IPAK, ASTROLOGIJA NIJE TAKO JEDNOSTAVNA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobrodošli na stranice ASTROPRAKSE!

Zabavite se čitajući Veliki ljetnji horoskop koji smo vam pripremili. Pronadjite vaš HOROSKOPSKI ZNAK. Ne zaboravite pročitati i svoj PODZNAK. U Velikom ljetnom horoskopu su navedene astrološke smjernice za horoskopske znakove za period Juni, Juli i August 2012.

Ipak, astrologija nije tako jednostavna!!!

Nije dovoljno da samo pročitate tumečenje (predvidjanja) za svoj znak i to je to…!

Ukoliko želite stvarni astrološki uvid u svoj život potrebno je da uradite NATALNU KARTU, prema vasem datumu, vremenu i mjestu rodjenja, i dobijete mnogo vise astroloških odgovora, prema vašoj životnoj situaciji.

Kao astrolog dužna sam vam dati pojašnjenja, koja su vezana za besplatne horoskope koji čitate na našim stranicama. Ovi horoskopi (mjesečni, godišnji ili periodični, kao što je Veliki ljetni horoskop) su uopćeni horoskopi i nikako se 100% prognoze neće ostvariti za pojedine pripadnike određenog horoskopskog znaka.

Zašto je to tako?

Nijedna Natalna karta nije ista! Kad bi smo se samo dijeliti na znakove i podznake bilo bi 144 tipa ljudi. Ipak, mi smo svi tako jedinstveni.

Svaki ZNAK ima svoje osobine, a položaj Sunca u određenom sazviježđu u trenutku vašeg rodjenja je odredio koji ste HOROSKOPSKI ZNAK, dok je linija horizonta u vremenu/dan, sat, minut rodjenja/ odredila koji ste PODZNAK.

Uz to još u NAŠOJ NATALNOJ KARTI  imamo dva SVIJETLA horoskopa, to su SUNCE I MJESEC, kao i osam planeta Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton. Svi oni su u vasoj natalnoj karti položeni u različitim kućama, znakovima zodiaka, i još medjusobno su povezani određenim aspektima.

Dakle, niti jedna NATALNA KARTA, zapravo nije identična. Čak i u slučaju jednojajčanih blizanaca, samo nekoliko minuta razlike pri rodjenju, pozicionira Sunce na drugačijem stepenu (npr. Sunce u Ovnu na 11°05’ 22”  i Sunce u Ovnu na 11°05’ 27”..itd) ili Sunce ili određena planeta pređe u drugu kucu horoskopa, kao i ASCEDENT koji u samo par minuta razlike moze da predje na drugi stepen zodiaka, koji svaki ponaosob imaju različita značenja.

Dakle, mozemo reći da horoskopi dvaju osoba rodjenih na istom mjestu, u samo par minuta, nikako nisu isti!

Evo primjera:

Osoba 1. je rodjena 01. 04. 2011. godine u 06.00h (Sarajevo, BiH).

Vidimo njen ASC u Ribama na 25°30’, s Marsom i Uranom u konjukciji u 1 kući.

Osoba 2. je rodjena 01.04.2011. godine u 06.10h (Sarajevo, BiH)

Vidimo njen ASC u Ovnu na 0°16’, s Marsom koji je otišao čak u 12. Kucu..

Samo dok krenemo računati, uvidjeti ćemo evidentne razlike.

Čak i površno, lajičko poznavanje astrologije, dijeljenjem na ZNAK i PODZNAK  će ukazati na razliku u temperamentu kod ove dvije osobe, njihovom izričaju u svijetu, načinu na koji osobe promatraju svijet i svakako uticati na dešavanja u njihovom životu (simbolika kuća, tačnije, planeta u kućama).

Astrologu koji je predan svome poslu, zaista treba i po nekoliko sati da izračuna i protumači astrološke simbole i aspekte, da bi ste vi dobili adekvatan odogovor na postavljena pitanja. Nažalost, mnogo je astroloških šarlatana, koji će ‘lupiti’ odgovor bez moralne ili etičke odgovornosti kakve će to posljedice i učinak imati na vaš život, i još će vam to ‘masno’ naplatiti. Lošeg astrologa ćete prepoznati na način, da će vas takav jako dobo isprepadati. Naime, to su loše osobe koje zaradjuju na vašem strahu! Astrolog zaista treba da vas rastereti i pronadje u planetama odgovor kako da najjednostavnije i bezbolnije prevladate svoje teske situacije.

Stoga, ukoliko vas zanima da li je osoba koju ste upoznali ovo ljeto prava za vas, ili želite znati koji su vasi povoljni ljubavni datumi, kao i datumi za putovanja, studije, zaposlenje, kada ćete imati novaca, osnovati porodicu (kada ćete se udati/oženiti), kako poboljšati vašu zdravstvenu situaciju, kao i mnoge druge odgovore , naručite za vas izradu NATALNE KARTE i nekog od pomoćnih horoskopa (LJUBAVNI , SOLARNI, PROGRESIVNI, POSLOVNI, HORARNI ili UPOREDNI horoskopi).

Astrologija vam pomaže da donesete ispravne  odluke i krenete u akciju u pravo vrijeme, kao i izbjegnete greške zbog kojih ćete se kajati!!

Za sve informacije možete me kontakirati na email: astropraksa@gmail.com , kao i putem FB stranice http://www.facebook.com/astropraksa 

Vaš ASTROLOG

Azra Pleše

Komentariši