Retrogradan Merkur u 2011.


Na upit mnogobrojnih posjetilaca stranice u prilogu se nalaze periodi retrogradnog hoda Merkura u 2011. godini (Vremenska zona CET).

Ovo proljeće nam neće bas biti najdivnije po tom pitanju. Taman kad smo s Marsom  u Ovnu dobili puno više ambicije, u glavi nam grmi od energije da SKUJEMO čelične planove, a ono…Retro Merkur, da pokvari sve sto je pisano, rečeno…
Najviše uticaja ima na osobe u znaku Djevice i Blizanaca, te osobe s jakim Merkurom u karti.Manje ga osjete Mjesečevi tipovi.

Iako je u R Merkur u konstalaciji s Jupiterom (obilje), znajte da Jupiter (koji sve uvećava) također može uvećati PROBLEME!

Ipak , period iskoristite za planiranje svega sto imate u glavi.

Vazno je napmenuti da je njegov uticaj najizraženiji u trenutku kad počinje i završava zaokret.

____________________________________________________________

R Merkur u Ovnu

Počinje       30. 03. (21.45 h)

Završava    23.04.  (11.10 h)

Značajni aspekti:

30.03. – ME0JU, ME0SO, ME60MO (aspektira planete značajnijih ugovora i komunikacije s dragim/bliskom osobama, posebno ženama)

01.04.- ME0NE (obmane,prevare, neobične šale)

09.04.  ME0SO, ME0MA, ME0JU, ME180SA, ME0UR
(posebno opasan za izvođenje operacija na glavi,

iznenadne saobraćajne nesreće, stradanja od mašina,
čuvati ruke)

17. i 18.04.  ME0MA (0,0 stepeni), ME180SA, ME0UR
(OPREZ u saobraćaju, u kontaktu s oštri predmetima,
mašinama, opasnih ljudi, pregovori mogu trpiti,
sukob starijih i mladjih osoba, glavobolje, kamen u
bubregu moze zahtjevati kiruršku intevenciju)
Agresija je pojačana zbog boravka Marsa u Ovnu!

 

22.04.  ME90PL ( kriminalne radnje, istrage, stari slučajevi
izlaze na vidjelo) ME0LI (pojačani strahovi)

23. 04. u završnici ME90MO (nerazumjevanje u konverzaciji s
voljenim osobama)

 

 

POGLEDAJTE KOJI STE PODZNAK I SAZNAJTE U KOJOJ ĆE VAM SE OBLASTI KONSTALACIJE ODIGRATI:

BIK – Najgore će proći osobe s podznakom u BiKU, jer će se sva dešavanja i svi aspekti skupiti u njihovu MRAČNU 12. kuću. (sudovi, zatvori, bolnice, psiha, izolacija) Najbolje da se izoliraju i primire, inače će im se odraziti na zdravlje. Posao i prilike na poslu če trpiti. Ruke su vam porilično vezane. (Dobar period vam dolazi od 19. maja)

BLIZANCI – će dobiti pojačanu želju za izlascima, ali će im se to osvetiti pretjeranom ambicijom da dominiraju ljudima i pohvataju sve projekte koje imaju. Možda prevelika očekivanja od VELIKIH ljudi i ugovora. Definitivno trpi njihov ljubavni život. Odlaganje potpisivanja prethodno dogovorenih ugovora.

RAK – pretjerano izgaranje na poslu će učiniti da dodju u sukob s ukućanima. Nikako dizati kredit. Moguće opomene od banke! Mogu dobiti novac koji su dugo očekivali iz inostranstva.

LAV –  dosta je bilo pretjeranog veselja. Vrijeme je da se posvetite ličnom razvoju. Ne bi bilo loše da pripremate ispite. Odložite put u inostranstvo. Pripremajte projekt koji vam u maju može donijeti dobru poslovnu poziciju. Posebno trpi škola i ugovori.

DJEVICA –  Vaši strahovi će se pojačati. Možete postati posebno ‘alergični’ na partnerov način rješavanja problema. Ukoliko su vam poslovni partneri ostali nešto ‘dužni’, moguće je da će vam se vratiti i tražiti novu priliku. Pripremajte projekte u oblasti edukacije ili sa inostranstvom. Moguće stradanje nekog iz bliže familije. Uglavnom će vas mučiti naplata potraživanja od javnih projekata.

VAGA -Brak je pred ‘izazovom’.  Otvorite četvere oči. Možda su samo izazvane vaše lične vrijednosti. Zategnuti odnosi sa partnerima. Ukoliko planirate istupanje u javnost bolje se primirite. Vezu koju započnete će samo završiti sexom, čime se nećete zadovoljiti jer vi ljubite ljubav. Plata može kasniti.

ŠKORPION – Neko s posla će stati na vaš škorpijski rep, a što će pokrenuti ono najgore u vama. Savladajte svoje strasti i bolje se posvetite razumjevanju kolega. Mogući porblemi s reproduktivnim organima i mokraćnim kanalima i bešikom. Suzdržite se s vjenjčanjem. Ne izigravajte detektiva na poslu i prema ljubavnom partneru. Ne izazivajte prijatelje, saslušajte savjet starijeg.

STRIJELAC – Nije loše za renoviranje stana, ipak obratite pažnju na električne instalacije. Obezbjedite se od požara. Ljubav cvjeta pa se sve čini kao da bi se moglo desiti i vjenjčanje. Ipak, radite sve u tajnosti jer okolina to bas ne prihvata najbolje. Posebno rodjaci. Nekako kao da vam se  i ne ide na posao. Ma, uređujte kuću! Oprezno s kuhinjskim nožem.

JARAC –  Vama ipak odgovara red i ne volite biti zapostavljeni. Idelano za planiranje preokreta u vašem životu. Ne poduzimajte akciju, samo planirajte i reforma će uslijediti. Ne uplićite se u radnje na rubu s kriminalom (osim ako ste sudija, što je vrlo moguće). Dugo odlagani odlazak stomatologu  bi valjalo upriličiti. Moguće rješavanje starih problema s kičmom i cirkulacijom. Više šetajte na svježem zraku. Moguća dolazak zaboravljenih rodjaka iz inostranstva.

VODOLIJA – Ako ste hazarder može vam se ponuditi šansa za iznenadni dobitak ili brzu zaradu. Ipak, teško da vam neće stradati glava! Vaš džep je upravo pogođen, a pogoršavaju se i šanse da šta dobijete od drugih. Možda vam ipak dostave neki zaboravljeni honorar.  Planirajte posao s trgovinom koji će vam se isplatiti naredni mjesec.

RIBE – Mogli bi ste konačno ‘progledati’, skinuti maglu s očiju i dobiti volju za akciju, što i nije vaša odlika. Druge će iznenaditi vaša iznenadna -samosvjesnost. Ne ufuravajte se da će vaše ‘velike’ ideje neki moćni mecena prepoznati i smjesta vam isplatiti milione (koji su vam potrebni za nj. realizaciju). Previše očekivanja! Ipak postoji šansa da dobijete primamljiv poziv iz inostranstva. Odložite odluku dok R Merkor ne prođe.

OVAN – Neće vam baš najbolje uspjeti nametanje ideja drugima. Većina ih pod ovim nebeskim konstlacijama neće ni razumjeti. Spustite se među običan svijet. Oprezno za volanom. Prilike je bolje iskorisiti za izučavanje komunikacije. Previše ordenja koje ste sebi sami nakačili će vas odvući od partnera. Vrijeme je najbolje iskorisiti za realno sagledavanje vlastitih mogućnosti i vrijednosti.

_________________________________________________

Ostali termini Retro Merkura u 2011.

R Merkur u Djevici

Počinje       03. 08. (05.00 h)

Završava    27.08.  (00.30 h)

______________________________________________________

R Merkur u Strijelcu

Počinje       24. 11. (05.00 h)

Završava    13.12.  (22.30 h)

(pojasnjenja aspekata R Merkura tokom tranzita u Djevici i Strijelcu ću opisati neposredno pred taj period)

Dozvoljeno je kopiranje članaka uz potpis autora!

Hvala!

Azra Pleše


Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s