Sunce u Djevici – HOROSKOP ZA SEPTEMBAR 2011


Nakon dugog toplog ljeta polako ulazimo u njegov smiraj. Pocetak septembra mnogima nece donijeti poboljšanja, posebno ne u financijskom smislu, ali ipak mnogo više obecava nego prethodni dio godine.

Da vidimo šta Zvjezdano nebo u Septembru donosi horoskopskim znakovima.

OVAN: Vaša tvroglavost u ovoj godini zaista je na visokom nivuo, ali pocetkom septembra je vatrenost vašeg znaka zaista na vrhuncu. Nikako da se opametite i ipak malo popustite. Vasi odnosi su u još težoj situaciji u kojoj su bili. Uporni ste da postignete ono što ste naumili pa i pod cijenu vlastitog gubitka. Kao nikad odlucni ste ako treba srušiti sve i okrenuti novu stranicu, ali nebeske konstalacije kazu da je to samo vaša tvrdoglavost, a ne i stvarno rješenje problema. Jedini izlaz koji vam se namece je potražiti savjet dobrog i mudrog prijatelja. Možda ipak samo njega poslušate, jer vi trenutno vidite samo ono što vi želite. Ova ce vas situacija držati sve do 18. septemra. Tad cete pod uplivom Marsa vašeg vladara u trigonu sa Vašim Suncem željeti stupiti u malo žešću akciju i konacno okončati agoniju. Mjesec u Blizancima daće vam više opcija. Ovo bi mogla biti naznaka i početka novih poslova. Poboljšanje ljubavnih prilika vas očekuje tek oko 24. septembra. Ipak žešće udarce na vaš ego možete itekako osjetiti oko 27. septembra kad čak pet planeta bude u opziciji s vašim suncem (SO 180 SA, VE, MO, ME, SO). Ipak srećom većina ih je dobrog upliva pa vanjski dogadjaji mogu za vas biti i šansa da se trgnete iz svog ‘začaranog kruga’ i provirite u javnost. Time će se povećati šanse za razrješenje mnogih vaših životni prilika.

BIK: Većini Bikova i onima s podznakom Bika i početkom septembra ljubav nastavlja da cvjeta.Mnogi mogu očekivati i vijest o dobijanju potomaka. Po pitanju financijske situacije ima naznaka poboljšanja ali u sitnim zaradama ili kroz više sitnih malih poslića. Kao da ste ovo ljeto bas svedeni na minimum uživanja iako vam Jupiter u vašem znaku donosi mnogo blagodati. Upitajte se da niste možda postali previše zahtjevni ili možda cak nezahvalni na onom što imate. Jupiter u konjukciji s vašim Suncem zaista uvecava vaš ego pa možete misliti da ste mnogo superiorniji nego ostali. Ipak, ostatak mjeseca ce pokazati cijelu situaciju. Kvadrat Merkura s vašim Suncem nagovještava da ste veoma teški za komunikaciju te da vaš mentalni sklop bas najbolje i ne funkcioniše. Ugodni ljubavni i financijski povoljni period za vas starta vec od 6. – 8. septembra. Priprazite se velikih prevrata i pokušaja da okrenete situaciju u svoju korist u periodu od 8.- 15. septembra. Pokušaj da pobjedite može samo izazvati brodolom u vašem životu. Ipak, zvjezde na vas gledaju blagonaklono u periodu od 16. – 18. septembra, kao i 25. septembra. Vec od 18. septembra cete biti izloženi kušnji u ljubavnom i poslovnom životu. Možete osjetiti i pad energije zbog kvadrature Marsa s vašim Suncem. Također u ovom periodu se pripazite svađe i sukoba s ukućanima. Pripazite i pobrinite se za vaše nekretnine ili čak uložite više napora ako iste stavljate na prodaju. Posvetite se novim projektima od 18. septembra to ce vašu energiju usmjeriti u novom pravcu. Sami kraj septembra može završiti manjim izazovom ili cak i sukobom, budite na oprezu!

BLIZANCI: Pocetak septembra Blizancima donosi nove kontakte i poznanstva. Vi samo kao da nastavljate tamo gdje ste stali. Ocekuju vas mnoge promjene, novi projekti i novi poceci. Nije bas da ste zadovoljni na sentimentalnoj strani, jer je mnogo toga na tom planu kod vas nerašćišćeno. Na pragu ste da rješite poslove ili prilke koje se vec dugo vuku. Dugorocno gledano, trigon Saturna s vašim Suncem obecava pravilno okoncanje situacije. Iskoristite period do 11. septembra da uskocite u nove poslove i poznanstva. Vec od 11. septembra imacete manje smisla i srece u sklapanju poslova i ugovora. Necete biti bas najjasniji s tim sta želite i kako da nadjete rješenje za situaciju u kojoj ste. Imacete puno mentalnog pritiska pod uplivom Merkura u kvadraturi s vašim Suncem. Mnogi ce se iznenaditi vašim povlacenjem, ali zaista ce vam u periodu od 11. – 20. septembra trebati dosta izolacije i pametnog promišljanja šta i kako dalje. Kraj septembra završava u gotovo savršenim nebeskim konstalacijama za vas tako da ga iskoristite za poboljšanje u svim životnim oblastima. Ukoliko ste bili dovoljno marljivi moguce je da krajem septembra ostvarite i dobijete cak i javno priznanje. Mnogi od vas koji planiraju stupanje u bracne vode zadnja sedmica septembra je više nego idealna!!!

RAK: Rakove nikako da popusti uticaj karmickuh planeta Urana i Saturna, pa vecina njih jos uvijek snosi posljedice svojih prijašnjih djela. Ovaj uticaj moze biti i pozitivan, a to je da spoznate kako svaka vasa odluka danas, odreduje vaš život sutra. Ukoliko usvojite ovu lekciju, jednostavno cete poceti da uživate u životu. Još uvijek se osjecate kao da vam je oduzeta moc, ali je osjecate u dubini svog bica. Vrijeme je da ponovo probudite i osjetite svoju licnu karizmu! Ipak ste vi kardinalan znak i mnogi od vas ocekuju da preuzmete svoju prirodnu ulogu predvodnika. Boravak Marsa u vašem znaku vam donosi nove porodicne odgovornosti ali i potice na više akcije u toj oblasti života. Takder, dobar upliv Sunca i Venere u Djevici donosi vam više zadovoljstva ali i nove poslove i sitniju zaradu. Nemojte se iznenaditi ako dobijete neocekivani poklon ili nagradu. Jupiter je blagonaklon prema vama tako da iskoristite pocetak mjeseca za angažman na novim projektima. To ce vam donijeti podršku autoriteta kao i financijsku pomoc. Neko ce prepoznati vaš trud. Projekte koje sad zapocnete iziskivace vaš potpuni angažman a što ce kasnije uroditi i dobrom zaradom. Ne ustrucavajte se planirati na veliko! Iznenadne i povoljne prilike za putovanja,poslove preko interneta ili sa mašinama, kao i sve poslove vezane za zemlju, puteve, komunikacije i pisanje možete ocekivati vec od 13. septembra.Dobre vijesti i financije vam dolaze oko 16. septembra. Puno takta i diplomacije ce vam trebati od 23. septembra do kraja mjeseca. U tom periodu je potrebno više da poradite na odnosima, bracnim ili ljubavnim, kao i poslovima vezanim za javnost. Moguce je pojavljivanje nove osobe u vašem životu koja ce od vas zahtjevati da se promjenite iz temelja.

LAV: Pocetak septembra vas tjera na malo više komunikacije, druženja s rodbinom i kraca putovanja. U tome nalazite zadovoljstvo, mada druge oblasti vašeg života kao da su ‘na cekanju’. Iako ste uvijek raspoloženi za druženja, osjecate kao da pomalo gubite sebe. Nedostaju vam nove ideje i hobiji, kao i smjer u kojem bi ste krenuli. Iskoristite pocetak septembra da u komunikaciji s drugima razmjenite ideje ili testirate neke koje vam se vrzmaju po glavi. Opozicija Neptuna s vašim Suncem vas jos uvijek drži u magli, te nemate bas jasne ciljeve. Ovaj upliv je dobar za sve umjetnicke projekte, kao i putovanje na more. Možda budete izazvani nekim dogadajem ili osobom iz inostranstva,a možda baš oni budu okidac za neki vaš novi pocetak. Povoljne ljubavne prilike ili kontakti s inostranstvom, kao i pocetak studija vas ocekuje vec od 5.-7. septembra.Nemojte zapasti u konflikt s prijateljima ili u pretjeranja sanjarenja u periodu od 9.-11. septembra. Iznenadni dogadaji vas ocekuju od 14.-16. septembra, to mogu biti i iznenadna ljubavna poznanstva preko prijatelja ili putem interneta. Finansije vam bas nisu sklone, ali manje dobitke ocekujte vec od 18. septembra. Novu energiju i snagu dobijate od 24. septembra približavanjem Marsa vašem Suncu. Takoder, ostale planetarne konstalacije su više nego naklone ljubavnim vezama, kao i povoljnim prilikama u braku. Kraj septembra je za vas puno povoljniji nego njegov pocetak.

DJEVICA: Vecini Djevica nakon lošeg augusta u kojem je retrogradni Merkur pomrsio mnoge planove, pocetak septembra puno obecava, posebno na ljubavnom planu. U ovom periodu je moguce da mnogi upoznaju ljubav svog života. Prisustvo Venere u vašem sazvježdu omogucuje vam da lakše ostvarujete kontakte, da osjetite više zadovoljstva sami sa sobom i sa svijetom. Jupiter vam daje više optimizma nego inace, pa ce mnogim Djevicama ova solarna godina donijeti dugo ocekivano olakšanje u svim poljima što nije bio slucaj zadnje cetiri godine. Budite strpljivi i sve ce doci na svoje. Zbog blagonaklonosti Jupitera možete se i ulijeniti jer cete misliti da vam je dobro vec u situaciji u kakvoj se nalazite. Nemojte zaspati, angažujte se još više i godina ce vam biti više nego plodna. Mnogi mogu oceivati uplovljavanje i u bracne vode. Prisustvo Saturna u Vagi i dalje ograničava vaše finansije, ali je to prilika da konačno malo više ‘zavrnete rukave’ i prionete na ozbiljnije poslovne zadatke koji će rezultirati povećanjem vašeg kućnog budžeta. Ukoliko planirate proširenje porodice Jupiter vam je blagonaklon.

VAGA: Vage i u septembru nastavljaju maštati o ljetu i moru. Mnoge se tek u ovom mjesecu odlucuju otici na odmor, kao i ponoviti neko od morskih iskustava. U svakom slucaju Neptun vladar mora vas poziva, a naklonjena su vam i putovanja u inostranstvo. Vaši odnosi s bracnim i poslovnim partnerima su i dalje na ‘vagi’. Više nego ikad je potrebno da svoje napore usmjerite na održavanje veze do koje vam je stalo. Saturn u vašem znaku vas opominje na strpljenje i istrajnost. Ne dozvolite da ljubavni odnosi koje gajite puknu zbog želje da u životu prolazite previše lako. U periodu od 6.-9. septembra možete doci u sukob s autoritetima. Pojacane su sve tendencije za pregovore sa višim institucijama a koje su od važnosti za vas. To mogu biti banke, sudovi ili cak investitori. Dobri dani za izlaske i druženja za vas su od 08.-10. septembra. To je period u kojem cete se poželjeti maksimalno opustiti i još malo uživati. Osjetljiv period u vašim poslovnim i privatnim vezama može vam se desiti u periodu od 13.-15- septembra. Sjetite se savjeta ‘za vezu je potrebno dvoje’. Od 20. septembra ulaskom Marsa u vatrenog Lava pojacava se vaša licna energija. Ukoliko ste upravo prekinuli dugogodišnju vezu ili brak ovo je period u kojem ponovo stajete na svoje noge nakon sto ste obrisali prašinu s koljena, spremni ste krenuti naprijed. U periodu od 20. septembra Venera se priblizava vasem Suncu na pomolu su i nove fatalne ljubavi. Budite konacno odlucni odabrati saputnika/icu za život. To je ono cemu uostalom cijeli život težite. Nove poslovne i ljubavne prilke vas ocekuju vec od 25. septembra.

ŠKORPION: Septembar ovom znaku donosi dobro pozicioniranje u društvu i na poslu, jer je Sunce u Škorpionu obasjano u trigonu s tranzitnim Marsom i lijepom sekstilu sa Plutonom, u vodenom trigonu. Intuicija vam je jaca nego ikad, pa mnoge stvari i situacije na koje nailazite rješavate prirodno i s lakocom. Vaša energija je na visokom nivou i spremno koristite prilike u svim oblastima. Dodatno zadovoljstvo vam daju Sunce i Venera u Djevici, što dodatno ojacava vaše ambicije. Niste baš zadovoljni financijskom sitacijom, ali ste spremni da zavrnete rukave. Ovo nije period u kojem se trebate upuštati u partnerstva jer cete vjerovatno naici na neslaganja s vašim zamislima, a takoder cete osjetiti i ljubomoru i zavist druge strane na što necete ostati ravnodušni te situacija moze rezultirati sukobom. Druga polovina vam zamjera na nervoznoj energiji, a vecina bracnih sukoba dolazi iz financijskih razloga. Cuvajte se da vaši tajni planovi ne budu osujeceni i naoružajte se strpljenjem. Ova nervozna energija koja vas tjera naprijed može prourociti i zdravstvene probleme, stoga budite na oprezu da se ne preforsirate. Neugodna iznenadjenja mogu vas docekati vec u periodu od 09. – 11. septembra., a budite na oprezi u 13. septembra. Ne rizikujte s finansijama u periodu od 16. – 18. septembra, dobro razmislite o novim ulaganjima. Pad energije možete osjetiti vec u periodu od 21. septembra, pa je preporucljivo da više odmarate i boravite s ukucanima. U ovom mjesecu su vaše strasti više usmjerene ka licnom uspjehu i poslu, a manje ljubavnom životu. Ukoliko ste u vezi partner vam moze zamjeriti na naglosti i nervozi. Šanse za posebne ljubavne dogadaje su sasvim male. Krajem mjeseca možete maštati o zabranjenoj ljubavi.

STRIJELAC: Vecinu Strijelceva u septembru ocekuju nove promjene, puno putovanja, mentalne studije, pa cak i promjena posla ili mjesta boravka. Ljubavni život je pomalo u zatišju, mada ste jos uvijek pod dojmom ljubavnih dogadaja iz minulog perioda. U septembru ce vam mnogi zavidjeti na površnosti jer ce kao nikad do izražaja doci vaš avanturisticki duh. Želja za promjenom potomognuta je trigonom vašeg Sunca i Urana u Ovnu. U neke dogadaje i prilike cete uletjeti kao uragan bez da promislite. Ipak, pratice vas luda sreca kao što to s vama inace biva. Dobre prilike vam se javljaju vec od 4. septembra, mada je potrebno odluke donijeti prije 10. septembra, a posebno one koje se odnose na studije, putovanja u inostrantvo ili zapocinjanje nove veze. Od 10. septembra cete morati više da se angazujete na poslu i u školi što ce vam biti naporno,jer cete imati pad koncentracije uzrokovan kvadratom vašeg sunca i Merkura, ili cete ipak morati zagrijati stolicu i uložiti dodatnu energiju da nešto privedete kraju. Želja za lutanjem i promjenom i dalje je u vama jaka, a posebno ce doci do izražaja od 14. do 16. septembra. Od 19. septembra cete dobiti dodatnu energiju ulasko Merkura u Lava koji ce praviti izuzetan trigon s vašim Suncem. Saturn ce ustabiliti postojece veze, a Venera u Vagi, doprinjeti pojacanu privlacnost za suprotni spol. Ukoliko ste slobodni, šanse za upoznavanje i ulazak nove osobe u vaš život se javljaju vec od 20. septembra. Sjajan period sa šansama za uspjeh u svim oblastima vas ocekuje od 27. septembra.

JARAC: U septembar ulazite uvjereni da ne znate gdje idete i šta vam se lijepo može desiti. Mars u Raku u opoziciji s vašim suncem podastire vam mnoge domace (ne)prilike, a negativno raspoloženje i pad entuzijazma vam dodatno uvecava tranzitni Saturn u Vagi, u kvadratu s vasim Suncem. Ovaj ogranicavajuci aspekt u vama ubija volju za ‘životom u dvoje’. Vašeg postojeceg partnera možete osjetiti kao veliki teret, a stupanje u novu vezu promatrati kao nemogucu misiju. Pocetkom septembra cete više nego ikad osjetiti izolirani i usamljeni. Tranzitni Sunce i Venera obecavaju poboljšanje financijskih prilika, i nove obeveze, koje cete spremno docekati samo kako bi okupirali vaš uvijek strogi um. Još više nego ikad pojacace se vaš smisao za detalje, ali takoder i želju za služenjem drugih. Pomažuci drugima i vi cete se osjecati bolje. Ipak, septembar i naredni dio godine pojacava tendencije za bogacenjem mnogih Jarceva. Jupiter je ovom znaku blagonaklon za sva pitanja vezana za nekretnine. Od 9. septembra vaš mentalnsi stav ce biti puno pozitivniji. Možda se odlucite i na krace putovanje, koje ce vam goditi. Povoljne ljubavne i finacijske prilike vam se ukazuju vec od 16. -19. septembra. Moguce da na kracem putovanju ili putem prepiske upoznate interesantnu osobu koja ce zagolicati vašu maštu. Vrijeme je da prestanete biti toliko konzervativni. Od 27. septembra vas ocekuju velike obaveze, zadaci, napori da rješite licne i poslovne probleme. Noružajte se pozitivnom energijom i znajte da i iz najgorih situacija uvijek postoji izlaz.

VODOLIJA: Iako ste po prirodi nezavisni, zvjezde u ovom trenutku vas tjeraju da sve više razmišljate o vezama i vezivanju. Saturn u Vagi u trigonu s vašim Suncem vas tjera da se konacno ‘skrasite’. Septembar vam baš i ne nudi šansu za brilijantne ideje i zamisli koje inace imate, a i finansije su vam poprilicno ogranicene, tako da ce ovaj mjesec više biti usmjeren ka rješavanju licnih odnosa i vaše pozicije u porodici i društvu. Ideje za postavljanje novih temelja u vašem životu ce vam ‘sinuti’ vec od 9. septembra. Znajte da su i Uran i Saturn jaki u trenutnoj nebeskoj konstalaciji prema vašem Suncu, a obe su planete karme, što znaci da dva puta razmislite o odlukama koje donosite, jer cete neminovno trpjeti njihove posljedice. Povoljne ljubavne prilike vam se ukazuju u periodu od 18. septembra, a duge veze konacno , i u vašem slucaju, mogu biti okrunjene brakom. Ako važete izmedju dvije osobe, potrebno je konacno da se opredjelite za jednu stranu stolice. Možete biti izazvani nekom osobom ili dogadajem oko 22. septembra. Nemojte gubiti živce, samo cete biti emotivno osjetljiviji, tako da ukljucite više razuma u tom slucaju. Izuzetan period za vas nastupa od 26. sptembra. Mentalni fokus i jasnoca ce vam biti jaca strana. Ovo je također dobar period za finansije te nove poslovne prilike i poznanstva.

RIBE: Pocetkom septembra Ribe imaju dva izbora. Ostati u svojim iluzijama ili konacno nešto konkretno poduzeti za sebe. One koje se odluce za spuštanje na zemlju, mogu ostvariti mnoge benefite. Naime, prisustvo Sunca i Venere u Djevici, dijametralno suprotnom znaku od vašeg, vam zrcali vašu zemljanu prirodu. Ono znaci, da niko ne može postati toliko relaniji od vas i jasnije sagledati situaciju, kao kad kad vi to želite. Osvjestite ovu svoju prakticnu stranu! Mars je blagonaklon prema vama, pa cete imati dovoljno energije za nove projekte. Također, angažmani na ljubavnom planu nece izostati. Možda se ipak odlucite samo za ‘prolaznu’ vezu, jer cete realnije sagledati njene dobre i loše strane. Ipak, odlucni ste proci kroz to iskustvo u potpunosti bez kajanja. Ovo se vama inace rijetko događa. Putovanja u insotranstvo kao i zarada iz inostransva su vam naklonjeni. Možda to samo bude poklon darežljivog rođaka ‘preko grane’. U periodu od 12.-16. septembra možete osjecati puno psihološke napetosti, a koje mogu biti izazvani situacijom na poslu ili vezi. Ako ste se odlucili za ‘prolaz’ veze ovo je najbolji period za raskid iste. Na poslu cete u ovom periodu biti angažovani na zadacima koje ne volite, pa cete biti poprilicno nezadovoljni. Cak se može desiti da vas premjeste na neku lošiju poziciju, ali znajte da je to u pogledu na buducnost cak i bolje rješenje i odskocna daska za vas. Puno mirniji period vas ocekuje od 27. septembra. Možete cak dobiti priliku za javni nastup ili odjednom postati ‘popularni’. Ukoliko ste u vezi vaši odnosi s partnerom se popravljaju.

Pripremila APlese 2011

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s