2012. GODINA U DUHU STICANJA NOVCA


Dragi moji,

Stiže nam NOVA 2012. GODINA i mene lično je ponukalo da utažim radoznalost pogledom u zvijezde, i vidim šta
nas to očekuje, i kakva će BITI!
Pa evo nekih naznaka, u kom smjeru će se odvijati 2012.!!!

SVA PRAVA PRIDRŽANA, SVAKO NEOVLAŠTENO KOPIRANJE, PRENOŠENJE ILI KORIŠTENJE DIJELOVA BEZ  DOZVOLE AUTORA JE STROGO ZABRANJENO.

Prekarasan VELIKI trigon SUNCE, MARS, JUPITER, u zemljanim znakovima, kojim u Januaru starta 2012. godina, upućuje na izdasan početak godine. Naime, SUNCE trigon Mars nam ubrzava krvotok, ali sa nogama na zemlji, pri čemu je Mars u radišnoj Djevici, a SUNCE u stamenom JARCU, što ukazuje da će naša energija biti usmjerana na rad i red, što je izuzetan preduslov za ostvarenje zadanih ciljeva. Oba znaka su ‘na oprezu’, pa se nemojte
previše zamarati detaljima, već oslobodite nakupljenu energiju i krenite u
materijalizaciju svojih poduhvata. Materijalizacija ulozenog napora vam je zagarantovana u povratkom Jupitera u znak materijalističkog BIKA (2. kuća NOVCA) te iskoristite JANUAR za naplatu! U trigon sa Jupiterom se upleo i megalomanski Pluton, što obećava KRUPNU zaradu, jačanje moći i vaše lične pozicije. Nova 2012. godina je godina u kojoj možemo očekivati OKRUPNJAVANJE kompanija, ekspanziju i širenje, povećanje kupovne/platežne moći stanovništva kao i REGENERACIJU vlastitog džepa!

Merkur u Strijelcu u Januaru uvećava našu težnju za avanturom,ali povećava i brzopletost (u kvadraturi sa Marsom i prebrz jezik) te se čuvajte greške u koracima. Vragolastog Merkura je najbolje umiriti odlaskom na putovanje ili širenje novih vidika upoznavanjem velikih grupa ljudi. Venera pozicionirana u Vodoliji svakako upućuje na SLOBODU.
Mundano gledano, ovaj reformator će svijetu donijeti više ljudskih sloboda i prava, oslobadjanje veće grupe zatvorenika, demokraciju i slobodu govora, više ravnopravnosti spolova, kao i priznavanje pojedinih humanih zajednica i grupa i njihovih prava. Uran u Ovnu u opziciji sa Saturnom donijeće na globalnom planu borbu za prevlast u oblasti energije. Moguće su redukcije i poskupljenja struje i dr. energenata. Za očekivati jei uvodjenje strožih zakona u istoj oblasti. Cijene zlata i metala će oscilirati cijelu godinu, a biće diktirane tržištem energenata.

Februar rezervišite za teže projekte, računajte svakako i na manje izdatke. Svakako, nemojte bježati ni od manjih ulaganja. Moguće lansiranje novih tehnoloških proizvoda, manje cijene i dostupne masama. Očekivati je i sniženje cijena internet usluga!

Mart će svakako biti rezervisan za medije, javne skupove i dogadjaje. U fokusu će biti dešavanja na moru, psihološke borbe, ili sve više govora o masovnim trovanjima. Vijesti će biti praćene događajima koji spominju humanost, ematiju i stradanje. Ulazak Neptuna u znak svog vladarstva Riba, može učiniti mnoge situacije maglovitima. Moguće očekivati stradanja ili borbe u zemlji kraj/na moru. Oni koji započinju pjevačku/muzičku karijeru mogu biti
izazvani da ulažu dosta napora, mada svakako ovaj upliv trebaju iskoristiti. Asocijacija za mjesec Mart je – MEGALOMANIJA!

Kraj Marta i početak Aprila obilježava i retrogradan hod Merkura, a više loših nebeskih konstalacija upućuju na velika stradanja. Očekivati je stradanje djece, nove potrese, ratove i stradanje žena. April je definitivno mjesec kad se mogu očekivati nestašice hrane, poskupljenja…stoga sa kućnim budžetom na oprezu!Svakako mjesec u znaku mode i tehnologija!!! Moguće rušenje vlikog tehnološkog sistema ili afere vezane za neku od vodećih tehnoloških kompanija. Mediji će profitirati u ovom mjesecu!

Maj se u 2012. cini nekako materijalno najizdašniji, a posebno od 10. maja. Očekujte puno više novca u opticaju.Povoljno je za brakove i dizanje kredita, investiranje i širenje poslovanja. Fenomenalni zvjezdani aspekti se pojavljuju oko 19. maja!!

Juni iskoristite za širenje poznanstava, kretanje u grupama i nove projekte. Mediji će biti prepuni novih Live – Show projekata. Iskoristite Juni 2012 za proširenje uticaja i poslova. Nikako nije povoljan za nove ljubavne veze!

Juli je idealan za jasnoću ciljeva, bolju organizaciju, stupanje u brakove. Pogoduje duplim vezama, pa stoga pazite na krenete u krivom smjeru. Puno toga će biti u zdjeli ponuđenog, birajte pažljivo.Jako dobar period za rad na projektima s djecom, modom i trgovinom. U Julu je svakako očekivati klimavu političku situaciju. Pojaviće se nove struje koje će se suprostaviti starima, zbog čega će mediji sve česte objavještavati o sukobima s vlasti i autoritetima. Moguće pobune privrednika/poljoprivrednika. Ipak nas očekuje sušna godina!!!
August ćemo svakako bježati u razonodu, a okrenuti ledja obavezama. Ipak, retrogradan Merkur upućuje da pažljivo planiramo, posebno oprez na putovanjima. Ne šaljite djecu na eksurzije! Iako se od vlasti očekuje da odmaraju u augustu, u ovom mjesecu će biti donešeni novi zakoni, uvešće se više reda i discipline u postejeće sisteme, nametnuti nove reforme, a što će se desiti iznenada/preko noći i natjerati vlasti da rede prekovremeno. Jednostavno rečeno – VANREDNO STANJE! Pokušaj suzbijanja prirodne katatrofe.

U septembar ulazimo s previše nadanja i očekivanja. Ovo je period izolacije i usamljenosti. Obaveze će nas okupirati. Ipak Septembar će biti mjesec – KOMUNIKACIJE!Gajiće se i vrijednovati sve što ima veze s korjenima, tradicijom, otadžbinom. Moguć povratak velike grupe izbjeglica, otvaranje granica jedne zemlje, dobijanje azila, državljanstava, otvaranja granica EU za radnike iz inostranstva. I Mars u Škorpiji će u Septembru biti s manje strasti!

U Oktobru pak očekujte puno više sukoba, poteškoća u odnosima, verbalnog prepucavanja i prepiski. Očekujte najave poskupljenja, ali koji su kratkog daha. Radjanje novih umjetničkih projekata, pokreta za mir. Biće otkriveno dosta tajnih dokumenata i pokrenute masovne istrage javnih osoba. Ulazak Saturna u Škorpiona 10. oktobra obilježiće uvođenje reda u oblastima vojske, proizvodnje naoružanja, policije. Sve više će biti govora o seksu, spolnim bolestima. Tajne službe i organizacije će pasti. Od političara će se zahtjevati veća ozbiljnost. Ulazak Saturna u Škorpiona obilježava dvogodišnji period u kojem će se pojaviti novi svjetski AUTORITET!!! Jačanje nove svjetske sile i poretka!!!

Novembar nije povoljan za širenje poslova s inostranstvom. U fokusu će biti religijski nemiri i sukobi, sudstvi i obrazovni sistem. Zbog trećeg pojavljivanja retro Merkura u 2012. izbjegavajte daleka putovanja.

Decembar sa puno poslovnih šansi. Mirno na svjetskoj sceni. Trgovina u usponu. Povećanje cijena hrane i govor o nestašicama.Mirnije razdoblje za uplovljavanje u 2013. godinu!

Pripremila
APleše

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s