Zvjezdano nebo za Septembar 2011


Nakon augsta u kojem je retrogradan hod Merkura mnogim pomrsio planove, osujetio putovanja ili u najgorem slucaju pokvario godišnje odmore dolazi nam dugo ocekivani septembar u kojem se nadamo da ce startanjem nove poslovne sezone poceti da se popunjavaju rupe u nacem novcaniku!

Ovaj oporavak financija i na svjetskom trzistu pocetkom septembra obecava konjukcija Sunca i Venera u trigonu s Jupiterom i Plutonom, koji obecavaju cak i vece financijske dobitke. Ova konstalacija posebno pogoduje zemljanom trigonu i znakovima Jarac, Djevica i Bik. Obecavajuci su izgledi za sve poslove vezane za zemlju, plodove zemlje, zivotinje, trgovinu, puteve, finacijske institucije.

Konjukcija Saturna i Mjeseca u Vagi bez obzira sto moze ukazivati na javne dogadaje ipak upucuje na jednu vrstu izolacije i usamljenosti koju ce osjetiti mnogi pojedinci. Saturn u opoziciji s Uranom hlobalno ukazuje na nastavak sukoba i dipolomatske pregovore, a moguci su i novi potresi. Cijene zlata ce oscilirati i samo najodvažniji ce profitirati ulaganjima koja ce nositi visoku dozu rizika.
Usljed opozicije Neptuna u Vodoliji i Merkura u Lavu, cini se da ce se na mnoga prijateljstva nadviti veo magle. Nemojte gajiti pretjeranja ocekivanja i pomoc od prijatelja. Možete cak ocekivati i puno lažnih obecanja. Ukoliko se bavite nekim društveno-korisnim poslom i projektima, isti ce imati poteškoce za dobijanje obecanih sredstava od donatora i sponzora.

Mars u Raku mnogima ce donijeti poteškoce u domacim pitanjima. Mnogo energije trošicete na kucu i ukucane. Moguci su i sukobi s ukucanima. Mars se ovdje ne ponaša baš domacinski, tako da ce vam trebati dosta napora za održavanje porodicnih odnosa. Nemojte osudjivati druge ako se vi osjecate usamljeno, što je vrlo moguce pod uplivom konjukcije Mjesec/Saturn u kvadratu s Marsom u Raku.
Cak je moguce veliko uplitanje autoriteta u pitanja koja se ticu vaših porodicnih odnosa. Osobe koje dugo imaju probleme u braku, ili vezama u prvoj polovini septembra mogu ocekivati negativne efekte ovog upliva kroz razvde i raskide. Posebno su ugrožene Vege i Ovnovi.

Mundano gledano u domace politicke prilike ce se umješati autoriteti. Prilike ce se još više zategnuti, samo što ce ovaj put isplivati javno i javnostima ce biti predocena situacija koja je do sada bila skrivena. Ipak dobar odnos Jupitera u Biku i Plutona u Strijelcu obecava nove insvesticije, ulaganja i priliv kapitala. Povoljne nebeske konstalacije u oblasti finansija i poboljšanju novcane situacije mnogu se osjetiti vec od 15. septembra.

Konjukcija Marsa s Mjeseca u Lavu, kao i opozicija Urana u Ovnu sa Venerom i Saturnom u Vagi od 23. septembra pokazatelj su tubulentnih javnih dogadaja. Opozcija Marsa s Neptunom cak može ukazati na pokušaj zaustavljanja dugotrajnijih sukoba,ili rješenje velikog globalnog problema o kojem ce biti rijec, mada ce i to završiti bez jasnih i konkretnih rezultata i razocarenjem jednog dijela javnosti (vE180UR).

Ipak, period od 24. septemrbra donosi mnogo šansi za poboljšanje situacije na svjetskoj društvenoj sceni, a moguce je ocekivati pokretanje velikog, svjetskog, humanitarnog ili umjetnickog projekta. Sami kraj mjeseca nije dobar za ulaganja. Mundano gledano, moguce je ocekivati cak i neku od tragedija na moru.

Poruka mjeseca je da iskoristite vlastite snage za rješavanje financijske situacije. Poslovi vezani za zemlju i njene plodove ce biti najunosniji.

Takoder, ne odlucujte se za previše rizicna ulaganja, jer to mogže cak ugroziti vašu porodicnu situaciju. Ne oslanjajte se previše na državu ili neke institucionalne resurse vec u svoje vlastite napore i uspjeh nece izostati. Projekti koje zapocnete sredinom septembra imaju veliku šansu za uspjeh!

Pripremila APlese

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s