Zvjezdano nebo za JUNI 2011.


Juni 2011 starta ulaskom Mjeseca u znak Blizana na 0’ u ponoc, gdje ce se naci u nepunoj konjujkciji sa Suncem (SO0ME, orb 10’) To bi se trebalo odraziti snagom i nezavisnošcu pojedinaca, kao i oznaciti dobru komunikaciju, podjednako i sa starijim i mlađim osobama, kao i igranje uloge u komunikaciji sa svim ukljucenim stranama.

Ovaj balans muško-ženskog principa u Blizancima ukazuje na  samomotivaciju te osjecaj nezavisnosti kao i olakšane komunikacije s drugima.

Sunce je formiralo lijepi trigon sa Saturnom u Vagi, pa ce preuzimanje odgovornosti za mnoge postati mnogo lakše, kao i motivirati mnoge da projekte i zamisli dovedu do kraja.

Svakako, ovaj trigon ojacava volju, povecava organizacijske sposobnosti, a posebno je povoljan za naucna istraživanja i projekte. Takoder omogucava lakšu komunikaciju s autoritetima ili sretanje osoba sa bogatim iskustvom iz oblasti u kojoj djelujemo.

Mundano gledano, bicemo svjedoci raznih zasjedanja ‘sijedih glava’, kao i ispunjavanja ili barem najave obecane pomoci penzionerima i radnicima.

Od 5. juna, nam svima generalno dolazi olakšanje, Naime, nakon dugog vremena ugroženosti Jupitera, ovaj planet se konacno izvlaci iz kliješta strogog Saturna, te ce se njegova blagorodnost osjetiti posebno po pitanju finansija. Posebno iz razloga njegovog ulaska u Bika koji vlada kucom imovine.
Nakon što je obitavao u Ovnu koji je tjerao na akciju, sad je došlo vrijeme da pocnemo ubirati plodove svog rada (naravno, oni koji su uopšte išta poduzimali).

Opozicija Jupiter-Saturn je dugo vremena otežavala naše odnose sa partnerima i javnosti, a od 5. juna, konacno se oslobadjamo loših veza, preovladavmo poteškoce u postojecim ili smo spremni i otvoreniji za nova poznanstva i partnertstva.

U ovom mjesecu su pojavljuju nove ljubavi, ali i prolazne veze zbog bujanja hormona koje proizvodi boravak Venere i Marsa u bliskoj konjukciji u plodnom znaku Bika. Venera je još dodatno stimulisana trigonom s mocnim Plutonom, tako da ce potencija ove planete doprinijeti slobodoumnijem ponašanju, punom seksualne napetosti medju polovima, strasti i fatalnih ljubavi!

Mundano gledano, mocne sile ce ucvrstiti svoje financijske pozicije, a moguce je jacanje valuta (dolar/euro), kao i povecanje financijskih aktivnosti i transakcija, akvizicija, kupovina i prodaja.

Period je povoljan za kupovinu ljubimaca na cetiri tocka, kao i uzimanje kredita kod banaka.

Od 10. juna, ulaskom Venere u znak Blizanaca u trigonu s Mjesecom, povecava se želja za putovanjima, i generalno komunikacija i javni dogadaji se nižu jedan za drugim.

Bicemo spremni za izgovaranje mnogih ‘slatkih’ rijeci, ponešeni zanosom, tako da cemo za trenutke ‘ljubavi’ biti spremni i u najprepredenije laži. Ono što je naijinteresantnije u tom trenutku cemo se baš tako i osjecati, mada konstalacija Venere u kvadratu s Neptunom, ukazuje da svu situaciju gledamo kroz ‘ružicaste naocale’, a takoder i S00ME u kvardatu s Neptunom, ukazuje na verbalne i egoisticne obmane i iluzije. U svakom slučaju buđenje će za mnoge biti bolno!

Ako hocete da vas ta ‘ljubav’ puno ne košta, pokušajte situaciju gledati realnije!

Veze koje startaju 10-13. juna pod uticajem MO180UR ce biti iznenadne, ali ne i dugog vijeka, kao što to uvijek sa Uranom biva. Druge mogu biti tracak nade u vracanje ‘stare slave’ ili stare veze, pod uticajem Saturna u opziciji s Uranom, ali to je samo karmicka konstalacija, koja nas upozorava da moramo požnjeti što smo ranije posijali, ili barem izvuci pouku o greškama i nastaviti dalje.

Svakako, ako nismo naucili lekciju iz prethodnih propalih veza, pojavice se samo novi glumci na novoj sceni, ali mi cemo i dalje uciti istu lekciju. Osvjestite svoje unutrašnje potrebe i pokušajte ljubav prvo pronaci u sebi!

U periodu od 16. – 23. juna, pod lošim nebeskim konstalacijama dva ‘Velika krsta’ (UR90ME90SA90MO / UR90ME90SA90PL) možemo biti svjedoci nemilih dogadaja u svijetu ili čak na domaćem teneru.

Nove eksplozije, zeljotresi, razaranja, masovne pogibije…

Zbog konstalacija T-kvadrata u vazdušnim i vatrenim znacima, možemo ocekivati i velike vrucine, kai i širenje virusa ili radijacije zrakom…. S obzirom da je u igri i Merkur, imamo i stradanja mladih ljudi…

Ne dogodilo se, ali budemo vidjeli šta ce se pod ovim nebeskim konstalacijama dešavati!!!

Kvadrati inace ukazuju i na unutrašnju reorganizaciju, tako da se isti mogu odraziti na ‘unutrašnja’ pospremanja i organizacija i pojedinaca!
U svakom slucaju – sve javno!!!

Kao što je i poceo, Juni završava konjukcijom Sunca i Mjeseca, ali ovaj put sa promjenjenim ostalim aspektima. Mars u trigonu sa Saturnom daje više discipline i rutine u organiziranju i završavanju poslova. Merkur je u kvadratu s Uranom pa je period kraja juna najbolje iskoristiti za radjanje novih  genijalnih ideja. Oprezno na putovanjima!!!

Kraj juna svakako ce obilježiti RELIGIJA! Pod konstalacijama SO60JU, ME90JU i JU120PL, sigurno pa ce se u javnosti cuti glas religijskih voda i poltrona.

Sunce ce od 21 juna, napustiti sazviježde Blizana i uci u znak Raka, a što ce obilježiti promjene u ‘domacim’ okolnostima, borbe s ukucanima i za dom i porodicu, kao i totalnu reorganizaciju licnih principa. Mnoge će povući  nostalgija i želja za vraćanjem ka tradiciji i korjenima.

Svakako, preporuka za Juni 2011.:

Uživajte u trenucima iluzije koju vam planete daju u prvoj polovini mjeseca, ne obecavajte što ne mislite ispuniti jer vas od sredine mjeseca ceka ‘hladan tuš’, a takoder otvorite cetvere oci kad slušate tude slatke rijeci.

Energiju je najbolje iskoristiti da se unaprijede komunikacijske i organizacijske sposobnosti i projekti privedu kraju!

Pripremila
Azra Pleše

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s