Oprez! – Retrogradan hod Merkura! od 30. marta do 23. aprila 2011.


Retro Merkur ima uticaja ponajviše na osobe koje ga imaju naglašene u natalnoj karti. Npr. moja malenkost, jer je Merkur vladar Djevice, mog sunčevog znaka. U svom radu ne sretoh većeg malog ljigavca od ovog “momčića” Merkura (predstavlja mladiće, mlade ljude) kao i njegovog mlađeg brata (Urana) najveću PRZNICU među planetama (ipak tako velikog genijalca). Tek koliko taj računa zna pomrsiti!  Dakle, za ‘Retro Merkura’ se dešavaju sljedeće stvari: nikako da vam odgovore na veoma važnu ponudu, čekate na telefonski poziv, faks ili pismo, a oni nikako ne stižu. Taman kad ste odlučili da podignete kredit vaš zahtjev je “zapeo” kod uprave banke, kupujete kompjuter kad ono “to nije ta cijena” ili vam se pokvario printer čim ste došli kuci, računa za mobitel vam je previsok, a uz to vas je još zaustavila policija zbog krive vožnje (ni krive ni dužne), pješaci kao da vam nalijeću pod auto, čuli ste vijest o pogibiji veoma mlade osobe (sjetite se Toše Proeskog, Adija Lukavca…)…Eh, to su samo velika čuda malog Merkura ( zamislite jedno divno djete koje odjednom poludi). E to vam je ON kad je Retrogradan. Iskoristite ovo vrijeme od. 30. marta do 23. aprila (poslije čega kreće naprijed!!) da ažurirate papirologiju, napravite planove, ali ih ne pokrećite, planirajte kupovinu auta, komjutera, ali ne kupujte, ne šaljite aplikaciju za posao, školu, vizu ili sl. Niposto ne kupujte zemljište, životinje ili ne sklapajte brak (90% garancije da će doći do razvoda)….Marfijev zakon “sve što može krenuti po zlu krenuće po zlu” ovdje se može primjeniti komotno. Jer sve što dogovorite za Retro Merkura, kasnije će se izjaloviti…to ne moram opisivati. Znači, obratite pažnju na sve čime vlada Merkur pisma, komunikacije, saobraćaj, trgovina (zar se upravo ne priča o poskupljenju svega?!), zemlja, male životinje.. Ipak, ima on i nekih prednosti, a to je iznenadni ‘dolazak0 nečeg što je zapelo u proslosti…npr. iznendana posjeta momka, stare ljubavi, polaganje ispita koji niste ranije mogli, zove vas stari klijent i sl. Ona čuda koja se dešavaju za Retro Merkura se najbolje vide kada mi npr. djevojka javi sva očajna kako je raskinula s momkom…He he.. Ako je Retro Merkur slobodno joj kazem da ne brine..predomisliće se on! I bude u 100% slucajeva… Znaci sve izgovoreno, napisano… u tom periodu, sigurno će tražiti da se re-ispita, obnovi, promjeni i to u nekom periodu kasnije. Samo da znate da mi astrolozi nismo imuni na uticaj planeta, kao ni doktori na bolesti:) Ako bi smo površno, bez uvida u pojedinčevu natalnu kartu i aspekte dr. planeta s Merkurom (T) gledali, njegov uticaj u kućama mi bi bio:

Savjeti za period Tranzitnog  Merkura po kućama:

1. kuća – Pazite sta govorite, pišete…2x provjerite. Ne dajite ‘lažna’ obećanja ni sebi ni drugima. Ne zalećite se u novi poslovni poduhvat.

2. kuća – Mala zarada koju ste očekivali može biti još manja ili s odgodom

3. kuća -Ne planirajte putovanja.  Odgodite ispit, ako je moguće ili polazite neki koji već ranije niste položili…Nemojte se iznenaditi da dobijete neočekivane goste.

4. kuća – Renovirajte sto ste planirali! Poslazite stara pisma, ugovore, ladice…Posvetitie se ocu/majci (ako ste muško). Čuvajte se provalnika!!!

5. kuća – Ne ulažite novac, nije dobro za rizikovanje! Obratite pažnju- vaše dijete može imati sa drugom djecom probleme u školi. Prijetelji na koje računate mogu vas ‘izraditi’ za izlazak. Mislićete da Ljubav nije za vas, ne planirajte raskid veze!

6. kuća – Pod stresom ste! Čuvajte živce i pazite šta jedete, jer u ovom periodu vam može proraditi čir na želucu!Trzavice s kolegama na poslu, Lažno optuživanje od strane uposlenih ili radnih kolega…Komunikacija je zapela…Očekivali ste školarinu, ali kasni…ne brinite, prolazi s retro merkurom. Čuvajte zdravlje!

7. kuća Nemojte ni u šali ‘slagati’, može iscuriti u javnost. U ovom periodu je vaš tron na klimavim nogama. Oprez i na ulici…gledaju Vas! Vi i bračni partner morate da rješite neki već ranije započete probleme-samo naprijed! Plata će vam kasniti!

8. kuća Nema razloga za izmisljene strahove. Od partnera ne očekujte da popravi ponašanje. Ne igrajte se detektiva, saznaćete nešto što vam nije drago…kasnije to nećete moći ispraviti.

9. kuća Vaši mladelački snovi vam se čine nedostižnim. Mislite kako je nekom drugom i na nekom drugom mjestu bolje – Ostanite gdje jeste! Ne upisujte fakultet , odabir i selekcija istog mogu kasnije postati problem. Očekujte žalbu na presudu od suda. Ne očekujte novac od nekretnine, može da kasni. Posvetite se vise svojoj duhovnoj strani – rezultati neće izostati!

10. kuća Planirajte nove poslovne poduhvate, počnite pisati ciljeve, ali ih nemojte ih realizirati dok period T Merkura ne prođe. Puno mentalnog zamora će činiti kao da se vrtite u krug. Ostanite kod kuće, ako je moguće, izolirajte se. Period je dobar za realizaciju  velikih i teških poslovnih projekata koji su ranije započeli. Novac je zapeo u inostranstvu!

11. kuća Ako je moguće što manje rizikujte. Ne izlazite na HIT mjesta, možete postati meta u pogrešnom obračunu…Problemi vaše prijateljice s mladićem ili sobraćajni udes nekog od prijateljeve rodbine ili vaše dalje rodbine…Smanjite doživljaj! Više planirajte šta ćete s ostatkom života…razmišljajte o penziji. Novac od banke kasni.

12. kuća Vratila vam se stara križobolja…Gledajte više komedija! Možete biti uvučeni u više aktivnosti nego vaš organizam može podnijeti, izdržite! Prijateljska podrška može izostati. Izolacija i nije tako loša, osim u slučaju kad ste crnih misli. Stavite ružičaste naočale i ponavljajte sebi da se sve dešava s ralogom da bi vama kasnije bilo bolje. Pripremajte se da izađete u javnost!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s