Sunce uplovilo u Raka u pratnji ‘Menkalinana’


Sunce je oko 19.30 sati (CET) ušetalo u sazviježđe Raka, 21. 06. 2011. u konjukciji (orb 0,03) sa zvijezdom Menkalinan, prirode MA/ME (čitaj: um/energija).

U direktnoj opoziciji Sunca s Plutonom počeo je snažno da se sprovodi upliv ove nekretnice koja u najblažem obliku uzrokuje nesanicu,  u onom malo gorem glavobolje, a u najgorem će na površinu Pluton izvući i naše najdublje i nesvakidašnje strahove. Opterećen prošlošću Rak, izazvaće da na površinu provale misli iz dubine podsvjesti te ćemo i lanjski snijeg uspjeti ‘okriviti’ za navale suza ‘nesretnica’.

Ulazak Sunca u Raka ove godine obilježen je ‘auto-destrukcijom’. Ne bi me čudilo da mnogi, potpomognuti ovim uplivom, osjete strah od budućnosti i potraže savjet astrologa (pogotovo Škorpioni) , ili nekog ‘maga’ koji će im, u slučaju da nije ujedno i duhovni psiholog, samo pojačati već visoko projeciranje strahove.

U kolo Menkalinana će biti upletene i Ribe, uz dodatni aspekt Sunca u trigonu s Neptunom, pa će  iluzije bujati (kako to već kod plodnog Raka biva). Ribe su pod ovim uplivom sklone malo više posegnuti za opijatima (raznih vrsta). One iole osvještene Ribice, kao i Škorpioni (ili osobe s Jupiterom u Škorpiji)  će dobiti nadnaravnu inspiraciju i potrebu za oslobađanjem kreativne energije, pa evo prilike da se MA/ME energija Menkalinana pozitivno kanališe.

Ovnovi pod ovim uplivom trebaju smiriti tempo, posebno zbog kvadrature Sunca sa Uranom u Ovnu, koji će biti sklon iznenadnim promjenama raspoloženja ili naletima inspiracije, koja nimalo neće biti kreativna već više trapava u bum-tras-beng Ovnovskom maniru.  U najmanju ruku Ovnovi mogu proći s glavoboljom.

Vage  će osjetiti manje zdravstvene tegobe, nešto više oni sa ASC u Vagi, dok će većinu VAGA Saturn poprilično otrijezniti i postaviti  ‘gdje im je mjesto’.

U jednom skromnom sexstilu Sunca u Raku sa Jupiterom, uz  milost Saturna u trigonu s Venerom (božicom ljepote, ljubavi, plodnosti i spolnosti)  početak vladarstva Rakova, obećava plodnost i prijemčivo tlo za začeće. Iskoristite ovu naklonost Saturna u trigonu s Venerom sve do 2. jula.

Ipak, znajući kako konjukcija s nekretnicom ima uticaj na Sunce tek pod orbisom 1-2 stepena, i ovaj aspekt već koncem sutrašnjeg dana prolazi…

Pripremite se za vrućine, upliv Venere u Raka i druge  astrološke pogodnosti koje vam dugo toplo ljeto donosi.

Uskoro..horoskop za Sunce u Raku, sa pregledom za sve horoskopske znakove!

Također, USKORO… HOROSKOP ZA LJETO 2011…

APlese

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s