnim obavezama, kao i da višak energije pretvorite u kreativan rad, inace cete podlijeci vlastitim iluzijama, posebno kad Neptun udje u vaš znak od 8. februara. Ovo ce inace biti idealan period za sve Ribe koje se bave kreaivnim zanimanjima i umjetnocu. Vaše vizije i intuicija, kao i kreativnost se povecavaju. Vaša energija i ambicije se vracaju vec od 19. februara i u tom tempu treba da nastavite do kraja mjeseca. Komunikacije vam ne nedostaje, a zašto se je pobrinuo Jupiter. Svakako, ne odlažite više odlazak na putovanje koje vec dugo planirate. Uzmite za to i godišnji odmor ako vam treba. Sjajne mogucnosti za napredovanje vas ocekuju vec od 22. februara.Za vracanje ‘stare ljubavi’ pricekajte mart!

Pripremila

Azra Pleše

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s