ŠTA JE POTREBNO ZA IZRADU NATALNE KARTE?


unnamed.jpg

Kao prvo moram napomenuti jednu važnu činjenicu, a to je da su za izradu natalne karte potrebni tehnički podaci; datum, mjesto i vrijeme rođenja. (ime i prezime nije bitno, tako da ih ne morate davati ako ne želite), zavisno od toga da li poznajete astrologa ili ne. Metrikom i značenjem slova neka se bavi numerologija, astrologiju zanimaju samo aspekti i položaj planeta.

Astropraksa – sinonim za profesionalnu astrologiju, jer postojimo više od 10 godina.

Ono što je najvažnije je da vrijeme rodjenja bude jako precizno, pa čak i u 5 minuta (svake 4 minute se mjenja položaj Sunca).
Vrijeme nam pomaže da odredimo vaš Ascedent (neki bi protumačili Podznak, mada i tu ima male razlike).
Pošto je natalna karta podijeljena na 12 astroloških znakova (sazvježđa) u krugu, u jednakom razmaku po 30 stepeni, to je ukupno 360 stepeni.

Ovaj krug je podijeljen na 12 kuća koje opisuju određene oblasti u vašem životu. Vaš Ascedent označava početak vaše prve kuće Natalne karte -Horoskopa.
Planete u trenutu vašeg rodjenja ‘padaju’ u određene kuće tj. oblasti, stoga je jako bitno koji je vaš Ascedent, vaša PRVA KUĆA.
Npr. ako imate Veneru i Jupitera u Strijelcu u vašoj 2.kuci (imovina), a jedva krpate kraj s krajem, onda vaša prva kuća ili Ascedent nije Škorpija.
Na mnogim rodnim listovima piše vrijeme rodjenja, ali iz iskustva vam preporučujem da ipak provjerite s mamama, tatama, rodbinom.
Imala sam slučajeve u kojima su rodni listovi ukazivali na 2-3h ili više odstupanja.
Npr. (tata je prao zube i spremao se na posao kad su mu javili da je kćerka rodjena. Njoj u rodnom listu stoji vrijeme koje određuje ASC Blizanac. Međutim tata je radio od 8h ujutro, do posla mu je trebalo 20 minuta, budio se u 6,30h. Približno vrijeme rodjenja je definisano oko 7h ujutro. Osoba je rodjena s ASC u Ovnu. I zamislite! S vladarom Marsom (energija, borba) na ASC nije ni čudo što svaki dan provodi najmanje 2h u teretani!)

Dakle, provjerite s ukućanima ko se brijao, prao zube, šetao psa i sl. Za osobe koje znaju datum, ali ne i vrijeme je moguće odrediti podznak prema određenim karakteristikama, temperamenti, izgledu i navikama, ali je zato neophodna dobro poznavati osobu.
Sljedeći oblik određivanja tačnog vremena rodjenja je tzv. Rektifikacijom, odnosno, određivanje tačnog vremena rodjenja prema ključnim događajima ili datumima u vašem životu.

Saznajte više detalja o izradi NATALNE KARTE OVDJE 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s