Zvjezdano nebo za JULI 2011.


I konačno JULI!

1. juli nam starta konjukcijom Sunca i Mjeseca što bi se okarakterisalo kao usklađenost svijesti i podsvjesti. Ipak, Mjesec  u Raku, će pobuditi emotivnu osjetljivost, kao i pogoršati zdravlje bolesnika u bolnici. Ne bi iznenadio sanjanje predviđajućih snova u kombinaciji Mjeseca i Neptuna (u Ribama) u trigonu .

Iskoristitie 1. i 2. juli da budete više maštoviti, a manje očajni. Ova kombinacija mnoge će natjerati da posegnu za čašicom alkohola, kao  rezultat podsvijesne reakcije buđenja starih rana ili prikrivenih emocija.  Veoma je moguće evociranje uspomena iz prošlosti, kao i žala za nekim dobrim starim vremenima.

Naravno, Neptun ovdje upućuje na vladara mora, pa nije zgoreg, ako ste u mogućnosti da ovaj upliv dočekati uz njegove valove  i vibracije. Sve u svemu, neki oblik zanesenjaštva u prva dva dana Jula je nizbježan, pa makar kroz  želju da se zavorite u četiri zida i samo sanjate o moru!

Konjukcija Sunca i Mjeseca u opoziciju s majstorom dubina Plutonom, svakako će podstaći malo dublje analize, što je potrebno izbjeći, jer može uzrokovati konfrontacije sa drugim osobama, zbog  nerazumjevanja pojedinačnih emotivnih potreba, a s istom analizom ionako nista značajno nećete postići, osim što ćete se samo bezpotrebno zabrinuti.

Mundano gledano, narod i poltroni će biti u ‘zategnutijem’ odnosu nego ranije.

Ipak, prve sedmice Jula ćemo se još ‘ustručavati’  uživati u ljetnjim čarima zbog opomene Saturna (u kvadraturi sa Suncem i Mjesecom) koji nam je dobroosujetio planove prethodnih mjeseci, a da bi malo odahnuli već od 3 juna, kada će naše emocije intenzivirati trigon s Uranom kad će se generalno roditi želja za izlascima u javnost (Mjesec u Lavu) i dobar provod s prijateljima (Uran).
Merkur je još u trigonu s Uranom, pa ideja neće nedostajati. Vrijeme je da se mladost proveseli. Biće dosta okupljanja mladih ljudi,  ali se pripazite ‘lomova’ ne samo čaša, nego i nogu ili vrata od previše akrobacija i želje za isprobavanjem novih stvari. Posebno u  periodu od 11-13. jula.

Period od 7-24 Jula upućuje da je veoma dobro provoditi što više vremena u prirodi, kao i da Juli donosi otkrivanje nekih vrsta zabave za koje nismo vjerovali da nam se mogu dogoditi. Sve u svemu Juli nije toliko uzbuđujući, koliko ‘otkrivajući’. Otkrićemo kako se i uz skroman budžet, u kući može dobro provesti s prijateljima.

Aspekt upućuje i da se možemo opredjeliti prve sedmice surfajući na internetu, upoznajući neku novu raju. Svakako period povoljan za web društvene mreže i akcije, pa ako šta takvo planirate – navalite! Velika je vjerovatnoća da će vam  kampanja uspjeti.

Saturn je cijelo vrijeme  u lijepom odnosu prema Marsu što nam daje određenu smirenost i trezvenost u donošenju odluka, posebno onih koji se odnose na pokretanje akcija.  Sve to može umanjiti naša očekivanja (Venera je u kvadratu s Neptunom), ali će i ublažiti naša razočarenja (VE120SA), što je očito lekcija koju smo naučili ranijih mjeseci.

Malo zategnutije odnose u svijetu možemo očekivati u periodima od 7-9 Jula i 13-16 Jula, kao i 21-23 jula. Ovi periodi također upućuju na česte promjene cijene zlata i nafte, tako ako ste investitor, pažljivo s valutama ovih dana.  Uvom periodu će posebno  biti osjetljivi Vage, Ovnovi, Jarčevi i Rakovi.

Cijeli Juli će  obilježiti opozicija dvije karmičke planete Saturna i Urana. Odnosi koje već dugo ne štimaju trebaju da ‘puknu’, a na vrijednostima,  koje smo previdjeli u našim životima, trebamo da poradimo. Ovo je period u kojem trebamo da snosimo posljedice svojih ranijih odluka, konačno naučimo lekcije i krenemo naprijed, u potpuno novi život, bez starih okova.

Mundano gledano, ova opozicija ukazuje na sukob tradicije i nove tehnologije, pa ne bi iznenadio sukob Istoka i Zapada, a moguće se čak i zamjene uloga!

Svakako, Juli toliko ne upućuje na luda zaljubljivanja kao što se misli, jer je Venera, većinom afliktovana, a skoro cijelo vrijeme je u kvadratu s Uranom koji bi trebao da donese ‘ velike ljubavi’.  Također je ugrožena i sa Jupiterom, tako da su finansije te koje će nam uskratiti ljetna zadovoljstva. Nešto malo šanse daje polusekstim Venera i Marsa, možda više samo očijukanja, i to u zadnjoj sedmici Jula.

Ipak,  zadnja sedmica jula donijeće, ako ništa, optimizam sa Jupiterom u lijepom odnosu da Suncem u  Raku. Uživaćemo u obiteljskim odnosima, posjeti rodnom kraju, starim prijateljima…

I kao što je i počeo Juli nam završava konjukcijom Sunca i Mjeseca, ali ovaj put u Lavu, kad ćemo iz okrilja doma konačno poželjeti svojih 5 minuta slave.  Ulazak Sunca u Lava obećava drugačije Ljeto!

Pripremila

APlese

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s