ASTRO DILEME – Mars u 6. i 7. kući


Dobijam mnogo raznih pitanja od pojedinih poznavaoca astroloskih zakonitosti pa ću pokusati (taksativno) kratko da odgovorim na pojedina pitanja. Svakako, da se uzme u obzir kompleksnost astrološke analize te jedinstvenost svake pojedine Natalne karte čije je tumačenje jednostavno NEIZVEDIVO! objasniti u par redaka (Napominjem da su sva tumačenja provjerena u mojoj praksi)

Evo pojedinačnih tumačenja:

1.Zanima me Mars u ovnu u 7 kući…čitala sam da je Mars jako loše imati u 7 kući( agresivnost, svađe, razvod) – nisam u braku, niti u vezi, ali strah me tog Marsa, jer kao i svaka vaga težim lijepim odnosima (Indu)

Odgovor: Mars u 7. kuci uvijek opisuje fokus energije na ‘odnosima’. Ukoliko se zaista plašite loše energije Marsa u 7. potrebno je da naznake lošeg odnosa u porodici, lošeg braka, agresije ili nasilje budu potvrdjeni još i malefičnim planetama u 4. kući (posebno Urana).
Kao sto sam već pojasnila u nekim objavama, svaka planeta ima svoju ENERGIJU, i ona mora biti ISPOLJENA. Mars je sam po sebi ambiciozan, impulsivan, nemiran… Isto tako u karti (gdje god da vam je pozicioniran) ukazuje na oblast zivota u koju ulažete najviše energije. Dakle, tako se Mars u 7. kući može tumačiti i kao vaš ‘energetski’ angažman na polju odnosa ili javnosti ili oko supružnika. Npr. Hari Varešanović (pjevač) ima Mars u 7. kući i njegova energija je ‘upražnjena’ u poslu javnog – estradnog umjetnika. To neminovno ne znaci da će doći do sukoba s partnerom, razdora, svadja ili da će vas zadesiti agresivan parner, koliko da ćete vjerovatno mnogo energije trošiti na održavanje odnosa. Sad ćete reći da je općepoznato da je H. Varešanović već jednom razveden. Medjutim, do razvoda dolazi najčešće iz sljedećeg razloga: Sa Marsom u 7. kući je prije da će vas zapasti partner koji će vas u neku ruku SPUTAVATI da se (javno, u javnosti) izrazite, ostvarite javnu karijeru, postaje ljubomoran na vaš uspjeh… i sl. Stoga je osobama s Marsom u 7. kući potrebno da prije porade na VLASTITOJ LIČNOSTI, samosvjesnosti, karizmi, poiziciji u društvu, jer će se pozicija Marsa u 7. kući kao signifikatora bračnog partnera neminovno izraziti kao DOMINACIJA partnera nad vama ili SPUTAVANJE u vašem napredovanju. Time, do pucanja veze/braka prije dolazi zbog razlicitosti u stavovima, mogućnosti samoizražavanja i nametanju volje, nego zbog ‘agresivnosti’ partnera. U većini karata ženskih osoba sa Marsom u 7. kući nalazim i stradanje/ranu smrt supružnika (posebno ako je uniformisano lice i bavi se nekim od ‘opasnih’ zanimanja). Također, često je prisutno i fizičko zlostavljanje žene, nasilje od strane muškarca. Medjutim, ove situacije su obično praćene i loše postavljenom 4. kućom!!!
Mars u 7. kuci, u nekim slučajevima može proizvesti i ‘STRAH OD BRAKA'ili vezivanja, te osobe (posebno s Marsom u Vodoliji), često ostaju same, odnosno, oni kojima nijedan partner nije dovoljno podoban za brak. (osim ako u karti nije dominantan i znak Vage koja teži odnosima/braku).

Posebna preporuka za osobe sa Marsom u 7. kući, a koje stupaju u brak je da izbjegavaju suživot sa dr. članovima svoje ili supružnikove porodice. Za održavanje odnosa je najbolje imati i savijati vlastito gnijezdo. Energija Marsa u tom slučaju će biti usmjerena na podizanje doma i kreiranja odnosa/braka na SVOJ način!

2. Mene zanima znacenje Marsa u znaku Djevice u 6. kuci…(Marija)

Odgovor: Mars u 6. kući najčešće ima sljedeća značenja: Otežana suradnja s kolegama na poslu, otvorena neprijateljstva. U odnosima s kolegama nikad ne možete uspostaviti balans. Također, Mars u 6. kući u Djevici proizvodi da trošite mnogo vremena na svakodnevne sitne aktivnosti. Možete pretjerati s perfekcionizmom u poslu i obavljanju svakodnevnih aktivnosti ili postati hipohonder. Vi ste jednostavno osoba koja je predodređena da služi drugima na način, da često obolijevate od NEZADOVOLJSTVA. Vaši nervi i psiha neminovno trpe zbog pritiska, i to zbog tempa koji ste sami sebi nametnuli. Mada, nalazim na dosta radoholičara s Marsom u 6. kući u Djevici kao i osoba koje imaju neiscrpnu energiju i najbolje djeluju pod pritiskom (posebno ako je Mars u dobrom aspektu s Plutonom i Suncem). Za osobe s Marsom u Djevici u 6. kući se preporučuje obavezno relaksacija, odmor i odvajanje vremena za sebe. Mars u 6. kući u Djevici često ukazuje i na partnera s kojim ćete dolaziti u sukob zbog djece. Također, mnogo vaše energije će odlaziti na obezbjedjivanje ugodnog (lagodnog) života vaše djece ili hobija, kao i ugadjanja prijateljima.

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s