Zvjezdano nebo za Oktobar 2011.


Ulaskom u oktobar 2011 planetarne konstalacije nam donose izdasniji period. Prosiruju se mogucnosti za videnje ‘Velike slike’ vise nego u prethodnom periodu.

I dalje nebeska konstalacija Jupitera i Plutona povecava prilike za zaradu, ali previse aspekata s Neptunom dovodi i do povecanja naših ocekivanja, s toga je neophodno ostati prizemljen i realan koliko god je to moguce.

Sunce, Venera i Merkur u bliskom aspektu sa Saturnom u prvoj dekadi mjeseca ukazuju na poboljšanje parnerskih i bracnih odnosa (posebno Vagama koje su trpile duži period).

Ovnovima je i dalje klimavo, a najviše zbog prisustva Urana u njihovom znaku koji ce stimulirati želju za promjenama na svakom planu.

Vodolije ce i dalje bivati zanesene, a najbolje prilike im se otvaraju ukoliko se odluce na putovanja u daleke zemlje ili na realizaciju projekata koje vec dugo planiraju.

Bikovi svakako rješavju svoju financijsku situaciju i ovo je godina u kojoj se mijenja njihova filozofija zivota.

Lavovi ce u ovom mjeseu biti posebno dinamicni zbog prisustva Marsa u njihovom znaku, potrebno je da pripaze na srce, odnosno manje se izlažu stresu te se posvete fitnessu ili dr. vidu fizickih aktivnosti u cilju poboljšanja zdravlja.

Strijelceve ocekuju nova uzbudjenja, samo trebaju više odlucivati razumom nego biti vodjeni emocijama. Jarcevima se polako odmotava klupko pa su sve tendencije da projekti i planovi idu na bolje.

Neutralni znakovi mjeseca su Blizancim Rak, Djevica i Ribe.

Mundano gledano novi nemiri u svijetu uzrokovani prirodnim nepogodama pcinju od 10. oktobra. Na svjetskoj sceni se puno energije polaže na održavanje mira i harmonije.

Mjesec je svakako povoljan za investicije i ulaganja. Cijena zlata ce biti stabilna. Od 13. oktobra je moguce zaustavljanje jednog od vecih sukoba, ali to nece rezultirati trajnijim mirom.

Moguca smrt jednog od svjetkih uglednika. Financijske institucije ce obavjestiti javnost o novom valu krize i na svjetskoj ekonomskoj sceni ce s epojaviti mnoge špekulacije o cijenama. Veliki financijski divovi i brendovi ce se udružiti u cilju prevladavanja krize.

Mediji ce biti zatrpani skandalima u kojima su poznati u fokusu. Novi oružani sukobi i prirodne katastrofe (potresi) moguci su oko 21. oktobra.

Krajem mjeseca, tacnije odoko 27. oktobra ce se obznaniti informacije o velikim kriminalnim grupama, a moguca su i velika hapšenja i razbijanje mafijaških lanaca, kao i sklandali i dogadaji vezani za policiju ili vojsku.

Povecan je rizik od sukoba i žrtava pucnjave ili ranjavanja.

Pripremila

APlese

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s