Zvjezdano nebo za Maj 2011.


Ulaskom Sunca u sazviježđe Bika 20. aprila, mnogima je donijelo psihološko olakšanje. Sitacija se za mnoge olakšava direktnim hodom Merkura od 25. aprila. U Aprilu su pored Ovnova najviše trpili Rakovi, Vage , Djevice i Jarčevi.

Maj najpovoljnije prilike donosi ipak Bikovima i Djevicama ( kojima će posebno svanuti još  kad Jupiter uđe u Bika 8. juna).

Situacija je još uvijek napeta za Ovnove, Vage i Jarčeve. Ipak, Jarčevi već u prvoj sedmici Maja mogu osjetiti dosta poboljšanja, ako ništa barem po pitanju finansija. Jarčevima ne predlažem nikakva veća ulaganja.

Šanse za pozitivan razvoj situacije u svijetu se mogu očekivati tek nakon 7.Maja.

Mundano gledano, maj će također biti u znaku rata, diplomatskih pregovora i poltronisanja. Političke odluke će biti teške, i više stroge nego radikalne, koje će, iako se sad jasno ne vidi tek kasnije i dugoročno pokazati rezultate.

Nažalost, ratovi i masovne pogibije će se nastaviti i u Maju. Zemljotresi će umanjiti odmicanjem Jupitera i Marsa od Urana, mada će se svijet suočiti s velikim posljedicama Radijacije!!! (UR90PL)

Maj će svakako biti u svojstvu svoje prirodne kuće Zodijaka – novcu i financijama, posebno jer je Sunce u trigonu s Plutonom (veliki novac) pa će i protok energija za privlačenje materijalnog u maju krenuti na bolje.

Period u prvoj sedmici maja donosi druženje,a oko 8. Maja donosi pojačanu psihičku razdražljivost. Ne bi trebalo konzumirati hranu na javnim mjestima, jer može doći do trovanja. Također treba pripaziti djecu.

Period od 9. do 13. Maja je izuzetno povoljan za sve javne i grupne aktivnosti, kao i popularizaciju društvenih i kreativnih projekata projekata, podršku javnosti, izlazak u medije i scenske nastupe. Ukoliko planirate nešto od toga, ovaj period je izuzetno povoljan.

Period od 13.do 17. maja je nepovoljan za financije, a nakon čega će ipak krenuti na bolje. Posebno će izazova biti postavljeno u partnerskim odnosima, poslovima vezanim za velike ugovore koji će tražiti dodatna ispitivanja, a nepovoljan je i za diplomatske pregovore. Moguće da se u ovom periodu u javnosti čuje glas poljoprivrednika, rudara i penzionera.  Pojačano će biti djelovanje vojske i policije!

Ne predlažem ulaganja u zlato, kao niti pokušaje investiranja ušteđevine u periodu od 13.-18. maja.

Čuvajte se verbalnih sukoba, javih istupa, prekomjernog trošenja i davanja prevelikih obećanja u periodu oko 14. maja!

Nakon 17. maja mogu profitirati oni koji očekuju novac iz inostranstva, naplate potraživanja preko sudova kao i partnerskih ulaganja.

Od 18. maja se generalno poboljšava situacija na nebu ulaskom Mjeseca u Strijelca. Ovaj period je izuzetno povoljan za sportaše i sportske klubove, kao i sva pitanja vezana za sportska takmičenja i rezultate (pri tom ne mislim na kladionice)

Strijelčevi, Ovnovi i Jarčevi mogu osjetiti poboljšanje u ljubavnim odnosima.Šanse za poboljšanje pitanja u ličnim odnosima dobijaju i Vage, kojima situacija po pitanju odnosa i veza i dalje ostaje napeta.

Ulaskom Marsa u sazviježđe Bika, od 11. maja, generalno će proraditi svi poslovi vezani za financijske institucije. Banke će davati povoljnije kredite, a generalno će svi pokazati više spremnosti da rade i zarade (valja zaraditi za ljetovanje!)
Ipak Mars u konstalaciji s Neptunom (MA60NE) daje energiju za nove ideje i načine zarade, posebno s inostranstvom ili preko mora, ali nemojte gajiti prevelika očekivanja po pitanju ostvarivanja zarade od tih velikih ideja!

Period od 18. do 21. maja je izuzetno povoljan za sve poslove vezane za žene, javne kampanje, pisanje i izdavaštvo. Velika zarada je moguća kroz trgovinu, pogotovo željezom, automobilima, opremom za elektroinstalacije, trgovinu električnom energijom, rad sa zemljom, transport i saobraćaj, kao i sve poslove vezane za zakon i sudove.
Doći će do snižavanja cijena artikala u trgovinama! Generalno povoljno za trgovinu i svjetsku ekonomiju, ma šta god da pričali ovi iz svjetskih institucija.

Merkur u Biku, daje mogućnost sticanja dodatne zarade kroz honorarne poslove.

U svakom slučaju, Maj 2011 donosi puno povoljnije nebeske konstalacije nego prethodni mjesec. I dalje će najviše biti ugroženi Vage, Ovnovi i Jarčevi.

Bikovima, kao i Djevicama, slijedi puno toga lijepog u Maju, a posebno na ljubavnom planu!
I Rakovi će progledati, vrijeme je da se samorealizujete! Ribe mi i dalje nekako ostaju u mutnom, posebno s Neptunom u Ribama, usmjerite energiju na socijalne projekte i umjetnost. Lavovima se poboljšava kreativno djelovanje. Blizanci se spremaju za skok u velike poslovne poteze. Škorpije pažnju treba da usmjere na službu, kao i da se ne zamjeraju previše kolegama na poslu. Strijelčevima je također krenulo nabolje, moguće su burne veze i zaljubljivanja,  krunisanja duge veze brakom, kao i šanske za drugi brak.

Poruka mjeseca – PRODIŠITE! Znajte da idu bolja vremena! Najcrnje i najgore je prošlo!!! Vratite se u doba kad ste najviše zarađivali i bili zadovoljni. Vrijeme je da se vratite u pozitivne misli i vibracije i opustite se s vjerom u budućnost. Ne žurite s investiranjem, planirajte bikovski polako, naučite se financijskom planiranju….

Znajte da će svaki vaš trud i napor biti materijalno nagrađeni!

Pogledajte još i Sunce u Biku -pregled po znakovima

APleše

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s